2018. február 11., vasárnap

Ez vagy az Book Tag


Sziasztok!

Erre a tagre Dorka hívott ki, az ő válaszait ITT tudjátok meglesni. 9 eldöntendő kérdésre kell választ adni, pont illett a mai nem tudom mit csináljak, de valamit szeretnék állapotomhoz. 


Inkább ágyban, párnák közt. (Ki másnak ugrik még be e szóhasználatkor a Petőfi vers? Nekem rendszeresen, és fejben mindig folytatom a verset.) A saját szobámban amúgy is jobban kedvelek olvasni. 


Nekem igazából édes mindegy, amíg nem egy irritáló idióta. De, ha muszáj lenne választanom, akkor inkább női főszereplő, szimplán csak a saját nememből kifolyóan. Egyébként jóval több ilyet olvasok, akaratlanul is, de amik érdekelnek, azok általában női szemszögből vannak megírva. 


Úgy rémlik, tetralógiát még nem olvastam (de van tervben: The Demon King Cinda Williams Chima írónőtől), szóval már csak emiatt is a trilógiát kell, hogy válasszam. Ha viszont az lett volna a kérdés, hogy trilógia vs. sorozat, akkor utóbbira tenném le a voksom, hiszen ha imádom a világot, akkor még jobban bele tudok merülni, illetve a szereplők is jobban kibontakozhatnak. 


Ez jó kérdés, igazából sok mindentől függ, hangulattól, írásstílustól stb. Ami még fontos, hogy milyen időben írja a szerző, például a jelen idős E/3. nekem kicsit fura (ilyen a Three Dark Crowns). Talán inkább az E/1-et preferálom, mivel akkor még inkább bele tudom élni magam a karakter szerepébe. Viszont az E/3-al meg jobban lehet adagolni az információkat, szóval nekem ez egy döntetlen. 


Régen a reggeli olvasás híve voltam, azonban mostanában rákaptam az este, elalvás előtti olvasásra. Több időm van akkor, nem kell kapkodni, illetve nagyon szeretek csendben belemerülni egy könyvbe, amikor mindenki más alszik, senki és semmi nem zavarhat meg. Persze ennek is megvan a hátránya, hiszen sokszor előfordult, hogy csak egy pillanatra letettem a könyvet, és a következő percben már aludtam is. 


Mindkettő. Bár, amióta sok angol nyelvű könyvet olvasok, megcsappant mind a könyvtár-, mind pedig a könyvesbolttúráim száma. Mindenesetre mindkettőnek megvan a maga szépsége, és ezekre is igaz, hogy még jobb, ha egy másik könyvmollyal keresed fel a helyet. 


Inkább nevettessen meg! Sokkal jobb érzés a hasadat fogni a röhögéstől, mint zsepiket összekoszítani. Bár valószínűleg azoktól a könyvektől leszel több, ami komoly témákkal foglalkozik (amiből a sírás következhet), szóval ez is ilyen pro és kontra. Úgy látszik valahogy nem sikerül egyet választanom sose, túlságosan túlgondolom a kérdéseket. :D 


Nekem a fehérek jobban tetszenek, persze ez nem azt jelenti, hogy a feketéket bojkottálom, hiszen azok között is vannak csodaszépek, de alapból inkább a tisztaság színére tenném le a voksom. (Főleg, ha van rajta világoskék is, ez a színkombináció szerintem bombasztikus khm khm The Final Empire.) 


Megint egy eldönthetetlen kérdés. Nem vagyok jó az ilyenekben, de most komolyan, nem is várnék mást magamtól, aki a boltban négyszer rakja vissza a mirelit pizzát a fagyasztóba, és cseréli ki, hogy aztán a végén ugyanannál kössön ki. Na, de komolyra emelve a szót, inkább legyen karakter-orientált, hiszen, ha kedvelem őket, fejlődnek, komplexek és érdekesek, akkor eltűröm, hogy lassú a cselekmény folyása. Viszont fordítva ez már nem feltétlen igaz, hiszen lehet akármilyen akciódús, izgalmas is a könyv, ha irritál valamelyik főszereplő, akkor az meglesheti magát nálam. 

Nos, ennyi lett volna ez a rövidnek szánt tag, én nagyon élveztem a töltését. Ki is hívnék rá egy-két bloggert: Évit, Beatrice-t és Steph-et - remélem elfogadjátok a kihívást!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett ez a kép a kérdéseknek, imádom ezt a minimalizmust ^_^
    és itt is köszi a jelölést! :D

    VálaszTörlés
  2. Köszi, hogy kitöltötted ^^ <3 latom2, Te is az a típus vagy, aki még akkor is nehezen dönt, ha csak két választási lehetősége van :D pacsi érte :D

    VálaszTörlés