2018. március 24., szombat

Szemgyönyörködtető Book Tag


Sziasztok!

Ma a szívemnek két igen kedves dolgát mixeltem össze, a szépséges könyveket és a book tageket. Ebből lett a Szemgyönyörködtető Book Tag, vagy eredetiben az Aesthetically Pleasing Book Tag, amit Book Syrup kreált. ITT megleshetitek a videóját. A taget én fordítottam. 

1. Legjobb színkombináció egy borítón


Az ezüst, bronz és smaragdzöld szerintem csodálatosan harmonizál egymással, no meg a sötétbarna haj is nagyon jól illik a képbe. 

2. Legjobb tipográfia/betűtípus egy borítón


A legújabb szerzeményem borítója is egyből megfogott, és ennek nagy szerepe volt a szépséges tipográfiának. Nagyon jól néz ki az ombre szöveg, ahogy fent világosabb, lent pedig sötétebb színű.

3. Legjobb szimpla borító


Nem tudom mennyire tekinthető ez szimplának, de szerettem volna mutogatni, szóval ezt választottam. Annyira oda vagyok érte! Imádom az ábrát, a címet, meg a színeket, pedig csak feketét, fehéret meg pirosat használ. Na, meg ahogy megcsillan a piros a fényben, kész covergasm

4. Legszebb végoldalak (ez Magyarországon nem nagyon szokás, de külföldi könyveknél csodálatos végoldalakat tudnak csinálni, itthon a legáltalánosabb valamilyen szín alkalmazása)


Igen, jól látjátok, egy hajó rajza látható a végoldalakon. Nagyon menő ez a könyv!

5. Legjobb térkép


Ez nehéz kérdés volt, mert térkép fanatikus vagyok, szóval egy friss könyvem térképét választottam, ugyanis egyből beleszerelmesedtem. Kattintsatok a képre a nagyobb méret érdekében, úgy jobban látszik. 

6. Legjobb "meztelen" keménytáblás könyv (azaz védőborító nélkül)


Nem sok védőborító nélküli keménytáblás könyvem van, ez a legszebb. 

7. Legjobb hátsó borító 


Egy ideig elleneztem az Üvegtrón brit borítóit, aztán egy hónapja bekattantam és megrendeltem a 4-5. részt (mert éppen az volt a legolcsóbb). Hát majdnem lehidaltam, amikor megláttam az EoS hátulját. Az nem kifejezés, hogy imádom! 

8. Legjobb fejezetdísz 


Az egész Shadow and Bone trilógiának ilyen szép a fejezetdísze. Meg úgy az egész kiadások valami eszméletlen szépek. 

9. Legjobb illusztrációk


De igazából ide bármelyik illusztrált Harry Pottert hozhatnám, ami eddig megjelent. 

10. Legjobb gerinc


Én most ettől a gerinctől vagyok oda meg vissza! Letisztult és elegáns, a fekete, fehér és arany kombinációja Jolly Joker. 

11. Kedvenc borítód a polcodonMenthetetlenül belezúgtam az egész trilógia kinézetébe... Szóval igazából ide mind a hármat lefotózhattam volna, de türtőztettem magam. (Az instára úgy is ma ment ki egy kép róluk.) Ránézek és eláraszt a nyugalom, de komolyan. Itt is visszaköszön az arany, ráadásul a kedvenc színemmel, a kékkel.

Ennyi lett volna ez a tag, remélem élveztétek, én nagyon! Kihívnék pár embert, hadd nézegessem mások szépséges könyveit is: Szandi, Dottya, Dorka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése