2018. január 31., szerda

Januári wrap-up


Sziasztok!

Egy ideje gondolkoztam azon, hogy bevezetem a havi összegzőket, és most végre elérkezett az idő, hogy valójában sikerüljön véghez vinnem. Azért döntöttem így, mivel ezzel a módszerrel a tbr bejegyzésekben tényleg csak az elkövetkezendő hónap olvasmányait fogom megemlíteni, illetve így tudok kicsit bővebben is írni, például arról is, hogy hogy haladok az éves fogadalmaim betartásával. Mivel a book haulokat már csak háromhavonta fogom megírni, ezért nem is lesz tumultus minden hónap utolsó napján. 


- Tortúra - kiolvasva. Fú, ennél jobb pszicho-thrillerrel még nem találkoztam.
- Rejtelmes történetek - nem folytattam. Most pihentetem, aztán majd meglátom...
- Szentivánéji álom - kiolvasva.
- A hobbit - nem is kezdtem el, most nem fért bele egy újraolvasás.
- The Son of Neptune - kiolvasva. Imádtam, mint eddig minden Riordant.
- The Mark of Athena - sajnos nem volt rá időm, de majd februárban!
- Wild Beauty - elkezdtem, de nem volt hozzá hangulatom, úgyhogy félretettem.
- This Savage Song - elkezdtem, 100 oldalig jutottam el, de sajnos még mindig vizsgázom, úgyhogy nem nagyon tudtam vele haladni, ezzel pedig el is vesztettem a saját kihívásom, mivel csak egy csúszás fért bele. Innentől is folytatom, de a molyos plecsnit nem veszem át (ami igazából nem izgat, hiszen nem vagyok egy kitüntetés mániás). 


- Three Dark Crowns - ezt a Prológus high fantasy hetére olvastam, nagyon-nagyon szerettem! 


Nos, nézzük, hogy haladok a fogadalmaimmal!

Első pontom az volt, hogy helyrerakom a váró-, és kívánságlistámat molyon, ez sikerült is, nézzük a számokat:

Kezdő értékek: 
- várólista: 571,
- kívánságlista: 71.

Szanálás utáni számok:
- várólista: 340,
- kívánságlista: 64.

Ez 28 napja történt, azóta csupán 5 könyv került fel váró-, 4 pedig kívánságlistára. Szerintem ezt elég jól teljesítettem, és szeretném is szinten tartani.

Második fogadalmam az volt, hogy teljesítsem a két saját molyos kihívásomat. Bár, mint fentebb említettem, plecsnit nem fogok átvenni a magánkönyves kihívásnál, azért itt blogon sikeresnek fogom elkönyvelni, ha sikerül azért kisebb átcsúszásokkal. (Most már teljesen megértem, miért szavazták meg nehéznek.) A klasszikusok bingójához még kell három könyv, március 15-ig csak sikerül abszolválnom.

A következő a legrégebbi várólistás elemek olvasása, amelyre minden páros hónapban fog sor kerülni, szóval erről még nem tudok nyilatkozni. Az tuti, hogy az Excalibur első része a soros, ami két éve (lassan három) rajta csücsül. Hogy sikerül-e elolvasnom? Az egy jó kérdés.

A páratlan hónapok kihívása az egy klasszikus elolvasása, amit januárban a Szentivánéji álommal meg is cselekedtem.

Az ötödik elem egy kicsit sarkalatosabb... ugyanis megszabtam, hogy 2018-ban csupán 36 db könyvet vehetek. Ebbe nem számít bele az az egy darab könyv, amit decemberben rendeltem, viszont csak januárban ért ide. Eddig négy darabra költöttem pénzt, abból még csak egy ért ide.

A hatos-hetes pont nem fog megjelenni így wrap-upokban, hiszen azt egyszer leírtam és annyi (könyvklubok visszafogása, Goodreads Reading Challenge-re 60 könyv beírása).

Az utolsó fogadalmam pedig a mindennapi olvasás volt. Ezt január első két hetében szinte példamutatóan csináltam, minden este elalvás előtt olvastam, azonban ez most már kicsit elhalványult, a vizsgaidőszak miatt. Februártól azonban újra be fogom vezetni, mert nagyon jó érzés volt.

Nos, szerintem egész jól sikerült eddig betartani a fogadalmaimat, remélem február még sikeresebb lesz!

Mindenképpen meg szeretném említeni még - hiszen éppen az a lényege az egyéb szekciónak, hogy mindenféle könyves dologról szövegelhetek itt -, hogy januárban Prológus tag lettem! A high fantasy héten csatlakoztam, és nagyon-nagyon örültem, hogy bevettek a csapatba, igazán nagy meglepetés volt. Szóval ezentúl ott is találkozhattok az írásaimmal, megpróbálok sok extrával jelentkezni. :)

Köszönöm, ha végigolvastátok, ma még jövök este egy szokásos Top 5 Wednesday poszttal! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése