2018. szeptember 14., péntek

Sorozatok, amiket nem fogok folytatni


Sziasztok!

Sorozatok, sorozatok... Elkezdesz egy rahedlit, és egy év múlva azon kapod magad, hogy a feléhez hozzá se nyúltál, a másik fele meg nem is érdekel már. Egy éve írtam az első sorozatos bejegyzésemet (katt IDE), aztán egy ideig frissítettem mind a négyet, de szép lassan elfelejtkeztem róluk. Most nemrég megjelent a múzsa, Réta képében, ugyanis felfrissítette a listáját. ITT el tudjátok olvasni a legfrissebb sorozatos posztját. Hát, ezért (is) jó blogokat olvasni bloggerként, mindig van, aki inspirál. Tehát meghozta a kedvem, hogy én is összeszedjem magam, meg a sorozataim. Első körben azokat mutatom meg, amiket nem tervezek folytatni. Ha meglesitek a tavalyi posztomat, sok lesz, amit ott még be akartam fejezni, mai fejjel pedig már nem. Most csakis azokat fogom felsorakoztatni, amiket EBBEN a posztban még nem tettem meg.
FYI: némely cím magyarul, némely angolul van, ugyanis úgy osztom meg, amilyen nyelven olvastam. Ugyanígy, a magyarnál azokat a részeket írom csak bele, amiket már le is fordítottak.


Miért?

Egyrészről már nagyon rég olvastam, és nincs kedvem újraolvasni az első részt, hogy folytathassam, másrészről meg nem is érdekel. Bőven elég volt egy rész, nem is értem minek kell mindenből sorozatot kreálni, ha jó kis lezárást kapott.


Miért?

Ezen még morfondírozok, de egyszerűen nincs kedvem elköteleződni egy kilenc részes sorozat mellett (mondjuk magyarul még csak négy jelent meg). Nem mintha nem élveztem volna az első részt, de annyira nem nyűgözött le, hogy kaparjam a falat a folytatások után.


Miért?

Nekem a krimi legyen igazi krimi, mint Agatha Christie könyvei. Egy részt olvastam csak el belőle, de nem... Túl lagymatag. Persze tudom, hogy ez a cosy krimikhez tartozik, de akkor sem.


Miért?

Tudom, ezen biztos meg fogtok lepődni. Már majdnem két éve olvastam az első részt, és igaz, hogy tetszett, de már akkor is elég lassan haladtam vele, nem tudott annyira levenni a lábamról, mint sokakat. Ambrózyt meg nem tudtam megkedvelni, és címadó szereplő révén, elég sokat van benne, és ha nem kedvelem, akkor nem fogom erőltetni.


Miért?

Nem érdekelnek már a vámpírok, Bori élményei, és úgy általánosságban az egész. Semleges vagyok a sorozattal kapcsolatban, szóval nem fogom folytatni.


Miért?

Hiába a szép külső, rájöttem, hogy nagyon nem nekem való sorozat ez. Eredetileg csak duológia lett volna, de most már trilógia, és ez is egy elég nagy fekete pont. Utálom, hogy mindent húzni kell, mint a rétestésztát. A főszereplő meg a testvére unszimpatikus (bár arra, hogy igazából utálom őt, csak később, az olvasás után jöttem rá), a történet megoldásával problémáim vannak, és az insta-love is nagyon idegesít már. Jobbnak látok elbúcsúzni a sztoritól, már a másodikat se fogom elolvasni.


Miért?

Nem vonzanak már túlzottan a middle-grade korosztálynak szánt könyvek, ez alól persze kivételt élveznek Rick Riordan könyvei. Illetve, a véleményeket olvasgatva úgy vettem észre, hogy egyre rosszabbra sikeredtek a kötetek.


Miért?

Konkrétan hidegen hagy ez a duológia. Nem mondanám rossznak az első részt, de annyira nem volt jó, hogy felkeltse az érdeklődésem a második rész iránt.


Miért?

Utálom a szereplőket. Felejtsétek el az eddigi unszimpatikus jelzőket, itt konkrétan gyűlölöm, megvetem őket, élen Lilával. Az a nő... Már attól felmegy bennem a pumpa, hogy rágondolok. Igazából már csak egy részt kéne elolvasnom, de nincs az a pénz, amiért megtenném. Már a második kötet olvasása alatt is kihullott pár hajszálam a hülyeségei miatt.


Miért?

Csak az első rész miatt kezdtem bele, aztán még elolvastam a második-harmadikat is, de rá kellett jönnöm, hogy ez túl gyerekes nekem. Jó, nyilván gyerekeknek íródott... Az Óz, a nagy varázsló viszont továbbra is az egyik kedvenc filmem (az eredeti), de a könyveket inkább hanyagolom.


Miért?

Az Eredet elvette a kedvem (mármint a könyv). Szandi barátnőm olvasta, és nagyon nagyot csalódott benne, így én inkább már meg sem próbálom. Na, meg nem akarom, hogy lespoilerezze nekem az Egerek és embereket. (Merthogy van benne egy nagy spoiler. Amúgy az ilyeneket is utálom, milyen jogon meri elvenni bárkitől is az élményt? Attól, hogy klasszikus, lehet, hogy még nem olvasta mindenki...)


Miért?

Sci-fi meg én? Brr, nem, köszönöm. Főleg, hogy Young Adult, és azokhoz sincs már türelmem.


Miért?

Ó, mamám, de megutáltam ezt a sorozatot is. Pedig egy éve még nagyvilági fanatikus voltam, mára azonban ott tartok, hogy meg ne lássam. Ezt okozza, ha megváltozik az ember ízlése, na meg, ha a csapból is ez folyik. ITT kicsit bővebben morgolódtam.


Miért?

Borzasztó hosszú sorozat, és az értékelések alapján úgy érzem, hogy nem nekem való. Az első elment, egyáltalán nem volt rossz, de már akkor is éreztem, hogy nem biztos, hogy kompatibilis velem. Nagyon furcsa a főszereplő, és a kapcsolatokat is röhejesen ábrázolta az írónő. Szerintem hanyagolom. 


Miért?

Az egészségtelen kapcsolat miatt fikarcnyi kedvem sincs folytatni a trilógiát. Pipogya női karakter, túlontúl erőszakos férfi szereplő. Na, meg gondolom a további két részben is elég nagy szerepet kap az erotika. Kösz, de nem. 

Összesen tehát 15 sorozatot kaszáltam az elmúlt időszakban, ami azért egész soknak mondható. Persze nem okoz semmi gondot, így is van rengeteg, ami érdekel, és szívesen olvasnám, bár azt vettem észre magamon, hogy egyre kevésbé fognak meg, és inkább az egykötetesek felé hajlok. 

Nektek melyek azok a sorozatok, amelyeket abbahagytatok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése