2018. április 10., kedd

Tell Me Something Tuesday #3


Sziasztok!

Még a legelső TMST posztban megígértem, hogy azon a héten csütörtökön egy Csevegős csütörtök keretében elmesélem, hogy találtam rá a TMST-re. Ezt azóta sem csináltam meg, és nem is fogom, mert rájöttem, hogy nincs sok értelme sokat beszélni róla, inkább csak most bevezetőként fogom elmondani, illetve linkelek egy angol oldalt, amin igazából minden infó rajta van. Egyik nap egyszer csak azon kaptam magam, hogy book blog memeket nézegetek. Eddig is tudtam, hogy mik azok a mémek, amiket most találtam azonban teljesen mások! A legegyszerűbben úgy tudnám elmondani, hogy olyanok, mint a Top 5 Szerda. Lehetnek havonta. hetente, de a lényeg, hogy egy blog vagy valamilyen csoport adja meg a kritériumokat, és akár be is illesztheted oda megmutatni, hogy mit írtál. Nyilván ez nálunk most nem játszik, mert nem fogom odavinni a magyar szövegemet, amikor valószínűleg senki nem tud magyarul közülük (vagy legalábbis nagyon kevesen). De angolul blogolóknak tök jó dolog, lehet kommentálni más blogposztjára, stb. Akit érdekel milyenek léteznek, csekkolja EZT az oldalt, itt elég jól összegyűjtötte az illető. Na, ennyit a bevezetőről, a mai téma a következő: érzel nyomást azzal kapcsolatban, hogy időben posztold az értékeléseidet?

Ez tehát inkább blogos kérdés, az eddigi könyves témákkal ellentétben. Persze közvetetten ez is kapcsolódik a könyvekhez, hiszen mégiscsak azokról értékelek, de értitek a lényeget. Nos, a rövid válasz, hogy igen is, meg nem is. Tudom, ezzel semmi nem derült ki, de mindjárt kiderül, mire gondolok.

Akkor érzem a nyomást, hogyha recenzió, vagy időre ígért értékelésről van szó. Utóbbi akár a magamnak tett ígéret is lehet. Magyarul szeretem megtartani az ígéreteimet, és ha valamiért nem sikerül, akkor bizony kicsit nyomaszt. De ugye egy értékelés megírásához kell egyfajta alaphangulat, mert ha nem olyan a kedvem, akkor nem tudom erőltetni, hiszen abból semmi jó nem jön ki. Inkább kicsit késsek vele, de akkor legyen olyan, amilyennek én szeretném. Illetve, én olyan vagyok, hogyha elkezdem írni, akkor nem tudom azt megcsinálni, hogy részletekben írom meg. Nem, ha elkezdtem, akkor egyhuzamban meg is írom, és be is fejezem. Utálom, ha lóg a levegőben. Egy ideig addig nem kezdtem el új könyvet, amíg nem írtam meg az értékelésemet, ezzel a szokásommal azóta felhagytam, mivel van amikor akár napokig nem jön meg a kedvem az íráshoz.

Amiknél pedig nem fontos, hogy időre írjam meg, azokkal abszolút nem szoktam parázni. Akkor állok neki, amikor van rá időm, és kedvem. Sokáig azért nem szeretem ezeket se halogatni, tehát miután befejezem a könyvet, maximum két-három héten belül meglesz a poszt róla. Mondjuk nem mindenről írok teljes hosszú bejegyzést, párról csak mini könyvértékelés lesz, amiket párosával posztolok.

Ezek a TMST bejegyzések nem lesznek olyan hosszúak, de szerintem annyira nem is baj. A mém kitalálója se szokta egyébként bő lére ereszteni a mondandóját, mindenki annyit ír hozzá, amennyit szeretne. A jövő heti témát még nem tudom, mert ma fogja csak kihirdetni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése