2018. március 4., vasárnap

Tavaszi kívánság-, illetve várólistás megjelenések


Sziasztok!

Minden évszak elején összegyűjtöm, hogy miket várok abban a három hónapban, így a tavasz sem lehet kivétel. Rengeteg új, ropogós könyv jelenik meg, szám szerint tizenhármat osztok most meg. Ősz óta csinálom ezt a posztsorozatot, de úgy érzem, hogy a mostani hónapok lesznek a legjobbak, ugyanis most olyan sok érdekes regényt jelentetnek meg! Nehéz lesz visszafognom magam, hogy ne vegyem meg mindet rögtön, de muszáj lesz. Mindenhova raktam fülszöveget, kivéve azokhoz a könyvekhez, amelyek nem önálló kötetetek vagy sorozatkezdők, hiszen nem szeretnék spoilerezni. 

MAGYAR MEGJELENÉSEK


Ez kicsit kakukktojás, ugyanis már megjelent, viszont mindenképpen bele akartam tenni, hiszen technikailag tavasszal jelent meg. Olyan regénynek tűnik, ami igencsak komoly témákat feszeget, kíváncsian várom, hogy mennyire nyeri majd el a tetszésemet. 

1946-ot írunk. A nagyvárosból jött Laura McAllan vidéken, egy Mississippi deltavidékén fekvő farmon, egy számára idegen és rémisztő helyen kényszerül felnevelni gyermekeit. A megélhetésért folytatott küzdelem közepette két fiatal férfi tér haza a háborúból, hogy felvegye régi élete fonalát. Laura sógora, Jamie McAllan minden, ami a testvére nem: elbűvölő, jóképű és elveszett, a múlt emlékei közt bolyong. Ronsel Jackson, a McAllan farmon élő fekete bérlők legidősebb fia, kitüntetett háborús hős, ám hiába védte halált megvető bátorsággal a hazáját, a faji szegregáció korában nem veszik emberszámba. Az egykori fegyvertársak valószínűtlen barátsága óhatatlanul is végzetes változásokat hoz: olyan eseményeket idéz elő, amelyek úgy sodornak el emberi életeket, mint a hömpölygő folyó a hidakat a Deltavidéken.
Az elfojtott düh, a felszín alatt gomolygó előítéletek sokasága egyetlen éjszakán robban ki, amely után már senki nem lehet ugyanaz, mint addig…
Az érintett családok férfi- és nőtagjai mind a saját szemszögükből idézik fel a történteket, hogy miközben a dráma főszereplőivé lépnek elő, betekintést engedjenek mindennapi életükbe és indítékaikba. 


John Green öt évig "csöndben volt", hiszen a Csillagainkban hiba 2012-ben jelent meg, a legújabb regénye pedig tavaly került az amerikai polcokra. Ez a műve eléggé személyes merítésű, még októberben fordítottam egy vele készült interjút, akit bővebben érdekel, ITT tudja elolvasni. 

A tizenhat éves Azát sosem hozta igazán lázba a szökevény milliomos, Russel Pickett utáni nyomozás, de miután százezer dolláros pénzjutalom forog kockán, legjobb és legvakmerőbb barátnőjével, Daisyvel buzgón kutatni kezd utána. Együtt próbálják megtalálni az utat először is Pickett fiához, Davishez.
Aza minden erejével igyekszik. Próbál jó gyerek, jó barát, jó tanuló és még jó detektív is lenni, miközben sötét belső gondolatai spirálként tekerednek köré.
John Green, az Alaszka nyomában, a Katherine a köbön, a Csillagainkban a hiba, és Papírvárosok díjnyertes szerzőjének várva várt új könyve kíméletlen őszinteséggel meséli el Aza történetét.
A Teknősök végtelen sora ragyogó regény szerelemről, akaraterőről és egy élethosszig tartó barátságról.


Már tavaly felfedeztem magamnak ezt a könyvet, egy ideig gondoltam arra, hogy meg is rendelem, aztán megláttam, hogy a 21. Század Kiadónál megjelenik, így inkább úgy döntöttem, hogy kivárom. Rendkívül erős regény jön le a fülszöveg alapján, meg is lesz a 2018-as A szolgálólány meséje kaliberű olvasmányom.

A ​nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek.
Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is.
A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás…
Elérkezett a Lányok Napja, de vajon hogyan fog véget érni?
A hatalom az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta megtalálható a legfontosabb sikerlistákon, 15 héten át szerepelt a New York Times mérvadó listáján. Már több, mit két tucat nyelvre lefordították, rendkívüli aktualitásával, melyben egy új, nők irányította jövőt vizionál, jelentős visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, a sajtóban és a politikában. Sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, ahogyan Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét.


Tavaly jelölve volt a Goodreads Choice Awards díjra a fikció kategóriában, s bár nem nyert, 5. helyezést ért el majdnem 30 000 szavazattal, ami azért elég szép szám. 

Anthony elveszett tárgyakat gyűjt, és megkeresi a gazdájukat. Élete alkonyán úgy dönt, az asszisztensét, Laurát bízza meg azzal, hogy találja meg a fennmaradó tárgyak tulajdonosait. Amikor a nő elvállalja a feladatot, még nem sejti, hogy az gyökeresen megváltoztatja az életét…

ANGOL MEGJELENÉSEK


Mindenféle vízzel kapcsolatos high fantasy regényt örömmel olvasok, így ez sem kivétel. 

Princess Lira is siren royalty and the most lethal of them all. With the hearts of seventeen princes in her collection, she is revered across the sea. Until a twist of fate forces her to kill one of her own. To punish her daughter, the Sea Queen transforms Lira into the one thing they loathe most—a human. Robbed of her song, Lira has until the winter solstice to deliver Prince Elian’s heart to the Sea Queen or remain a human forever.
The ocean is the only place Prince Elian calls home, even though he is heir to the most powerful kingdom in the world. Hunting sirens is more than an unsavory hobby—it’s his calling. When he rescues a drowning woman in the ocean, she’s more than what she appears. She promises to help him find the key to destroying all of sirenkind for good—But can he trust her? And just how many deals will Elian have to barter to eliminate mankind’s greatest enemy?


A tavalyi évem legnagyobb kedvence a The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender volt, így el tudjátok képzelni, hogy mekkora volt az örömöm, amikor megláttam, hogy az írónő új könyvvel jön idén. Nem is olvastam végig a fülszöveget, megláttam, hogy mágikus realizmus ez is, és röpült is kívánságlistára. 

The ​Blackburn women are cursed. Ever since the extraordinary witch Rona Blackburn landed on Anathema Island centuries ago and was shunned by the eight „original” settlers, Blackburn witches have been doomed to carry out a brief whirlwind affair with a descendant of the Original Eight. The vengeful curse, however, had unintended side effects: it diluted the Blackburns' supernatural powers. That's perfectly all right with seventeen-year-old Nor Blackburn. All she wants is a quiet, unremarkable life—her powers are blissfully unexceptional, her love life pretty much nonexistent. Nor hopes the curse has played itself out through enough generations that she'll finally be spared the drama. But when a mysterious book comes out promising to cast any spell for the right price, Nor senses a dark storm headed straight for Anathema—and straight for her.


Az előző után talán emiatt vagyok a leginkább izgatott, hiszen ismét egy mágikus realizmus műfajú könyvről beszélhetünk. Kedvenc booktuberem, Hailey már olvasta is, és imádta, így nagyon bízom benne, hogy engem is magával fog ragadni. 

Leigh Chen Sanders is absolutely certain about one thing: When her mother died by suicide, she turned into a bird.
Leigh, who is half Asian and half white, travels to Taiwan to meet her maternal grandparents for the first time. There, she is determined to find her mother, the bird. In her search, she winds up chasing after ghosts, uncovering family secrets, and forging a new relationship with her grandparents. And as she grieves, she must try to reconcile the fact that on the same day she kissed her best friend and longtime secret crush, Axel, her mother was taking her own life.
Alternating between real and magic, past and present, friendship and romance, hope and despair, The Astonishing Color of After is a novel about finding oneself through family history, art, grief, and love.


Rick Riordan kapott egy imprintet, azaz a Disney-Hyperion kiadó egyik alsorozata az övé, amiben mitológiai middle-grade könyveket fog kiadatni, s ez lesz az első (azóta még kettőt bejelentettek). Nagyon érdekesnek hangzik, ráadásul az írónő se ismeretlen előttem, mivel ő írta a The Star-touched Queent, amit még nem olvastam, de jókat hallottam róla. 

Twelve-year-old ​Aru Shah has a tendency to stretch the truth in order to fit in at school. While her classmates are jetting off to family vacations in exotic locales, she'll be spending her autumn break at home, in the Museum of Ancient Indian Art and Culture, waiting for her mom to return from her latest archeological trip. Is it any wonder that Aru makes up stories about being royalty, traveling to Paris, and having a chauffeur?
One day, three schoolmates show up at Aru's doorstep to catch her in a lie. They don't believe her claim that the museum's Lamp of Bharata is cursed, and they dare Aru to prove it. Just a quick light, Aru thinks. Then she can get herself out of this mess and never ever fib again.
But lighting the lamp has dire consequences. She unwittingly frees the Sleeper, an ancient demon whose duty it is to awaken the God of Destruction. Her classmates and beloved mother are frozen in time, and it's up to Aru to save them.
The only way to stop the demon is to find the reincarnations of the five legendary Pandava brothers, protagonists of the Hindu epic poem, the Mahabharata, and journey through the Kingdom of Death. But how is one girl in Spider-Man pajamas supposed to do all that?


Nos, ez egy kicsit csalás, mivel ennél a sorozatnál az első könyvet sem olvastam még, de mivel Riordanről van szó, ezért muszáj beraknom, hiszen tavaly óta az egyik legmeghatározóbb író lett a könyves életemben. 


Tavaly nyár óta várom már, hogy újra belemerülhessek az egyik kedvenc világomba, és ez idén végre teljesülni fog! Bár nem egész rész, hiszen a Goodreads szerint ez a sorozat 3,1. része, de ezzel is megelégszem. Az viszont meglepett, hogy még három könyvet és még egy kiegészítő kötetet tervez Sarah ebbe az univerzumba, nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokszor visszatérhetek a kedvenceimhez. 


Feminista A kis hableány újramondás? Ide vele! Nem mellesleg a borító is eszméletlen szép.

Deep beneath the sea, off the cold Irish coast, Gaia is a young mermaid who dreams of freedom from her controlling father. On her first swim to the surface, she is drawn towards a human boy. She longs to join his carefree world, but how much will she have to sacrifice? What will it take for the little mermaid to find her voice? Hans Christian Andersen's original fairy tale is reimagined through a searing feminist lens, with the stunning, scalpel-sharp writing and world building that has won Louise her legions of devoted fans. A book with the darkest of undercurrents, full of rage and rallying cries: storytelling at its most spellbinding.


Őszintén szólva, én már nem is emlékszem miért és hogyan került a kívánságlistámra, valószínűleg közrejátszott benne, hogy nagyon nagy körülötte a hype, no meg a borítója is elég szemrevaló. 

The ​stunningly original, must-read fantasy of 2018 follows two fiercely independent young women, centuries apart, who hold the power to save their world…or doom it.
When assassins ambush her best friend, the crown prince, Rielle Dardenne risks everything to save him, exposing her ability to perform all seven kinds of elemental magic. The only people who should possess this extraordinary power are a pair of prophesied queens: a queen of light and salvation and a queen of blood and destruction. To prove she is the Sun Queen, Rielle must endure seven trials to test her magic. If she fails, she will be executed…unless the trials kill her first.
A thousand years later, the legend of Queen Rielle is a mere fairy tale to bounty hunter Eliana Ferracora. When the Undying Empire conquered her kingdom, she embraced violence to keep her family alive. Now, she believes herself untouchable--until her mother vanishes without a trace, along with countless other women in their city. To find her, Eliana joins a rebel captain on a dangerous mission and discovers that the evil at the heart of the empire is more terrible than she ever imagined.
As Rielle and Eliana fight in a cosmic war that spans millennia, their stories intersect, and the shocking connections between them ultimately determine the fate of their world--and of each other.


A Caravalt - bár volt vele egy-két kisebb gondom - nagyon élveztem olvasni, így már epekedve várom, hogy kiderüljenek azok a bizonyos dolgok a duológia befejező részében. 

Én tehát ezeket a megjelenéseket várom. Írjátok meg ti is, hogy milyen új könyvekre fáj a fogatok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése