2018. február 21., szerda

Top 5 Wednesday #44


Sziasztok!

Azt hittem, hogy ma is variálni fogok, de molyon átnéztem címke szerint az olvasmányaimat, és rájöttem, hogy bőven tudok válogatni a romantikusokból. Persze olyat nem olvasok, ami kifejezetten romantikus, szóval egy kis csalás mégiscsak van a dologban, de jobb a semminél. Ráadásul örülök, hogy tudok tisztán gondolkodni, ugyanis tegnap levett a lábamról egy fránya vírus. Viszont sose szerettem betegként se egész nap az ágyban feküdni, úgyhogy ennek köszönhető, hogy kicsit meg is újult a blog, most végre volt időm szerkesztgetni, legalább addig se azon filózok, hogy milyen rosszul is vagyok. Tehát jöjjön öt romantikus könyv!

5. Csak egy nap

Gayle Forman eme kötetét elég régen olvastam, de arra emlékszem, hogy sokkal jobban szerettem, mint a Ha maradnék című könyvét. Nagyon kis aranyos történet, a főszereplő lány érettségi ajándéknak egy nyugat-európai körutazást kap, s már az elején, Londonban találkozik A fiúval (nagy betűvel, meg minden). Jó volt a könyvön keresztül eljutni ezekhez a helyszínekhez, szerintem aki szereti a chick-lit műfajt, biztos kedvelni fogja ezt is.
4. My Lady Jane

Régen olvastam már ilyen humoros könyvet, mint amilyen ez! Imádtam a szereplőket, a történéseket, a románcot. Nem kell sorsfordító könyvre számítani, viszont rengeteg élvezetes percet okoz, és az ilyen könyveknél ez a fő. Az írói stílusok is remekek voltak. Hamarosan megjelenik magyarul is, szóval mindenképpen adjatok neki egy esélyt!
3. Méregtan

Ha egy nagyon egyedi fantasy könyvre vágysz, akkor ezzel meg kell próbálkoznod! Igaz, hogy a magyar kiadó évek óta nem hozza ki a folytatást, szóval csak angolul érhetőek el a folytatások (amiket ráadásul elég nehéz beszerezni abban a kiadásban, amit én néztem ki...). Nem észveszejtő a függővége, szóval azért ki lehet bírni. Viszont amiért bekerült, az a románc. Nagyon-nagyon örültem, hogy a főszereplőnk összekerült azzal a bizonyos szereplővel, annyira egymáshoz illenek, és remekül van ábrázolva a szerelem is. 
2. Csillagainkban a hiba

Szerintem ezt a könyvet nem is kell bemutatnom, annyira hype-olt volt pár éve, hogy a csapból is ez folyt. Ezúttal szerintem nem alaptalanul. Bár a filmet jobban kedveltem, a könyvben is imádtam Hazel és Augustus kapcsolatát, szívszorító és különleges. A könyvet ki lehet bírni zsepi nélkül, de ha a filmet tervezed megnézni, mindenképpen készíts párat magad mellé. 
1. A mansfieldi kastély

Mind a hat Austen regényt olvastam, mindet szerettem is, de ez kiváltképp a szívem csücske. Imádtam Fanny karakterét, nagyon tudtam azonosulni vele jó pár évvel ezelőtt. Tervezek újraolvasást, ezúttal angolul, kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogom másképp átélni. 
Nos, ennyi lett volna a mai lista. A többiek posztját EBBEN a zónában megtaláljátok. Jövő hét a kedvenc urban-fantasy könyveimről fog szólni. 

2 megjegyzés:

 1. Jobbulást!
  Magam sem vagyok párkapcsolat-orientált olvasó, de a Poison Study fülszövege eléggé megnyert magának, fel is került a fantasy hullámom esélyesei közé. És nagyon várom már a jövő heti bejegyzést is, hátha köztük is lesz nekem való :D
  Ja, és nagyon ízléses lett az új háttér (a kék a kedvenc színem) ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Ú, nagyon jól teszed, remélem te se fogsz csalódni benne!
   Igyekszem. :D

   Törlés