2017. december 31., vasárnap

Az év kedvencei #2


Sziasztok!

Ahogy ígértem, itt vagyok 2017 utolsó napján, és megosztom veletek az évem kedvenc könyveit és szerzőit. Hosszú a lista, bele is kezdek. 

A 2017-es évem kedvenc könyvei a következők:


Rangsorolnom borzasztó nehéz lenne, nem is vállalkozom rá. Az óra járásával megegyezően az első a The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender, amiről nyár óta szüntelenül beszélek a blogon. Mágikus, lírikus a nyelvezete, gyönyörűen fogalmazott, érdekes történettel, csodálatos családdal a főszerepben. Igencsak egyedi és megismételhetetlen. Az Eliza and Her Monsters pedig azért került fel a kedvencek közé, mivel nagyon fontos témákkal foglalkozik (mentális egészség, megfelelési kényszer), és több ilyen reprezentációt szeretnék olvasni. Az ACOMAF és ACOWAR pedig... szerintem azt nem is kell magyaráznom. Epic. A The Language of Thorns egy lenyűgöző novelláskötet, sötét csavarokkal és remek karakterekkel. Imádtam az írónő stílusát. Az Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában szintén fontos dolgokat feszeget (melegség, önmagunk megtalálása) és annyi életbölcsesség és igazság szorult bele, hogy mindenkinek a kezébe nyomnám. Igazi gyémánt. A Holt Költők Társasága kicsit kakukktojás, mert itt nem az írás miatt került be, hiszen a filmből készült, tehát elég egyszerűen van megfogalmazva. Abszolút a történet az, ami kedvenc, hisz a filmet rengetegszer láttam már, és imádom. 

A 2017-es évem kedvenc szerzői:


Sarah J. Maast nem idén fedeztem fel, azonban az ACOTAR trilógiájával írta be magát a kedvencek közé. Kerstin Gier se friss felfedezés, viszont a Silber-trilógia feltette a pontot az i-re, még inkább megszerettem a stílusát. A könyvei közel sem tökéletesek, azonban olyan humora van, ami mindent elfeledtet. Marissa Meyert se idén ismertem meg, de most mutatta meg a Heartless című könyvével, hogy tud ő alkotni a The Lunar Chronicles sorozatán kívül is. Maggie Stiefvatert a Borzongással ismertem meg jó sok éve, már akkor is lenyűgözött az írásmódja, viszont A hollófiúk sorozatát nem csak a stílusa, hanem a történet és a karakterek miatt is szeretem. V. E. Schwab könyveivel kicsit haragban vagyok, mivel oltárira irritál az egyik főszereplője (Delilah Bard), viszont a képzelőerejét imádom, illetve a stílusával is megvett magának. Rick Riordan pedig a görög mitológiás könyvek etalonja. Amiket leművel, imádom! Humoros, pörgős történet, szerethető karakterek, és mindeközben tanulhat is az ember. Szóval hat szerzőből csupán kettő volt 2017-es felfedezés.

S végül azok a szerzők, akiktől még csak egy könyvet olvastam, így a kedvencekhez nem kerülhettek be, de, ha a többi könyvüket is úgy fogom szeretni, akkor mindenképpen favoritok között lesz a helyük:


Leigh Bardugotól a The Language of Thornst olvastam, amivel meggyőzött, hogy minél előbb olvassam el a Shadow and Bone trilógiáját és a Six of Crows duológiáját is. Leslye Waltontól a The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavendert olvastam, és már alig várom, hogy március legyen, mivel akkor jelenik meg az új könyve, a The Price Guide to the Occult! Maria V. Snydertől a Méregtant olvastam, ami elvarázsolt a különleges történetével és a szerethető főszereplőjével. Jövőre folytatni fogom ezt a sorozatát. Markus Zusak nem idei felfedezés, de idén újraolvastam A könyvtolvajt, ami a szívem csücske. Sajnos ezen kívül még csak egy könyve jelent meg, Az üzenet, azt betervezem jövőre. Ruta Sepetys írói stílusa nem vett meg magának még annyira, viszont nyitott vagyok a további köteteire, mivel az első, az Árnyalatnyi remény nagyon tetszett. Stephanie Garbertől a Caravalt olvastam, aminél elsőre feltűnt a különleges írásmód. Kicsit fura is volt, de nagyrészt élveztem, és alig várom, hogy kijöjjön a Legendary, a Caraval folytatása. Benjamin Alire Sáenz minden könyvére vevő vagyok, levett a lábamról az Aristotle...-el. Jövőre szeretném sorra keríteni a The Inexplicably Logic of My Life című művét, ami idén jelent meg.

Hűha, elég sok kedvenc született idén! Nagyon remélem, hogy a kedvenc íróim, írónőim jövőre se okoznak csalódást! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése