2018. január 3., szerda

Top 5 Wednesday #37


Sziasztok!

Az év első szerdája is eljött hát! Tavaly április végén csatlakoztam ehhez a csoporthoz, azóta egyszer se hagytam ki témát, és remélem ez továbbra is így marad. Persze volt olyan, amit kicsavartam, hogy illeszkedjen az elképzeléseimhez, de hát ez már csak így van. :D Ez valószínűleg idén se fog változni, mivel máris ilyet követek el, ugyanis a mai témánk a top 5 könyves fogadalmam - célom lenne, viszont ezt én már megírtam egy külön posztban (ITT olvashatjátok el). Szóval én a blogos céljaimat fogom megosztani, hisz végül is annak is köze van a könyvekhez, nemde? 

5. Több bloggeres kezdeményezésben részt venni


Még csak egyben - Everglow Halloweenes projektjében - vettem részt, de mindenképpen többe szeretnék csatlakozni, nagyon klassz dolgok születnek ezek keretében. No meg aranyos bloggereket is lehet megismerni ezeknek a hatására. 

4. Még inkább belemerülni a képszerkesztésbe


Nagyon élvezek fejlécképeket készíteni a blogposztokhoz, és mostanában egyre többnél indulok a nulláról, azaz egy sima fehér új lapon kezdek el kísérletezgetni a képszerkesztőben, hogy valami esztétikusat hozzak létre, de kicsit jobban bele akarom ásni magam ebbe a témába, hogy azért ne váljon monotonná egy idő után. A fenti az egyik kedvencem, amit nemrég készítettem. (Imádom a pasztellszíneket, de ez gondolom már feltűnt. :D)

3. Hosszabban írni


Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok egy nagy szószátyár... hát ez írásban is így van, ha belegebedek, se tudok rengeteget írni, egyszerűen így van. Valószínűleg ezért szoktam csak novellákat írni, mivel nem tudnék mivel kitölteni egy, teszem azt 600 oldalas regényt. Ez mondjuk nem feltétlen baj, hiszen manapság úgy is kevesebb ideig marad fenn az emberek figyelme. Ennek ellenére figyelni fogok arra, hogy kicsit bőbeszédűbb legyek, bár lehet olyan nehéz lesz, mint lelassítanom az olvasási sebességemet. Meglátjuk.

2. Feléleszteni a Csevegős csütörtök rovatot


Még augusztusban pattant ki az ötlet a fejemből, hogy néha-néha írogatnék hosszabban egyes könyves témákról, az első el is készült, abban az e-, és a hagyományos könyvekről írtam (ITT meg tudjátok lesni). Azóta viszont eléggé hanyagoltam, pedig kettő vázlat is bennem van, de lusta voltam hozzá. Utánanézés, képek válogatása, esetleg diagramok készítése - ahhoz el kell köteleznem magam, még nem sikerült rávennem magam. 

1. Profibb, szemgyönyörködtetőbb képeket készíteni


A fentebbi képek, amikre viszonylag büszke vagyok, szeretnék ezekhez hasonló ötletes képeket csinálni. Nemrég kezdtem el tablet helyett fényképezőgéppel fotózni (ezek közül mondjuk pont csak az utolsó olyan), és azért észrevehető a minőségkülönbség. Szeretném száműzni az olyan képeket, amiken csak szimplán a könyv van, mondjuk az asztalon vagy ágyon. Persze azokkal sincs bajom, de amikor elnézegetem a külföldi bookstagram fiókokat, akkor kicsit kisebbségi komplexusom támad, amilyen képkollekciókat készítenek, wow. A ló túloldalára se akarok átesni, azt már túlzásnak találom, amikor valaki órákat tölt azzal, hogy előkészíti a terepet a képhez, legalább 100 fotót készít, mert egyik se tetszik neki, és utána még újabb órákba telik elrakodni. Na, az már túlzás szerintem, de hát mindenki úgy tölti el az idejét, ahogy akarja.
Aki szeretne követni Instagramon, ITT elérhető vagyok. 

A többiek írását EBBEN a zónában találhatjátok. Jövő héten olyan könyveket hozok, amiket tavaly akartam volna elolvasni, viszont nem sikerült, úgyhogy 2018-ban prioritást élveznek.

A két GIF a giphy.com honlapról származik.

4 megjegyzés:

 1. A csevegős csütörtök rovatra kíváncsi lennék (az alliteráló cím mindig jó jel) :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már kinn is van. :D Tegnap megjött a kedvem hozzá, úgyhogy ma már kész is. :D

   Törlés
 2. Szerintem nagyon szép könyves képeket készítesz Instára :)
  A fejlécre én is mindig nagyon odafigyelek, de nem mindig sikerül normálisat kreálnom :D
  Mindenhez sok sikert kívánok, bízom benne, hogy valóra tudod váltani a céljaid :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óh, köszi, örülök neki. :)
   Pedig nagyon tetszenek a tieid! :D De gondolom akkor te is kicsit maximalista vagy ebből a szempontból. :D
   Köszi. :)

   Törlés