2018. január 31., szerda

Top 5 Wednesday #41


Sziasztok!

Január utolsó hetéhez is elérkeztünk hát! A mai témát is átvariáltam kicsit, ugyanis egy műfajból kéne mutatnom öt rejtett ékkövet, viszont nem tudtam csak egyhez ennyit összegyűjteni (populáris könyveket hamarabb megtalálom, és mindig érdekel, hogy vajon felér-e a magasztaláshoz). Nem is szaporítom tovább a szót, mutatom miket hoztam mára.


Az utolsó egyszarvú

Gyerekkorom meghatározó élménye volt a film, és amikor megtudtam, hogy könyv alapján készült, egyértelműen fogtam magam, és kivettem a könyvtárból. Nem csalódtam benne, nagyon sokat mondó, tanulságos és szép mese. Sajnálatos módon nem annyira ismert, mint mondjuk A Gyűrűk Ura vagy a Narnia krónikái.
Trónbitorlók

Bár még nem fejeztem be a sorozatot (még csak kettő részt olvastam), idén tervezem, mivel magával ragadott. A legszimpatikusabb benne a két főszereplő, akik kapcsolata elég dinamikus, és maguk is nagyon jópofák és szerethetők. Pozitívuma, hogy nem kell attól félni, hogy leszakad a kezünk olvasás közben, mivel 300 oldal körüliek a részek.
Heartless 

Az írónőt a Holdbéli Krónikák sorozata által ismerhetitek, amit a magyar kiadó két rész után elkaszált. Tavalyelőtt év végén jelent meg ez az egyedülálló kötete, amely Alice Csodaországában játszódik, de még mielőtt Alice beleesett volna a lyukba. Nyomon követhetjük hogyan vált a Kőr Királynője olyanná, amilyennek mind ismerjük. Szerintem remek könyv, viszont nagyon keveset hallok róla. Magyarul elvileg idénre várható, az biztos fellendíti az ismertségét.


Hekja

Imádtam ezt a könyvet, rövid időn belül kétszer is elolvastam. Sok nem maradt meg a sztoriból (azon kívül, hogy egy faluba betörnek a vikingek, és elrabolják Hekját és a kutyáját), viszont arra tisztán emlékszem, hogy általános iskolában, a felvilágosító órán én a leghátsó padsorba beültem, és azt olvastam. Vicces, hogy az ember arra emlékszik, hogy milyen körülményben olvasta, de arra nem, hogy mit olvasott.


Ava Lavender különös és szépséges bánata

Addig fogom tüntetőleg mindenhova betenni, amíg valaki el nem olvassa, és szerelembe esik vele. Haha, na jó, nem, viszont ide tökéletesen beillik. Mondjuk maga a műfaja se annyira népszerű, szerintem eléggé megosztó, van, akihez passzol, van, akihez nem.
A végére még betenném Az utolsó egyszarvú legszebb melódiáját.


A többiek bejegyzését pedig ITT megleshetitek. Szép estét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése