2018. február 28., szerda

Februári wrap-up


Sziasztok!

Elég hamar elrepült a február, mondjuk ebben közreműködik, hogy ez az év legrövidebb hónapja, szóval... Mindenesetre elég gyatra hónapom volt olvasási szempontból, csupán három könyvet sikerült kiolvasnom. Plusz egy, amit befejeztem, de azt majd bővebben elmagyarázom. 


- Wild Beauty - nem folytattam azóta.
- This Savage Song - még nem olvastam ki. A 100. oldalon tartok, a hónap eleje óta nem vettem kézbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tetszik. 
- Az essexi kígyó - elkezdtem, szerintem ebben is 100. oldal körül tartok. Érdekes, az biztos. 
- Vádirat - kiolvastam. ITT olvashattok is róla értékelést. Mindenkinek ajánlom, rendkívüli könyv.
- My Lady Jane - szintén kiolvastam. ITT tudjátok megnézni a bővebb véleményem. A lényeg, hogy humoros és imádnivaló volt. 
- The Mark of Athena - jómagam is meglepődtem, de hozzá se szagoltam! Nem tudom, nem fért bele most.
- Stalking Jack the Ripper - tegnap olvastam ki. Ma írok róla értékelést, de elöljáróban: nagyon élvezetes volt. 
- Excalibur 1. - nem is kezdtem el. Nem volt kedvem hozzá igazából.
- Winter - ki se nyitottam. Szintén a fenti okokból.
- Az elvarázsoltak - még nem, de ma kezdem, mivel a Prológus eheti projektjére olvasom. 


- Rejtelmes történetek - igazából ez egy kicsit csalás, mert nem fejeztem be teljesen, hiszen csak 60%-ig jutottam, de mivel novelláskötetről van szó, úgy érzem, hogy joggal értékelhettem, hiszen 18 novellát elolvastam belőle. Viszont ez mind novemberben volt még, csak egész eddig azt hittem, hogy majd folytatom, de rá kellett jönnöm, hogy nem túlzottan érdekel már. Ha elolvasnátok a novellánkénti rövid értékelésemet, ITT meg tudjátok tenni. 


Itt most a fogadalmaimat kéne ecsetelnem, de őszintén szólva elég rosszul haladok velük. A klasszikusok bingóját tuti bukom, mert március 15-ig nem fogok hármat is elolvasni. A magánkönyvtáras kihívásomat is hagyom úszni, mivel még a januárit se olvastam ki. A páros hónapokban ugye elvileg kellene olvasnom legrégebbi várólistás könyvet, ami most az Excalibur 1. lett volna, de nem olvastam el. A molyon szerencsére kordában tartom a váró-, és kívánságlistámat, szóval legalább az a pont teljesül. Sajnos a mindennapi olvasást se sikerült abszolválnom, ami elvezet a következő kijelentésemhez:

Olvasási válságban szenvedek (aka reading slump). Nem tudom miért, de borzasztó nehéz könyvet vennem a kezembe, na meg, ha az sikerült, akkor az érdeklődésem fenntartása is egy olimpiai számhoz hasonlít lassan. Ez ugye meglátszik abban, hogy siralmas lett mind a tbrom, mind a fogadalmaim betartása. No, de megpróbálom összeszedni magam márciusra, remélhetőleg sikerülni fog túllendülni ezen a molybetegségen (meg a valódin is, ha már itt tartunk).

Egy kis vidámság: február 24-én egy éves lett a bookstagram fiókom! Még azelőtt hoztam létre, mint a blogot, az elején nem is annyira vettem komolyan, de április óta próbálok konzisztensen posztolni. Szeretnék fejlődni is, a célom, hogy olyan képeket csináljak, amikre élmény ránézni. Nagyon jó közösség egyébként, mindig találok új könyvmolyokat, legyenek bárhol is a világon. No, meg milyen jó érzés gyönyörűséges könyves képeket nézegetni! Elég addiktív, vigyázat! 

Nektek milyen volt a február?

2 megjegyzés:

 1. A figyelem fókuszálása nekem sem mindig megy, ezért olvasok / nem olvasok jelenleg 11 könyvet egyszerre... :D
  Remélem, sikerül kiolvasni Az elvarázsoltakat. Nálam is itt nyugtalankodik a könyvespolcon, ezért különösen kíváncsi leszek a véleményedre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az szép adag! :D
   Tegnap már elkezdtem, reményeim szerint ma vagy holnap be is fejezem. Eddig nagyon megfogott.

   Törlés