2018. február 7., szerda

Top 5 Wednesday #42


Sziasztok!

Nos, ilyen se volt még az eddig T5W-s pályafutásom alkalmával: a négy témából az első hármat egyből a kukába vágom, mivel egyikre se tudnék kellő mennyiségű példát hozni. De mivel az első kettő az LMBT témakörben lézeng, ezért úgy döntöttem, nem megyek messze. Ezen héten öt olyan LMBT könyvet hozok, amiket szeretnék elolvasni. Jövő héten pedig az öt kedvenc ilyen témájú borítómat hozom. A harmadik hétre még nincs ötletem (alaptéma: kedvenc romantikus könyveid), az első, ami beugrott, az öt olyan könyv bemutatása, amelyben nincs románc, ezt viszont ITT már kibeszéltem. Szóval akkor kezdjünk is neki. 

5. The Inexplicably Logic of My Life

A szerzőtől olvastam már az Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában című remekművet, ami egyből a kedvencek közé emelkedett ki, úgyhogy kíváncsi vagyok erre a tavaly megjelent könyvére is.

4. Autoboyography

Először a borító fogott meg, mármint komolyan, melyik könyvmolynak nem tetszene, hogy egy óriási könyvön állnak? Aztán a fülszöveg se hagyott cserben, lényegében arról van szó, hogy Tanner, a főszereplőnk végzős a gimiben, és semmit se szeretne jobban, mint elhúzni onnan. Azonban egy barátja noszogatására részt vesz egy írói szemináriumon, ahol belezúg az órát tartó írópalántába, Sebastianbe.  

3. History Is All You Left Me

Adam Silvera neve ismerősen csenghet azoknak, akik követik a külföldi booktubereket is, ugyanis roppant népszerű. Magyarul eddig még csak egy könyve jelent meg (Inkább boldog). A három regénye közül ez tűnik a legszimpatikusabbnak. A sztori Griffinről szól, akinek az exe meghalt egy szörnyű balesetben, és az egyetlen ember, aki megérti őt, pont a halott exének az új barátja. 

2. The Gentleman's Guide to Vice and Virtue

Talán az Adam Silvera könyv után ez élvezett a lehető legnagyobb hype-ot, mindenhol, de tényleg mindenhol ezzel a könyvvel találtam magam szemben. Egy ideig nem is tettem fel várólistára, aztán amikor láttam pár videót az írónővel, és elsőre szimpatikusnak tartottam, akkor beadtam a derekam. ITT láthattok vele egy videót, az Epic Readsnek készít minden hónapban egy könyvajánlót. A könyv maga nagyon izgalmasnak hangzik, egy 18. századi kalandregény, igazából. 

1. Of Fire and Stars

Ez mindenképpen kivételt képez az eddigi négy közül, ugyanis egy fantasy, leszbikus regényről van szó! Ami körülbelül olyan ritka, mint a fehér holló, legalábbis én eddig még nem futottam bele ilyen párosításba. Őszintén szólva, nem sokat tudok róla, jobban szeretnék így belemenni az olvasásába. Annyit tudok, hogy egy hercegnőt gyerekkora óta egy bizonyos hercegnek szánnak, viszont a hercegnőt nem a jegyese érdekli, hanem az ő lánytestvére. Érdekes koncepció. Nem mellesleg a borítója is varázslatos. 
A többiek bejegyzését ITT találjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése