2017. december 6., szerda

Top 5 Wednesday #33


Sziasztok!

Igencsak tetszetősek a decemberi T5W témák, sokkal jobbak, mint a novemberiek. Ma öt olyan dolgot mutatok be, amik bosszantanak (booking things you're a Grinch about). Mivel Grincsnek lenni mókás dolog, nem szabad túl komolyan venni ezt a témát. Lássuk is, hogy engem mi tesz kis zöld lénnyé. 

5. A főszereplőnek mindig kell egy pasi/barátnő

Komolyan, nem élhet valaki pár nélkül? Annyira irritál, hogy mindig össze kell hozni valakivel a főszereplőt. Sokszor annyira erőltetettnek, instantnak, és megalapozatlannak érzem ezeket. Na, meg az is a szívem csücske, amikor XY elkezd járni Józsival, egy kis idő múlva dobja, aztán jön Pista, őt is dobja, aztán a következő kötetben már Dezsővel kavar. (Khm... Üvegtrón. Imádom azt a sorozatot, de az borzasztóan idegesít, hogy Celaena ide-oda pattog a férfiak között. Belevaló lány, nem tudom miért kell mindenáron valaki mellé. A harmadik kötettől szerencsére ebben az aspektusban is fejlődött a sorozat.)

4. Nem reális regenerálódási idő

Fejbe kólintottak? Átestél egy üvegen? Átment rajtad egy rinocérosz csorda? Rá se ránts, barátom, csak folytasd a világ megváltását, mintha semmi nem történt volna. 

3. Nem passzoló borítók egy sorozatnál


Megjelent az első két rész ezzel a csodálatos univerzumos történethez illő borítóval, erre kijön a harmadik borító, ami totál más, mint az eddigiek... Egy könyvmoly rémálma. Szerencsére azóta már megjelentették a harmadikat is hasonló köntösben, illetve az első kettőt is kiadták a harmadikhoz hasonlóan. 

2. Egy sorozat kötetei nem ugyanolyan magasak és/vagy szélesek (ugyanannál a kiadónál!)


Na az ilyennél gutaütést tudnék kapni. Ekkora baklövést elkövetni, nem is tudom, homályosan látókat dolgoztatnak a Razorbillnél, vagy mi? Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy másképp, hogy lehet ekkora baklövést véghez vinni. 

1. Egy évet kell várni a papírkötésű kiadásra, miután megjelent a keménytáblás


Ez főként az amerikai kiadóknál van így. Csak, hogy egy konkrét példát hozzak, a Magnus Chase első része 2015. októberében jelent meg, viszont papírkötésben csak 2017. áprilisában! Ami azért nem semmi, főleg mondjuk, ha egy sorozat későbbi részét várja a delikvens, és tövig rágja a körmét, de nem tudja mondjuk megfizetni a 5-6000 Ft-os keménytáblás verziót... Nem annyira fair. 

Nos, ennyi lettem volna mára, jövő héten a rosszak listájával jövök. 

További résztvevők:

Képek forrásai:

1 megjegyzés: