2018. január 14., vasárnap

High fantasy Book Tag


Sziasztok!

Ma egy saját book taget hoztam, amit a Prológus high fantasy hetére készítettem. ITT le tudjátok csekkolni a többi problogger válaszát!


Szerencsére mostanság nagyon kitesznek magukért a kiadók, és impozánsabbnál impozánsabb térképekkel látják el a fantasy könyvek nagy részét. Hiába azonban ez a növekvő tendencia, az én kedvencem mindig is A Gyűrűk Ura térképe marad.

Tolkien által annotált térkép


Az év legutolsó meglepetése egy novelláskötet volt, ugyanis nem vagyok egy nagy novella rajongó. A The Language of Thorns azonban elsőre levett a lábamról, csodálatos mondanivalójú történeteket mesélt el az írónő. Ami még csodásabbá tette, az a rengeteg illusztráció!


Annabeth Chase-t hoznám fel példaként, aki már kamaszként is bebizonyította, hogy van mit tejbe aprítania. Igaz, hogy félistennő, de belőlük is vannak életképtelenek… 


Nem hátrány, ha van benne valamilyen mágikusság (haha, jól kikerülöm a saját kérdésemre a válaszadást). De ha nem fantasy könyvről van szó, hanem non-fictionről, akkor szeretem, ha tanulok belőle valamit, empátiát, tényeket, élethelyzeteket.


A varázslók. Huhh, az a könyv még mindig felidegesít, akárhányszor rágondolok. Annyi potenciál volt benne, de mindent elrontottak a szereplők.


Ide muszáj vagyok Gandalfot megemlíteni, mint a high fantasy leghíresebb varázslóját! Igaz, hogy jó párszor nem volt ott a társaságnak, amikor szükségük lett volna rá, de azt is csupán azért, mert valahol máshol intézkedett, információt gyűjtött, ami ugye mind a többiek javára történt. 

Akiket pedig kihívnék, mivel tudom, hogy ugyanolyan fantasy bolondok, mint én: Szandi, Réta, Noémi, CoverManiacs, Cucuka és Attila. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése