2017. december 18., hétfő

Az év kedvencei #1


Sziasztok!

Ma egy kicsit személyesebb írással érkezem, arra gondoltam, hogy összegyűjtöm azokat a dolgokat, élményeket, amik kedvenceim lettek idén. A második részével pedig majd december 31-én jelentkezem, abban az év kedvenc könyvei, szerzői lesznek.

Nem időrendben vagy rangsorolva vannak, csak ahogy éppen eszembe jutottak, úgy írtam le őket.

ZENE

Apocalyptica koncert

Október végén részt vettem életem első koncertjén, a finn metál banda, az Apocalyptica jóvoltából. Eszméletlen tehetségesek, fergeteges jó volt a hangzás és a hangulat, le a kalappal előttük! Most a Plays Metallica by Four Cellos nevezetű albumukat adták elő, annak a 21 éves születésnapja miatt. ITT meg tudjátok hallgatni az egész albumot. Egyébként nekik rengeteg originál daluk is van, nekem EZ a személyes kedvencem. 


Three Days Grace újrafelfedezése

Tinédzserkoromban nekem is volt rocker korszakom, mint a legtöbbünknek, s a TDG volt az egyik kedvenc bandám. Aztán feledésbe merültek a dalaik, ahogy haladtam kifelé abból az évtizedből. Viszont talán az Apocalyptica miatt (mivel van nekik egy közös daluk Adam Gontierrel, ami egy mestermű egyébként - I Don't Care a neve) újra elkezdtem őket hallgatni, és egy hónapja már konstans az ő albumaik mennek, főleg a Transit of Venus, a Life Starts Now, vagy a One-X. Kedvenc dalom erről a három albumról EZ, EZ és EZ. (Bár kínszenvedés választani.) A banda sajnos már nem fog új dalokat gyártani, mert Adam kilépett, és bár üzemelnek, engem így már nem érdekelnek. Adamnek is van új bandája, de sajnos az sem nyűgözött le. Úgyhogy maradok a meglévő daloknál.  

Divide album

Idén jött ki Ed Sheeran új albuma is, amit a kijötte utáni héten rongyosra hallgattam. Lenyűgöző, tökéletes munka, mint ahogy azt már megszokhattuk tőle. Edet is régóta követem már, de eddig ez lett tőle a kedvencem. EZ a legjobb dal szerintem. 

Reputation album

Taylor Swifttel egyfajta se veled-se nélküled kapcsolatban vagyok. A Red albuma óta figyelem a munkásságát, de egy jó ideig semmit nem hallgattam tőle. Aztán egy hónapja megjelent az új albuma, amit múlt pénteken hallgattam csak meg, és bumm! Kedvenc! Imádom az összes dalt róla, tetszik, hogy két része van, az első hét dal újabb hangzású, míg a maradék a megszokott, de nem unalmas. EZ az egyik kedvencem róla. 

KÖNYVES ÉLMÉNYEK

Blog

Alig hiszem el, hogy már több, mint fél éve létrehoztam ezt a platformot! Biztosan mondhatom, hogy az életem egyik legjobb döntése volt, mert olyasmiket tapasztaltam meg általa, amiket nem gondoltam volna egy éve mondjuk. Szeretek vele foglalkozni, és remélem ez mindig így marad. 

Csodás emberek megismerése 

Remek embereket ismerhettem meg a moly és a blog miatt! Irtó jó közösség a magyar könyvmolyok társasága, mindig hálás leszek a moly.hu oldalának, amiért általa csodás embereket ismerhettem meg. 

Bookdepository -> angol könyvek olvasása

Hoztam számokat is, hogy szemléltessek: 2016-ban 11 könyvet, idén pedig 48-at szereztem be! Ennek pedig főként egy oka van: a bookdepository.com. Nem mondom, hogy függő lettem. De... de, mondom. Kicsit az lettem, de abszolút nem bánom, mivel a könyvfüggőség a lehető legjobb fajta, hiszen építő jellegű. Idén kezdtem el angolul olvasni, 18-at szám szerint. Ezt jövőre szeretném még inkább növelni, nincs konkrét célom, de mindenképpen többet. Nem véletlen, hogy a kívánságlistám több, mint 90 százaléka angol nyelvű, és a polcomon is egyre csak növekednek, lassan már több lesz, mint magyar. 

Könyvfesztivál

Végre eljutottam idén erre is! Tömve volt emberekkel, de megérte, mert jó kis program volt. Bővebben ITT írtam még áprilisban az eseményről és a beszerzett könyvekről. 

Mini-könyvklub

Már kettőben is részt vettem, az első fordulóban fantasy könyveket olvastunk, a mostaniban pedig több műfajból is szemezgettünk. Sajnos a januárban kezdődőn nem veszek részt, mert nem annyira az én zsánerem a krimi&thriller (kivéve persze Agatha Christie könyveit, de sajnos olyan nincs itt). Remélem azért az utána lévőbe ismét be tudok csatlakozni, mert nagyon szeretem ezt a könyvklubot. 

Booktube újrafelfedezése

Régen még, legalább három éve kezdtem el először booktube videókat nézegetni, aztán kicsit feledésbe merült. Aztán idén egyre többször kezdtem el nézegetni, és most már nem is tudnám elképzelni a mindennapjaimat nélküle. Egyre többet követek, angolt, magyart egyaránt. Személyes kedvencem Jesse, akit már a booktube első felfedezése óta nézek. 

Igazából most ennyi jutott eszembe, elég könyv uralt lett így is, azt hiszem. Ez mondjuk azért van, mert ez a téma teszi ki az életem nagy részét, így nehéz lenne kikerülni. Ez van, könyvmoly vagyok, nincs mit tagadnom, illetve nem is akarnám, mert akkor a lényemet tagadnám meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése