2018. április 23., hétfő

Zombi apokalipszis könyvekkel kihívás


Sziasztok!

Rég volt ilyesfajta, nem konvencionális könyves tag a blogon, szóval nagyon örülök, hogy Réta kihívott erre a mókásnak tűnő kihívásra. Imádom egyébként ezeket, sokkal szórakoztatóbbak, mint a sima book tagek. Réta válaszait ITT olvashatjátok. A feladat a következő: felírsz tíz könyvcímet cetlikre, és minden egyes kérdésnél húzol egyet. Aztán kinyitod a kihúzott könyvet egy véletlenszerű oldalon, és az első név, ami ott szerepel, az lesz a kiválasztott karaktered.

Az első ember, aki meghal
Scarlett (Caraval)

Sokan örömujjongásban törnének ki, ugyanis valóban kicsit/nagyon (attól függ, kivel beszélsz) idegesítő volt a főszereplőnk. Engem mondjuk annyira nem irritált szerencsére, de azért nem törnék ki zokogásban, ha kinyírnák.

Akit kibuktatsz, hogy elmenekülj a zombik elől
Frodó (A Gyűrűk Ura)

NEE! Bár, ha Samut kaptam volna, akkor még inkább szomorú lennék, de attól még Frodót is nagyon kedvelem. Soha nem tennék ilyet vele. 

Az első, aki zombivá változik
Annabeth (The House of Hades)

Akkor nekünk annyi. Annabeth-szel egy kiváló csapattárs veszett el, aki megkönnyítené az életünket. Nélküle nehezebb dolgunk lesz, az biztos.

Aki téged buktat ki, hogy elmeneküljön a zombik elől
Blue (A hollófiúk)

Áhhh, ezt nem. Blue a légynek se ártana, tuti nem lenne ilyen gonosz. 

A csapat idiótája
Max (A könyvtolvaj)

Ennél távolabb nem is eshetne Max személyisége. A könyvbéli szituációból adódóan egyértelmű, hogy nem egy mókamester. Még, ha nem is abban a helyzetben lett volna, akkor se tudnám elképzelni vicceskedő félnótásként. 

A csapat agya
Jane (My Lady Jane)

Na, végre egy helytálló kijelentés. Jane nagyon intelligens, rengeteget olvas, így nagy segítségre lehet. Ki tudja, lehet, hogy éppen olvasott egy "Hogyan ölj meg zombikat?" kézikönyvet. 

Az ügyeletes orvos
Lila (A Darker Shade of Magic)

Mind halottak vagyunk, mind!

A fegyerszakértő
Jules (Three Dark Crowns)

Szerintem jó kezekbe kerültünk, mert bár ő a saját mágiájában erős, ha a kezébe adnának egy kardot, pisztolyt, vagy bármit, akkor se perc alatt megtanulná használni. 

A harcos
Mafalda (Call Me by Your Name)

Amilyen viccesnek tűnik elképzelni egy olasz szakácsnőt harcosnak, a temperamentumát és a személyiségét tekintve nem is annyira elrugaszkodott. Adjatok neki egy serpenyőt, és fejbe kólintja a zombikat, mindennemű aggály nélkül. 

A csapatkapitány
Henry (Silber - Az álmok első könyve)

Na, ennyit erről. Henry-t olyan semlegesnek ismertem meg, szerintem borzasztó csapatkapitány válna belőle. Ő inkább csendben követné a kapitány utasításait. Abból a sorozatból akkor már inkább Grayson lenne megfelelő erre a pozícióra. 

Hát, úgy érzem, hamar meghalna a csapat ezzel az összeállítással. Párat sikerült jól párosítanom, de azért a legtöbb eléggé rossz lett. Főleg a csapatkapitány és az orvos. Ezzel a kombóval pár napnál tovább nem bírnánk. 

Akiket kihívnék rá: Cucuka, Dottya Évi és Beatrice

2 megjegyzés:

  1. Wow! Csak... wow :'D
    Köszi a kihívást, legkésőbb szerdára összehozom a kis csapatom ^_^

    VálaszTörlés