2018. január 27., szombat

The Son of Neptune

A poszt a sorozat előző részére spoilereket tartalmazhat!

Percy ​Jackson mellé új hősök társulnak, és a nagy prófécia mind a hét hőse felbukkan…

Percy teljesen össze van zavarodva. 
Hosszú álmából felébredve a nevén kívül nem emlékszik semmire. Nagy nehezen mégis sikerül eljutnia egy ismeretlen félvértáborba. A múltjából csak egyetlen arcot tud előbányászni: Annabethét.

Hazelnek halottnak kéne lennie. Az első életét alaposan elrontotta. és a világ veszélybe került egykori ballépése miatt. Most nem kíván mást, mint hogy messzire vágtathasson a gondok elől az álmában látott csődörön.

Frank egy rakás szerencsétlenség. Nagyanyja szerint hősök leszármazottja, de ő ebből semmit sem érez. Ormótlan medvének érzi magát, különösen legkedvesebb barátja, Hazel közelében, akiben teljes mértékig megbízik. Olyannyira, hogy legféltettebb titkát is rábízza.

Mindhármuknak köze van a titokzatos Hetedik Próféciához.

A lélegzetelállítóan izgalmas történet a „másik” tábortól egészen az istenek háta mögötti földig, Alaszkáig ível. Útközben új félistenekkel ismerkedhetünk meg, félelmetes szörnyek, különös lények bukkannak fel és segítik, vagy éppenséggel veszélyeztetik a legújabb küldetés kimenetelét.

Ha lehet ilyet mondani, ez a rész még inkább tetszett, mint az első, és ennek főként egy oka volt: Percy Jackson. Ebben a részben végre szerepel, ugyanis az elején úgy ébred, hogy semmire nem emlékszik (csak úgy, mint az előző részben Jason). Csakhogy neki nincs olyan szerencséje, ugyanis a Camp Jupiter nem olyan barátságos, mint a Camp Halfblood. Egyébként az elején én éppen emiatt rázódtam bele kicsit nehezebben, mivel hiányzott a megszokott csapat.

A könyvben található térkép színesben.

Sokkal harciasabbak itt a félvérek, illetve az istenek is más alakot vesznek fel rómaiként. Ijesztőbbek, és ebben az alakban még Percy-nek se nagyon lenne kedve packázni velük. Nekem egyébként nagyon tetszett ez a kettősség, már az elsőben is, csak ott nem írtam le a spoiler miatt. Sokkal érdekesebb és sokszínűbb lett így az egész sorozat, mintha csak egy tábor harcolna. A két tábor egyébként ellentétben áll egymással, az egyik az ország keleti (CHB), a másik pedig a nyugati részén helyezkedik el (CJ). Ez utóbbinak megismerhettük a felépítését, elég sokrétű. A félvérek élén két praetor áll (az egyik Jason). Ami meglepő volt, hogy létezik egy olyan városrész, ahol nem csak félvérek, hanem azok családja él, és egyfajta kis közösségként vannak jelen, mindenféle dolog megtalálható, amire szükségük lenne a való életben is, csak ugye itt védve vannak.

Most nem kettő, hanem négy fejezetet olvashatunk három szereplő szemszögéből, ebből az első Percy. Már nagyon hiányzott a humora, kárpótolva is lettem, azonban meg kellett állapítanom, hogy ő is megkomolyodott. Ez persze nem hátrány, csak kicsit furcsa volt az örök bohócot komorabb szerepben látnom.
Új kedvenc szereplőt avathattam fel Hazel szerepében. Ő egyszer már meghalt (ez nem spoiler, benne van a fülszövegben is), azonban kapott egy újabb lehetőséget. S mivel régebben élt, ezért idegen számára minden 21. századi újítás, illetve a beszéde is kicsit régimódibb. S pont e állapot miatt lett kedvencem, ugyanis olyan szívszorító a múltja. Becsülöm benne, hogy nagyon kitartó és odaadó (itt főleg az anyjával kapcsolatos dologra gondolok).
Frank újonc a Camp Jupiterben, nagy termete és ügyetlensége miatt páran szekálják, de ebben a részben bebizonyította, hogy nem hiába került be. Kínai ősei miatt nagyon rejtélyes, igen meglepő dolgok derültek ki róla.
Szóval megismertük végre a Prophecy of Seven mindegyik tagját, az én kedvelési sorrendem a következő: Percy, Hazel, Annabeth, Leo, Piper, Frank és Jason. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a harmadik részben hogy fognak kijönni, főleg a könyv végén lévő döbbenetes tény miatt.

Összességében én ezt a részt is imádtam, pörgős és vicces volt, sok remek szereplővel, új helyszínnel, még több bonyodalommal. Kíváncsi leszek, hogy a Mark of Athena (ami talán a legvastagabb az öt közül) mit fog nyújtani, elvileg kapok egy óriási cliff-hangert, de nem baj, úgy is kéznél van a folytatás.
~
~
A fanartok forrásai:
Percy 
Hazel
Frank

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése