2018. január 6., szombat

IRL Book Tag


Sziasztok!

A mostani book tag az egyik legrégebbi adósságom, mivel még augusztus végén hívott ki rá Dorka. Az ő válaszait ITT olvashatjátok! 10 kérdésből áll, a feladat az, hogy találni kell egy-egy karaktert, akihez a legjobban illik a leírás.


Ez mindenképpen Percy Jackson lenne. És ennek semmi köze ahhoz, hogy épp most olvasom a The Son of Neptune-t, áh, dehogy! Ebben a könyvben is bebizonyította, hogy vajból van a szíve, és mindent megtenne a barátaiért vagy azokért, akiket piszkálnak, és védelemre, segítségre van szükségük. Imádom ezt a srácot.


Hmm... most legelsőre Sheldon jutott eszembe az Agymenőkből, de ugye az nem lenne jó válasz, hisz nem véletlenül book tag a book tag. Megnéztem a 2017-es olvasmányaimat, és a Vámpírok múzsája borítóját látva felvillant a fejem felett az a bizonyos villanykörte, mivel Bori tökéletes ide. Hóbortos, munkamániás, akinek nincs ideje komolyabb kapcsolatra, és még nem is volt benne nagyon része.


Annabeth Chase (én megmondtam, hogy sok Riordan könyvszereplő lesz most). Amikor elmondtam barátomnak, hogy őt mondanám ehhez, akkor megjegyezte, hogy milyen viccesen nézhet ki, hogy egy felnőtt ember egy tinihez fordul tanácsért, de hát na... Athéné lánya, szerintem az se lenne ciki, ha kilencven évesen is hozzá fordulnék. Tuti találna minden problémámra valami megoldást.


A barátomnak erre Fred és George Weasley jutott egyből az eszébe, amit én is bőszen támogattam, de mivel őt is kihívom erre a tagre, ezért inkább választok másvalakit. Akit én kigondoltam az nem lenne más, mint Catherine a Heartless című könyvből. Imád sütni és abszolút megnézném a baking tutorialjait! Szerintem nagyon gusztusos videókat készítene.


Először is, nem iszok sört. Szóval akkor: akivel leülnél gyümölcslevezni (nem is értem ez miért nem létező szó. Mostantól az lesz. :D). S akit kiválasztanék eme tevékenységre, az nem lenne más, mint Blue Sargent A hollófiúk című sorozatból. Annyira laza, de közben meg annyira empatikus és igaz barát! Úgy érzem, jól elcsevegnénk erről-arról. Meg olyan relaxálónak érzékelem az egész személyiségét, amire pedig igazán szükségem van.


Ez egy fogós kérdés. Magyarul egy exhibicionista, extrovertált karaktert keresünk. Én úgy érzem, hogy Tella a Caravalból akár még ezt is bevállalná. Igaz, hogy nem sokat szerepelt a könyvben, de nekem úgy jött le, mint akinek nincsen önbizalomproblémája.


Ilyenből elég sok van, szerencsére rengeteg imádnivaló szereplőt ismerhettem meg eddigi olvasós éveim során (főleg tavaly). Livet választom a Silber-trilógiából. Bár nem ő a kedvenc szereplőm, sőt, párszor a fejemet vertem a falba a cselekedetei miatt, de ez ellenére is úgy érzem, hogy feldobná a strandolási időt. Valahogy mindig megtalálják a kalandok, úgyhogy mellette nem unatkoznék.


Ez egyértelműen Gansey lenne A hollófiúkból. Nagyon fair embernek ismertem meg, egy igazi gentleman. Biztos korrektül bánna az alkalmazottaival, egy élmény lenne neki dolgozni.


A nevelőnő A csavar fordul egyet című könyvből. Megőrjített az a nőszemély, kinézném belőle, hogy idegösszeroppanást kapna.


- Neve?
- Delilah Bard vagyok. Egyszeri, megismételhetetlen. Én nem vagyok olyan, mint a többi nő.
- Jó, rendben, de mit tett le az asztalra eddig? - kérdezte a HR-es nő egyre irritáltabban.
- Az nem számít. Ami számít, hogy én vagyok Delilah Bard.
- Igen, ezt már mondta egyszer. De őőő - kétségbeesetten keresgélte a szavakat - mik az erősségei?
- Minden.
- Oké, rendben, és a gyengeségei?
- Semmi.
- Köszönöm, elmehet - adta fel a HR-es.

Nagyon tetszett ez a tag, élvezetes volt megírni. Mindig is imádtam az ilyen kicsit kreatívabb, karakteres kérdéseket. Én is megjelölnék pár embert, hogyha van kedvetek, akkor kíváncsi lennék a válaszaitokra: Dorka, Réta, Szandi, Neelah, Vicky, Cucuka és Attila! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése