2017. december 20., szerda

Top 5 Wednesday #35


Sziasztok!

Ma a top 5 idei kedvenc könyvemet kéne megosztanom, de én azt majd csak 31-én fogom megtenni egy külön bejegyzés keretében, szóval keresgéltem a régebbi témák között, és a következő fogta meg leginkább a figyelmemet: könyvek, amiket újra szeretnék olvasni. Az újraolvasás egy elég megosztott dolog, még molyok között is, sokan nem akarják rá fecsérelni az idejüket, hisz így is annyi új könyv van, amit még nem tudtak elolvasni. Ezzel egyet is értek, én viszont időnként nagyon is szeretem elővenni a régi kedvenceket, hogy újra belemerüljek a világukba. Sokszor egyébként ez rángatott ki olvasási válságokból, úgyhogy ez egy igazán jó praktika. Szóval most azokat osztom meg, amiket jövőre újra meg szeretnék látogatni. 

5. Jane Austen legalább egy könyve 


Idén elhatároztam, hogy apránként megveszem az angol kiadásokat (Vintage Classics), és újra is olvasom őket, ezúttal megírási sorrendben. Így az első a Northanger Abbey (A klastrom titka) lesz. Ez már meg is van. Igaz, hogy ezt adták ki legutoljára, viszont Austen ezt írta meg legelsőként. 

4. A hobbit


Ezt majd januárban fogom, mivel Réta és Dorka kihívására ez lesz a közös mezőn, ugyanis az Európa kiadó adta ki. Most fogom harmadszorra olvasni, de szégyenlem magam, mert legutoljára öt éve vettem kézbe, pedig ez a fenti gyönyörű illusztrált kiadás van meg.

3. Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában


Idén olvastam, viszont annyira magával ragadott, hogy kedvenccé avattam, és nemrég be is szereztem, hogy saját példányom is legyen belőle. Ez egy olyan történet, amit mindenkinek olvasnia kéne, csodálatos, szívszorító és vicces egyszerre.

2. Narnia krónikái


Meg se merem nézni, hogy mikor olvastam őket... Arra emlékszem, hogy a hét kötet egyben volt, viszont most külön-külön szeretném őket kivenni a könyvtárból, mert sokkal jobban tetszenek így. Ezt a sorozatot se kell bemutatnom senkinek, mindenki ismeri, legalább a filmeket. Remélem x év elteltével is ugyanúgy szeretni fogom. 

1. Harry Potter. 3.&4.


A negyedikről még nem tudok sajnos képet, mivel az illusztráltra fáj a fogam, és semmi hír, vagy kép róla (mivel a harmadik is csak nemrég, októberben jelent meg). Ez már hagyománnyá vált nálam, pontosabban ez egy idei hagyomány. Új HP illusztrált kötet -> újraolvasás + film megnézése. 

Nos, ennyi lettem volna mára. Nézzetek be a zónába, mert a többiek is más témákkal készültek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése