2018. február 1., csütörtök

Februári tbr


Sziasztok!

Ma kicsit később jelentkezem, mivel tanulás helyett rákattantam egy új sorozatra. Már nagyon hiányzott egy igazán remek sorozat, mivel mostanában csak az Agymenőket és a Szívek szállodáját néztem újra, amiket alapból imádok, csak kb. huszadszorra már valami újra vágyik az ember. Ez pedig meg is történt (köszi Zsebi az ajánlást!), mégpedig a Younger nevezetűvel. Ez is csak húsz perces epizódokból áll, és annyira addiktív, hogy már kilenc részt le is daráltam. Ráadásul a főszereplő egy könyvkiadónál dolgozik, kell ennél több? Na, de rá is térek a februári tbr listámra, öveket becsatolni, hosszú lesz!

Bár elkezdtem, de nem igazán éreztem rá az ízére, így inkább félreraktam, és kézbe vettem a This Savage Songot. Nem akarom leszólni, mivel még a 100. oldalig se jutottam el, de nagyon zavaró, hogy ilyen sok a szereplő és még nem tisztult ki, hogy ki kicsoda, meg, hogy hogy is van ez az egész. Pedig azt vártam tőle, hogy egyből bumm, elvarázsol, és le se tudom majd tenni. 
Na ez már jobban megfogott, de már három napja nem tudtam olvasni, mert vizsgáim voltak, pedig már nagyon-nagyon ég a tenyerem. Igazán tetszik az alapötlet, hogy egy város ketté van szelve, mindkettő felett más uralkodik, és az egyik részen a szörnyek szabadon garázdálkodhatnak, a másik felén pedig biztonság van, ha megfizeted... Érdekes nagyon. A karakterek is szimpatikusak, eddig még semelyiktől sem mentem falnak, ami igazi felüdülés.
Ezt majd a Prológus egyik projektjére olvasom. Ez a borító, atya ég, valami fantasztikusan szép, élőben meg pláne! A történet meg abszolút izgalmasnak hangzik, hisz arról szól, hogy a mitikus emberölő szörny, az Essexi Kígyó újra feltűnt. A főszereplőt pedig nagyon izgatja ez a hír, abban reménykedik, hogy egy eddig nem ismert állatfaj példányát fedezheti fel.
Ezt is Prológus projektre olvasom majd, de szívem szerint már most nekiugornék. Beleolvastam kicsit, és borzasztó érdekesnek hangzik. Észak-koreai történeteket gyűjtött össze az író, kicsempészték az országból a könyvet és így jelenhetett meg. 
Ismeritek azt az érzést, amikor egyszerre legszívesebben húsz könyvet olvasnátok, mert 1) nem tudtok dönteni, melyik jöjjön, 2) mindegyik ugyanannyira érdekel és már beléjük merülnél. Na, hát a február most nagyon ilyen nekem, mivel ezt is annyira, de annyira olvasnám már!
Ezt már meg se magyarázom, haha. Olvasnom kell és kész. Tudni akarom, hogy milyen kalandok várnak hőseinkre, hogy hogyan folytatódik az előző rész.
A BRBC klub februári olvasmánya lesz ez, feltéve, ha időben megjön Noéminek a könyv. Ha nem, akkor a Rebel of the Sands lesz, ami neki megvan, nekem pedig úton van. Szóval igazából attól függ, hogy ki tudja előbb megkaparintani a rendelt könyvét. Ha nem ez lesz, akkor is szeretném elolvasni, de nem biztos, hogy belefér ebbe a hosszú listába. 
Ez a fogadalmam miatt kerül sorra, mivel azt írtam, hogy minden páros hónapban elolvasom a legrégebbi várólistás könyvemet, ami a várólista kisöprés után ez lett. 2015-ben tettem fel rá, hahahahaha (kínomban nevetek). Gyerekként imádtam az Arthur mondakörös filmeket, remélem megmaradt a lelkesedésem, és kiterjeszthetem a könyvekre is.
A magánkönyvtáras kihívásom februári könyve (igazából a Stars Above lenne, mivel az hamarabb megjött, viszont az későbbi rész, szóval ezt fogom olvasni). Bár, mivel a This Savage Songot nem fejeztem be januárban, ezért már elbuktam a plecsnit, szóval nem veszem olyan komolyan. Ha nem lesz kedvem elolvasni ezt a 800 oldalas monstrumot most, akkor nem, ennyi. Félek, mert sorozatzáró, ez után már csak a fent említett novelláskötet maradt a The Lunar Chroniclesből. 
Szintén Prológus projektre lesz. Igazán kíváncsi vagyok rá, hisz Szandi imádta, és az ő ízlésében nagyon bízom. Remélem nekem is hasonló élményt nyújt majd. 
Nos, ez lenne a februári listám, most sajnos nem tudok fotót beilleszteni a kupacról, ugyanis jelenleg nem otthonról koptatom a billentyűzetet, de amint hazaérek, biztos posztolok Instagramra egy képet, hiszen ezek mind saját példányok, szóval kéznél vannak. Megtaláljátok a fiókomat az oldalsávban. :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése