2019. január 12., szombat

Tbr bögre kihívás


Sziasztok!

Tegnap támadt egy ötletem, hogy kipróbálhatnám a tbr jar challenge-t, ami már jó ideje kering a világhálón. Ugyanis mostanában (de mindig is) nehezen sikerül eldöntenem, hogy mit szeretnék olvasni, ezzel pedig megoldódna ez a probléma. Az alapja az, hogy cetliket helyezel bele egy bögrébe, amikre könyvcímeket írsz, és kihúzol amennyit szeretnél. Én kicsit továbbfejlesztettem.

Négy színű cetliből fogok húzni minden hónap elején:

- fehér: ide a magánkönyvtáramban szereplő könyveket írtam fel,
- rózsaszín: ezek a megkezdett sorozataim folytatásai,
- zöld: a 2019-es várólista kihívás könyvei,
- sárga: magyar szerzők művei

A fehérből, mivel az a legnagyobb prioritású nálam, nem csak egyszer fogok húzni, hanem mindazon alkalmakkor, amikor szeretnék valamit olvasni, de nem tudom eldönteni, hogy mit. Az is biztos volt, hogy belerakom a sorozatokat, mivel rengetegbe kezdtem bele, de évekig tart, mire végre befejezem őket. A várólista kihívás pedig azért van benne, hogy motiváljon, és ne felejtkezzem el róla. Aztán gondolkodtam, hogy mit helyezhetnék még bele, aminek arányán javítani akartam. Vacilláltam a memoáron, de rájöttem, hogy nem szeretnék minden hónapban olvasni belőlük, így jutottam arra, hogy magyar szerzők könyveit írom fel, ugyanis tavaly egyet se olvastam. Várólistámon jelenleg húsz ilyen kötet van, és leírtam még egy plusz írót is, akinél még nem tudom, hogy melyiket szeretném olvasni. Ez pedig nem más, mint Esterházy Péter. Édesapám nagyon szereti, minden könyve megvan itthon, úgyhogy majd tőle kérek segítséget, hogy melyikkel érdemes kezdenem. 

Ennek ellenére a havi tbrok nem fognak visszatérni, inkább majd minden hó végén, a wrap-upban szeretném megosztani, hogy miket húztam. Mivel jelenleg van három olvasmányom, és a vizsgaidőszak is most zajlik, februárban fog startolni ez a kihívás. 

Persze nem szeretném stresszelni magam vele, de mindenképpen belekezdek mindegyik kihúzott kötetbe. Ha nagyon nem megy, akkor félrerakom, azért annyira nem fontos, hogy erőltessem. Csak azért gondoltam, hogy kipróbálnám, mivel rengetegszer mondogatom, hogy elolvasom ezt, meg azt, de amikor nézegetem a polcon, sose jön meg hozzá a kedvem, hogy leemeljem. Csakhogy, ha már két éve ott csücsül, és még egyszer se akartam felcsapni, akkor valóban érdekel-e? Remélhetőleg ezzel megadom magamnak a kellő löketet ahhoz, hogy teljesíteni tudjam a 2019-re kiszabott kihívásaimat.

Ebből a Harry Potteres bögréből fogom kihúzni, amit felraktam az egyik polcomra, hogy ne is tudjam szem elől téveszteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése