2018. március 1., csütörtök

Márciusi tbr


Március elseje van és süt a nap! Igaz, hogy reggel mínusz húsz Celsius fok volt, szóval van hova fejlődnie az időjárásnak. Elmúlt a tél, mindenki unja már a hideget, na meg, hogy folyton húsz rétegbe kell magunkat bebugyolálni, ha nem akarjuk, hogy megfagyjunk. De a napsütés az már haladás, optimista vagyok. Ezen a szép napon tehát fogtam magam, és összeszedtem a márciusra tervezett olvasmányaimat. Ahhoz képest, hogy februárban csak hármat sikerült elolvasnom, eléggé ambiciózus vagyok, hiszen háromszor annyit tervezek olvasni! Nézzük is, miket. 

Ez a legelső, hiszen már tegnap el is kezdtem olvasni, haladtam is vele kemény harminc oldalt. Ma, vagy legkésőbb holnap délelőtt be szeretném fejezni. 
Az elvarázsoltak valószínűleg nehéz olvasmány lesz, szóval utána egy valamennyivel könnyedebbet tervezek be. Már beleolvastam egy kicsit, amikor megkaptam, és nagyon tetszett az a kis részlet, tehát nagy reményekkel vágok majd bele. Egyébként ez se csak egy limonádé, elvileg nagyon komoly témákat dolgoz fel. De azért még mindig könnyedebb, mint egy börtönben zajló regény. 
Már elkezdtem, talán 100 oldalt haladtam is vele, de aztán leváltottam más olvasmányra. Nem az, hogy nem tetszik, csak még nem nagyon történt semmi, ami fenntartotta volna az érdeklődésem.
Egyébként az első négy mind Prológus projekthétre lesz, a második, harmadik, illetve ez mind egy hétre, szóval mindenképpen prioritást élveznek az utána következőkkel szemben. Erre különösképpen kíváncsi vagyok, olvastam róla már hideget-meleget. Egy biztos: álomszép a borítója! 
Ezt a könyvet választottuk a barátommal a BYH klub márciusi olvasmányának. Na, jó, én választottam, ő meg beleegyezett. :D Már régóta várólistás, de amióta megtudtam, hogy lesz belőle film, azóta még inkább feljebb került a várólistán. Sajnos most nem volt benn a könyvtárban, remélem hamar visszahozza az illető. A filmben Lily James játssza a főszerepet, akit a Downton Abbey című sorozatból ismerhettek. A trailerét ITT meg tudjátok tekinteni, szerintem érdemes. Április 20-án kerül a mozikba. 
Ha követtek molyon vagy Instagramon, akkor láthattátok, hogy nemrég megérkezett ez a csodálatos könyvecske hozzám. Nagyon-nagyon igyekszem, hogy be tudjam szuszakolni a márciusi olvasmányaim közé, mivel egyrészt rövid is, másrészt pedig annyira érdekel! Adam igazán rokonszenves embernek tűnik a Youtube videók alapján, és reménykedem, hogy a könyvében sem kell csalódnom. 
A Delta Vision 50%-os akciójában lecsaptam a Korongvilág első két részére, már nagyon régóta el szeretném kezdeni a sorozatot, de a könyvtárban abszolút nem elérhető. Még sajnos nincsenek kéznél, mivel egy barátom vette át, és mivel beteg vagyok, ezért nem tudunk összefutni, de ami késik, nem múlik. Addig is ajánlom neki, hogy hímes tojásként kezelje őket! :P 
Az utolsó kettő pedig mindegyik olyan, amit már elkezdtem januárban, de múlt hónapban nem folytattam, viszont már illene... 
Ennél egyébként az az érzésem, hogy a borító jobban megfog, mint a könyv belseje. Nem kiabálom el, de ha annyira tetszene, akkor már rég befejeztem volna. 
Én ezeket tervezem erre a hónapra! Jól látjátok, nincs közte Rick Riordan, mivel februárban hozzáadtam, és mégse olvastam el, szóval most nem adom hozzá, és lehet, hogy most fogom kézbe venni. Ahogy esik, úgy puffan. Ismételten eléggé túlvállaltam magam, de hát ez van - sok a jó könyv, kevés az idő.

Végül itt egy közös fotó (csak a Krumplihéjpite Irodalmi Társaság és A mágia színe nincs rajta):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése