2017. december 16., szombat

Klasszikus olvasási kihívás


Sziasztok!

Annyira imádom a molyos, és blogos közösséget, mert sose marad az ember olvasási kihívás nélkül! Tegnap Réta és Dorka kihirdették a Klasszikus olvasási kihívás nevezetű játékukat, amiről bővebben ITT és ITT olvashattok, érdemes megtekinteni, mert én csak röviden foglaltam össze. Ezen kívül a kihívásra tervezett könyveimet is megmutatom. 

2018. január 1. és 21. között fog zajlani. Van egy tábla, amin választasz magadnak egy mezőt, amit végigviszel (ez négy könyvet jelent, plusz van egy közös mező, ahol egy darab könyvet kell választanod az Európa vagy a Lazi kiadó klasszikusai közül). Ezen kívül vannak a lila mezők, a bónuszok. 


A legfontosabb szabályok:

1. Minden mezőhöz külön könyvet kell olvasni.
2. Minden olvasásnak min. 120 oldalasnak kell lenni.
3. Újraolvasás ér.
4. Minden olvasáshoz min. 5 mondatos értékelést kell írni.
5. Nem muszáj sorban menni a meződön belül. 
6. Google Formon kell jelentkezni. A linket megtaláljátok a szervezők oldalán, de azért IDE is belinkelem. 

Pontozás is történik, itt van a menete:

Fő mezős olvasás: 10 pont/könyv
Bónuszmezős olvasás: 5 pont/könyv
Teljes sor teljesítése: 20 pont/sor
Extra pontok: 1 pont/kép, maximum 10 pont gyűjthető be

Az utolsó a fotós kihívásra utal, ami annyit tesz, hogy, ha a kihívás molyos zónájába (ITT elérhető) vagy Instagramra posztoltok képet a tbrról, vagy az olvasmányotokról, akkor kaptok egy pontot. Fontos, hogy Instagramon használjátok az #olvassvelünkklasszikust hashtaget, molyon pedig az |olvassvelünkklasszikust jelzőt. 

Nyereményjáték:

"A legtöbb pontot gyűjtő játékos mindenképp könyvjutalomban részesül. Övé lesz a lehetőség, hogy válasszon egy nyereményt. A másik két könyvet pedig kisorsoljuk azok közül, akik legalább két fő mezőt (vagy ugye egy fő mezőt és két bónuszmezőt) teljesítenek. 

Három könyvet nyerhettek a játék végén.

A harmadik meglepetés."

Nos, ennyit a szabályokról, most pedig megosztom, hogy én melyik mezőt választottam, és milyen könyveket szeretnék olvasni. 

Mezőm: sárga

Választott könyvek:

1. Megfilmesített klasszikus


Ez a két legyet egy csapásra kategória, mivel fut molyon egy olyan kihívásom, hogy Klasszikusok bingója, és még csak egyet olvastam el a négyből, szóval bele kéne húznom. Kalandokra meg mindenkinek szüksége van, igazam van? 

2. Európában játszódó történet


Ráadásnak magyar, kapok érte plusz pontot? :P Komolyra fogva a szót, azóta szeretném még jobban elolvasni, mióta pár éve láttam a sorozatot. 

3. 17. században megjelent


Ez éppen, hogy beillik ide, mivel pont 1600-ban jelent meg. Már nagyon-nagyon régóta várólistán van, de mióta olvastam a Holt Költők Társaságát, amiben szerepelt, azóta igencsak motivált vagyok, hogy végre sorra kerítsem. Most már muszáj leszek. 

4. Külföldi író


Éppúgy, mint az első, ez is a két legyet egy csapásra kategória. Szintúgy ősidők óta várólistán van, már nem is számolom az éveket. Dickenstől még csak kettő könyvet olvastam, a Karácsonyi éneket és a Twist Olivért (meg a David Copperfieldet, de azt csak Oxford Bookworms kiadásban, szóval az nem számít annyira), és kíváncsi lennék mennyire nyűgöz le idősebb fejjel. 

+ Közös mező (Euróa/Lazi kiadó valamely klasszikus könyve)


Ez egy újraolvasás lesz, harmadszori, de már épp ideje, mivel legutoljára 2012-ben olvastam. Ez a csodaszép illusztrált kiadás van meg nekem, imádom. 

Most bónusz mezőket nem tervezek be, örülök, ha ezekkel végzek három hét alatt. Nos, ennyi lettem volna mára, én már nagyon várom!

(A fejléckép és a tábla is Réta és Dorka készítménye!)

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy jössz Te is ^^ A Hobbit nagyon jó, én nagyon szerettem, bízom benne, hogy Neked is fog tetszeni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, most fogom harmadszorra olvasni, nagyon szeretem. :)

      Törlés