2018. január 10., szerda

Top 5 Wednesday #38


Sziasztok!

Ma olyan könyveket mutatok be, amikre sajnos nem került sor 2017-ben, idén viszont prioritást élveznek. Lesz itt minden vegyesen, mint a búcsúban, próbáltam nem csak fantasykat válogatni, mert már most érzem, hogy kicsit megcsömörlöttem a sok fantasytól így év elejére. Mármint, félreértés ne essék, ez a kedvenc műfajom, de néha kell egy kis változatosság.

5. Fülemüle

Egy második világháborús történelmi romantikus. Tavaly jelent meg, és molyon 95%-on áll, ami lenyűgöző (bár mondjuk sajnos még nem olvasták olyan sokan). Egyébként jelenleg a nagymamám olvassa, és neki nagyon tetszik. 

4. Ne bántsátok a feketerigót

Ezt a könyvet szerintem nem kell bemutatnom. Még ha nem is olvasta az ember, akkor is hallott róla ezt-azt, mivel eléggé kultikus egy mű, még az 1001 könyv listán is szerepel.

3. Hunted

A tavalyi év nagy sikerei a retellingek, azaz az újramesélések voltak. Ez a könyv is azt a trendet lovagolta meg, ugyanis egy Szépség és Szörnyeteg újramondásról van szó. Én nem bánom, még nem untam meg. Az a különlegessége ennek a kötetnek, hogy ez egy stand-alone, azaz nem sorozat, amitől kicsit tartok (ez fura, tudom), mivel valahogy még nem lettem jóban az egyedülálló fantasy könyvekkel (khm... Rengeteg). Remélem ez lesz olyan jól kidolgozva, hogy ne menjen el a kedvem az ilyenektől.

2. My Lady Jane

A Téli kívánság-, és várólistás megjelenések posztomban leírtam, hogy mennyire várom ennek a magyar megjelenését, amit december 16-ra írtak. Nos, ez azóta elcsúszott január 31-re, úgyhogy tegnap fogtam magam, és megrendeltem az angolt. Őszintén szólva, el is felejtkeztem volna róla, ha Hailey nem emlegette volna fel a vlogjában, ugyanis ő megkapta ARC-ban (Advanced Reading Copy - jó pár külföldi blogger, vlogger hónapokkal a megjelenés előtt kap ilyeneket, véleményért cserébe)  a trilógia második részét, ami Jane Eyre sztoriját fogja kicsavartan elmondani. A sorozat címe egyébként The Lady Janies, és mindhárom kötetben más Jane életét mesélik el. Ez az első Edward király unokahúgának-, a harmadik pedig Bajkeverő Jane történetét fogja elmesélni - ez utóbbi majd csak 2020-ban jelenik meg. Az erőssége, hogy nagyon humoros, és egyedi, kíváncsi leszek rá.

1. Wild Beauty

Ezt kaptam nemrég karácsonyra, és már nagyon izgatott vagyok miatta! Egy mágikus realizmus műfajú könyv, ahol a főszereplő család nőin egyfajta átok ül - ha mélyen szerelembe esnek, akkor az illető fiú/férfi eltűnik. Azonban egy nap nem eltűnik, hanem megjelenik a semmiből egy idegen fiú. Külföldön nagyon nagy a hype körülötte, remélem engem is levesz a lábamról.
Nos, ennyi lettem volna mára. Jövő héten 5 felejthető könyvet hozok. Addig is ITT meg tudjátok nézni a többiek írását. 

4 megjegyzés:

 1. Huh de régóta akarom már olvasni a Ne bántsátok a feketerigót!
  A Wild Beautyra meg nagyon kíváncsi vagyok, ha tetszik neked lehet én is benevezek rá:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor nem csak én halasztom folyton. :D
   Remélem a WB sorra kerül még januárban. :)

   Törlés
 2. Vicky nem fog meglepődni, de mindegyik érdekel. :D
  A Hunted nagyon betalált a borítójával, azt régebb óta figyelem, kíváncsi vagyok mit szólsz majd hozzá!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye milyen mesés? *-* Februárban mindenképpen elolvasom már, annyit halogattam. :D

   Törlés