2018. május 5., szombat

Áprilisi wrap-up


Sziasztok!

Egy remek olvasási hónapot hagyhatok magam mögött, ugyanis áprilisban nyolc könyvet sikerült kiolvasnom! Ami majdnem háromszor annyi, mint márciusban. Wow. Na, nézzük is, mik voltak ezek.


- This Savage Song - kiolvastam. Ahhoz képest, hogy az elején mennyire lelkes voltam, a végére elkopott, így csak négy csillagot kapott. Kicsivel bővebben ITT írtam róla.
- Call Me by Your Name - ez is kicsit csalódás volt, nagyon untam a feléig-háromnegyedéig. Úgy érzem, hogy a film sokkal jobban fog tetszeni, de arra még mindig nem tudtam sort keríteni.
- Krumplihéjpite Irodalmi Társaság - nem tudtam elkezdeni se, mert ki volt végig kölcsönözve a könyvtárból. Szóval ez átugrott májusra.
- A mágia színe - most kezdtem el, május 2-án, szóval ez is ugrott a következő tbrba.
- The Demigod Files - kiolvastam, ITT elolvashatjátok a rövid értékelésem róla.
- Demigods and Magicians - ez különleges eset, mert amikor összeállítottam a tbromat, akkor még nem tudtam, hogy ezt a novelláskötetet még nem olvashatom. Ugyanis a Kane krónikák után ajánlatos, én pedig azt még nem olvastam. Szóval úgy veszem, mint ha ez nem is lett volna benn.
- The Mark of Athena - kiolvastam. ITT a blogposztom róla. Elöljáróban: imádtam.
- The House of Hades - kiolvastam, erről és a következő kettőről még nincsen poszt, de mindegyiket imádtam.
- The Blood of Olympus - kiolvastam.
- Percy Jackson's Greek Gods - kiolvastam.


- Big Mushy Happy Lump - a hónap legnagyobb csalódása (bár így is megkapta a négy csillagot). ITT leírtam mi volt vele a bajom.


Sorozatügyileg annyi változás történt, hogy abbahagytam a Terápia nézését. A második évadból pár részt megnéztem, de annyira alulmúlta a várakozásaimat, meg az előző évadot, hogy inkább hagytam a csudába. Azóta nem nagyon néztem semmit, max. egy-kettő új Agymenők részt.

Zenében se fedeztem fel semmit, még mindig a Three Days Grace megy a legtöbbet, mert azt hallgatom, amikor utazok. A kedvenc albumom a Transit of Venus, ami vicces, mert fél éve nem voltam hajlandó meghallgatni, ne kérdezzétek miért. Aztán megtört a jég, és azóta imádom. A kedvencem mostanában (bár nehéz választani) talán ez:


Eddig is tudtam, hogy létezik az Instagramnak instastory funkciója, azonban ebben a hónapban fejest is ugrottam ebbe az ismeretlen területre. Annyira imádom! Egyrészről tök kötetlen, nem kell rástresszelni, illetve írnom se kell, hiszen beszélek, ami jól jön, amikor lusta vagyok gépelni. Már három kategóriám van: book haul, bullet journal és bookshelf tour. Biztos folytatni fogom ezt a szokást, hiszen jobban élvezem, mint a képkészítést. Persze továbbra is vannak újabb képek, de már nem olyan gyakran. Azért az aktuális olvasmányaimról mindig teszek fel fotót, illetve hónap végén a vásárolt könyvekről, hónap elején pedig az olvasni tervezettekről.

A legizgalmasabbat hagytam legutoljára: voltam Olaszországban! Szerettem volna egy külön bejegyzést szentelni neki eredetileg, de aztán sose jutottam el odáig, ugyanis kisebb írói válságba kerültem. (Ezért nem volt valami sok poszt áprilisban.) Triesztben szálltunk meg, és körbejártuk a várost, illetve elmentünk a Miramare kastélyhoz is, ezenkívül voltunk Gradoban, Muggiában, Aquileiában és visszafele Ljubljanában is egy kicsit. Lehet valamikor megírom a hosszabb verziót, majd meglátom.

Ennyi lett volna az áprilisi összefoglalóm. Nektek hogy telt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése