2019. április 29., hétfő

Book Blogger Test Book Tag


Sziasztok!

Erre a kihívásra Dorka és Réta hívott ki, még az ősidőkben (na jó, csak 2017-ben). Ezúton köszönöm nekik. A válaszaikat ITT és ITT olvashatjátok el. A feladatsor 10 kérdésből áll, nagyon tetszetős, mert nem csak a szokásosakat adja fel, hanem kreatívabbakat is.

Szabályok

1. Köszönd meg annak, aki kihívott és linkeled be a blogját.
2. Válaszold meg a 10 kérdést.
3. Hívj ki legalább 5 embert.
4. Tudasd ezzel az 5 emberrel, hogy kihívtad őket.

TOP HÁROM KÖNYVES DOLOG, AMI IDEGESÍT

1. Mindenkinek muszáj kapcsolatban lennie. Miért nem lehet, hogy a főszereplőnk csak új barátra tesz szert, és nem szerelmi kapcsolatra? Léteznek olyan tinédzserek, akik nem ezekre fókuszálnak, miért nem lehet róluk is írni?

2. Amikor az író megpróbálja valamilyennek beállítani az egyik karaktert (legtöbbször különleges, egyedi, okos, belevaló személyiségnek), de a cselekedetei nem ezt támasztják alá. Erre Lila a legjobb példám az Egy sötétebb mágia világából, akit minden nő felettinek, mindenkinél okosabbnak állít be az írónő, de a tettei pont az ellenkezőjét sugallják.

3. A lapos karakterek. Persze, megértem, nem lehet mindenkinek Háború és béke hosszúságú élettörténete, de azért ne csak egy-két tulajdonságból tevődjön össze. 

HÁROM KÖNYVES VALLOMÁS

1. Elég hamar változik az ízlésem, ezt jó páran tanúsítani tudják, de elég csak visszamenni a blog elejére, és találni fogok olyan posztot, ami tele van olyan könyvekkel, amiket ma már nem kedvelek.

2. Hangulatolvasó vagyok, és jobb szeretek egyszerre csak egy könyvet olvasni, de utóbbi nem mindig sikerül, mivel van, amikor belekezdek egybe, és - láss csodát - még sincs kedvem hozzá. Ilyenkor fel tudnak halmozódni az aktuális olvasmányok.

3. Nem félek félbehagyni egy könyvet, ha nem kedvelem. Ha nem érzem, hogy érdemes végigolvasni, akár tíz oldal után simán leteszem, de volt olyan, hogy a regény háromnegyedénél döntöttem úgy, hogy nem folytatom. 

UTOLSÓ ALKALOM, AMIKOR SÍRTÁL EGY KÖNYVÖN

Az Akhilleusz dala végén egy kicsit, ami kb. másfél hete volt. Az azelőttihez viszont vissza kéne menni 2018-ba. Úgy látszik idén nem olvastam még olyan sok érzelmes könyvet (vagy csak én lettem érzéketlenebb). 

KÖNYVEK SZÁMA AZ ÉJJELISZEKRÉNYEDEN 

Nulla, mivel sajnos nincs komódom. 

KEDVENC RÁGCSÁLNIVALÓD OLVASÁSHOZ

Semmit nem szoktam enni olvasás közben, mivel nem igazán szokott sikerülni a két tevékenység egy időben történő művelése. Féltem a könyveimet, így nem szívesen táplálkoznék a közelükben. 

HÁROM KÖNYV, AMIT BÁRKINEK AJÁNLANÁL


Mivel olyan könyv nincs, ami minden egyes individuumnak tetszene, olyanokat ajánlanék most, amit több embernek kéne olvasnia, mivel fontos témákról szólnak.

EGY KÉP A KÖNYVESPOLCODRÓL


Pont ma rendeztem újra, felkerült a négy Könyvfesztiválos szerzemény is. Egyébként nincs konkrét rendszerem, próbálom úgy összerakni, hogy számomra logikus és esztétikus legyen. Ami fontos, hogy egy szerző művei egy részlegen legyenek, illetve, hogy ne keverjem a puha-, és keménytáblás könyveket. Még szem előtt tartom a magasságot is, a bal oldali polcon balról jobbra csökken a méret, a jobb oldalin pedig fordítva. Nemrég pedig bevezettem, hogy az olvasatlan könyveimet megfordítom, hátha ezzel motiválom magam az olvasásukra. Hisz mégiscsak szebb a gerincüket nézegetni, mint ezt a fehérséget.

MILYEN SOKAT JELENTENEK NEKED A KÖNYVEK?

Nagyon sokat. A könyvek szeretete nélkül nem ismertem volna meg a legjobb barátomat. Nem lenne könyves blogom, ami által még több barátra leltem. Könyvek nélkül fél ember lennék, hiszen ez nem csak egy hobbi, hanem egy életstílus, csak, hogy drámaian hangozzak. 

A LEGNAGYOBB KÖNYVES TITKOD

Sose fejeztem be az Egri csillagokat. Talán ötven oldalig juthattam el, de egyszerűen nem tudtam tovább erőltetni. Ez volt az egyedüli kötelező, amit nem olvastam ki.

Mivel elég régi ez a tag, nem tudom ki töltötte már ki, szóval nézzétek el, ha már megcsináltátok anno, de titeket hívlak ki: Vicky, Dorka, Liliane, Süntüske, AniTiger.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése