2017. december 3., vasárnap

Téli kívánság-, illetve várólistás megjelenések


Sziasztok!

Ma azokat a téli megjelenésű könyveket fogom bemutatni, amik felkeltették az érdeklődésem. Jóval több lett, mint ősszel, így nem is húzom tovább a szót.


A Lady Jane-t már azóta várom, amióta megjelent külföldön. Meg akartam rendelni, de aztán láttam, hogy jön magyarul is, úgyhogy megvártam. Ez egy történelmi regény, de nem a savanyú fajtából! Humoros, romantikus kis regényre lehet elvileg számítani. A szerelem kémiája egy napjainkban játszódó Young Adult könyv,  amely elég tipikusnak hangzik, de valamiért mégis megfogott. (Hmm... a borítónak semmi köze hozzá, esküszöm!) A betű mágusa már ezzel megvett magának: családi birtokon lévő könyvtár, amiben különös lények mászkálnak, és átitatja a mágia. Az utolsó pedig egy auschwitzi történet. Ez egy Maxim Kiadós blokk, hisz mind a négyet a kiadó jelenteti meg. 


Azt hiszem, ezt nem kell hosszasan magyaráznom. Kell és punktum. 


Bár nem vagyok nagy DC rajongó (vagy Marvel, igazából nekem egy kutya), de az alapfilmek azért nekem is megvoltak, mint mondjuk a Pókember, meg pár X-men film. Ennyi. :D Ennek ellenére valamiért könyvben mégis izgatnak ezek. Az első könyv Wonder Woman, ez a második ugye Batman, a harmadik Catwoman, a negyedik pedig Superman életét meséli el más-más írókkal. Az Everlesst pedig még múltkor fedeztem fel, amikor a Netgalleyn böngésztem, és egyből megfogott, egyrészt a borítója, másrészt pedig a története miatt. Ebben a világban ugyanis az idő a fizetőeszköz. 


Négy testvér története, akik elmennek jósoltatni egy jóshoz, aki azt állítja, hogy meg tudja mondani, hogy mikor fognak meghalni. Őket követjük nyomon öt évtizeden keresztül, hogy megtudjuk, vajon mennyire befolyásolta őket ez a tudás. 


Erről a könyvről csak annyit tudok, hogy sellős. Ez a tény, meg a borító már elég volt ahhoz, hogy várólistára kerüljön. Nem vagyok nagy sellő fanatikus, de már birizgálja a csőröm egy olyan történet.


A Gone Rogue a Wires and Nerve folytatása, ami egy képregénykönyv, és Iko áll benne főszerepben, de visszaköszönnek az ismerős arcok is, mint például Cinder. A The Hazel Woodban Alice a főszereplőnk, akinek meghalt a nagyanyja, egy híres sötét hangulatú tündérmese író. Az anyját pedig elrabolja egy olyan ember, aki azt állítja, hogy Hinterlandből jött, ahol a nagyanyja történetei játszódtak. 


Az All Out egy antológia. 17 YA író irományait tartalmazza, de egy közös van bennük: mind LMBT. Van például benne egy Piroska átdolgozás, ami az 1870-es Mexikóban játszódik. Én csupán kettő írónőről hallottam, ők pedig a következők: Anna-Marie McLemore, aki a Wild Beauty szerzője (nagyon-nagyon kíváncsi vagyok arra a könyvre), és Mackenzi Lee, aki pedig a The Gentleman's Guide to Vice and Virtue írója.  A Tess of the Road pedig a Seraphina duológia írónőjének az új könyve, ami ismét egy sárkányokkal teli világba repít.

Nos, ezek lettek volna, amikre roppant módon kíváncsi vagyok. Felkeltette valamelyik az érdeklődéseteket? Ti milyen könyveket vártok ebben az évszakban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése