2018. április 9., hétfő

Boldog könyvfüggő vallomásai Book Tag


Sziasztok!

Ez a book tag konkrétan az elmúlt hónapok legjobbja, ugyanis arról beszélhetek ezáltal, amiről nagyon-nagyon szeretek: a könyvvásárlásról! Szóval rendkívül megörültem, amikor Wandamaci kihívott rá. Az ő válaszait ITT tudjátok meglesni.

1. Miért szeretsz új könyveket venni?

Hogy miért is szeretek új könyveket venni?
1. Mert imádom az új könyvek illatát.
2. Mert imádom az új könyvek érzetét, tapintgatását.
3. Mert imádom, hogy végre enyém lehet még egy történet, még több élet, amit akkor veszek elő, amikor én szeretném.
4. Mert imádom, hogy egy régóta vágyott könyvbe egyből beleugorhatok.
5. Mert imádom gyarapítani a kollekciómat.
6. Mert imádom akkor elővenni a könyveimet, amikor csak akarom, hogy aztán csodálhassam a borítójukat.

2. Milyen gyakran vásárolsz új könyveket?

Túl gyakran? Viccet félretéve, néha tényleg át tudok esni a ló túloldalára, ha meglátok akciós könyveket a Bookdepositoryn. Van, amikor hónapokig nem vettem tavaly, de mostanában azért havonta becsúszik egy-két könyv (kivéve márciust, mert akkor az egy-két könyv sokszorosa csúszott be...).

3. Hol szeretsz jobban vásárolni – könyvesboltokban vagy webshopokban?

Webshop. Már nem is tudom, mikor vettem utoljára könyvesboltban könyvet. Még rendelni is régen rendeltem boltba, mivel már nem nagyon veszek magyar könyvet. De az ma már elképzelhetetlen, hogy csak úgy beszambázok egy Lírába, és megveszek egyet, még így törzsvásárlói kártyával is. Miért tenném, ha online sokkal kevesebbe kerül?

4. Van kedvenc könyvesboltod?

A Lírát nagyon szeretem. De a Libri is tetszik, csak az ottani lámpától kiég a szemem, olyan erős.

5. Szoktál előrendelni?

Nem. Eddig még sose tettem, mert nem elég nekem az a 10%, amit előrendelésre adnak Bookdepositoryn. Akkor inkább várok, de olcsóbban szerzem be. 

6. Van havi limited?

Hahaha, nincs. Persze azért igyekszem kordában tartani a könyvfüggő énemet, de így konkrét számot nem szabtam meg magamnak.

7. Hogy állsz a könyvvásárlási tilalommal – szoktál élni vele?

Jaj. Többször próbáltam, nem bírtam sokáig. Úgy is akkor fog rám törni az ellenállhatatlan vágy, hogy megrendeljem ezt-azt-amazt, szóval felesleges akár csak próbálkoznom is.

8. Milyen hosszú a kívánságlistád?

Jelenleg 66 könyv van a molyos kívánságlistámon, ami nagyon tetszetős kis szám. Szanálás előtt majdnem kétszáz volt, azt hiszem. 

9. Melyik az a három könyv (a kívánságlistádról vagy az előrendeltek közül), amiket most azonnal a magadénak akarsz tudni?

A kívánságlistámról csak hármat? Hmmm, nem könnyű kérdés!


Ez már úton van felém, de a megrendelése óta folyton rágondolok. Már annyira viszket a tenyerem, hogy végre a kezemben foghassam! Nagyon-nagyon remélem, hogy mihamarabb megérkezik, mert nem tudok már sokáig várni.


Ez is többször megjelent már a posztjaimban, ugyanis még mindig nem tudtam megrendelni. Sajnos nagyon drága a keménytáblás kiadás, szóval várok egy megfelelő akcióra. Azóta is csak jókat hallok róla, nagyon intenzívnek és csodás olvasmánynak tűnik.


Amióta megjelent, folyton ezt a könyvet látom mindenhol, így érthető, hogy már bekúszott a legjobban vágyott könyvek listájára. Meg eddig is nagyon érdekelt, hogy mit hozott ki az írónő az alapötletből, illetve a hindu mitológiából.

Imádtam ezt a kérdéssort, melyik könyvmoly nem szeret könyvvásárlásról beszélni? Akiket kihívnék rá: Szandi, Cucuka, Attila, Dottya - remélem nem unjátok még a tageket! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése