2019. május 13., hétfő

Series Crackdown tbr


Sziasztok!

Imádom a read-a-thonokat, így nem meglepő, hogy megint találtam egy nagyon is nekem valót. Ez pedig nem más, mint a Series Crackdown! Kitalálója The Book Moo, aki immáron hetedik alkalommal rendezi meg. 

A lényeg pedig egyszerű: tíz napig sorozatokat olvasunk. Lehet első rész, második, akárhányadik, a lényeg, hogy egy sorozat része legyen. Az időpont pedig a következő: május 24-június 2.

Immáron kihívások is vannak, amik segítségével könnyebben választhatunk könyveket. Ezek a következők:

Forrás
Azaz magyarul: 

1. Egy sorozat első kötete
2. Folytatás
3. Egy sorozat utolsó része
4. Egy hosszú sorozat (sok kötetes, vagy hosszúak a könyvek)
5. Tíz évnél régebbi
6. Egy népszerű sorozat a várólistádról
7. Ősidők óta rajta van a várólistádon
8. Van film/TV-műsor adaptációja

Most pedig következzék az én tbrom:


Szerencsére fel lehet használni egy könyvet több kritériumhoz is, így tehát hat darabbal indulok. Biztos, hogy nem fogok mindent elolvasni, egyrészt kb. lehetetlen, másrészt pedig nem is nagyon fogok ráérni, viszont mindenképpen meg akarom próbálni. Az Alice Csodaországban második részét olvastam már (igen, nem is értem miért azzal kezdtem, mindegy), na meg imádom a filmet, szóval tudom milyen nagy nonszenszre számíthatok. A következő a Daughter of the Pirate King második, egyben befejező kötete, szerintem az hamar letudható, elég szórakoztató volt az első is. A Magnus Chase-re már nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, nemrég olvastam a második részt, és azóta akarom olvasni ezt is, hogy megtudjam végre miként fejeződik be ez a trilógia. A Sourcery a Korongvilág ötödik kötete, de mivel Széltolós, ezért nem olyan nagyok az elvárásaim, azért remélem elleszek vele. A Rebel of the Sands egész trilógiája pedig már borzasztó rég ott csücsül a polcomon, és várják, hogy végre felkapjam őket. Végül pedig nehéz dolgom volt, ugyanis nincs olyan sok olvasandó sorozatrészem, amiből készült már film, vagy TV sorozat, de azért csak sikerült találni egyet. 

Aki el szeretné olvasni a maraton ötletgazdájának eredeti posztját, ITT megteheti. Felkeltettem valakinek az érdeklődését? Remélem csatlakoztok ehhez a jó kis kezdeményezéshez!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése