2018. március 13., kedd

Tell Me Something Tuesday #2


Sziasztok!

A technológia kibabrált velem, így ma sajnos képmentes leszek, mert tableten agyvérzés képeket beszúrkálni, a laptopom meg nem kooperál velem... Amint otthon leszek, pótlom, de az csak holnap lesz, viszont nem akartam máris kihagyni egy TMST bejegyzést. A mai alkalommal olyan sorozatokat ajánlok, amik fiatalabb olvasóknak is megfelelő. 


Narnia Krónikái

Ezzel a sorozattal szerintem nem lőhet mellé egy gyerek. Rövidek a részek, izgalmasak, és még beszélő állatok is vannak benne. Kell ennél több?


Harry Potter

Oké, a negyedik résztől már nem éppen middle-grade, hiszen történnek benne sötét dolgok, de szerintem a mai kiskamaszok simán megbirkóznak vele.


Percy Jackson és az olimposziak

Percy szerintem azoknak is elnyerné a szívét, akik nem szerettek eddig olvasni. Igazán élmény belemerülni a görög hősök világába, főleg ha egy, az olvasóval azonos korú karakter narrálja a történéseket. 


Óz

Bár én csak az első három részt olvastam angolul, s magyarul nem is jelent meg összes, csak hat, ennek ellenére is tudnám ajánlani fiatalabb olvasóknak. Én örültem volna, ha nem felnőtt fejjel olvasom őket, mert így már nem tudott elvarázsolni, de a kicsiknek szerintem élvezetesek lehetnek. 


Tappancs

Emlékszem, mennyire imádtam ezt a trilógiát kiskamaszként! Nagyon odavoltam a kutyás sztorikért, így élvezettel követtem nyomon Tappancsék kalandjait.


Libabőr

Ha bevállalósabb a gyerek, nyugodtan a kezébe lehet nyomni a Libabőr sorozat bármelyik részét. Elég rémisztőek, de olyan addiktívan vannak megírva, hogy csak úgy fogynak a lapok. Azonos címen készült egy film is, még 2015-ben, érdemes azt is megnézni, elég szórakoztató. 

Nos, ennyi lettem volna mára, jövő héten nem fogok jönni, ugyanis egyrészt nem lesz időm rá, másrészt pedig nem tetszik a téma: What books are you excited to share with your kids or younger readers in your lives?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése