2017. december 27., szerda

Adaptációs bakancslista - 2018


Sziasztok!

8 hónapja, amikor még nem volt blogom, molyon csináltam egy karcot, hasonló módszerrel, mint ezt. Most visszanézve, nem igazán sikerült teljesíteni, mivel csupán egy darab sorozatot kezdtem el (11/22/63), viszont azt is kaszáltam pár rész után, nem nyerte el a tetszésemet (a könyvvel ellentéttel, amit viszont imádtam). De most bizakodóbb vagyok, illetve talán jobban is érdekelnek ezek, mint a tavalyiak. Majd meglátjuk. A képekre kattintva meg tudjátok tekinteni a molyos adatlapját a könyveknek. A trailereket is beillesztem, ahol már elérhető. 

CSAK A FILM 
Azaz már olvastam a könyvet vagy nem tervezem.

Ashes in the Snow


Idén olvastam, imádtam, szívszorító volt, de gyönyörű. Azért változtatták meg a nevét, mert eléggé keverhető a 50 Shades of Greyjel (Between Shades of Grey), és ezt mindenképpen el akarták kerülni, mivel a kettő olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Zsepit szerintem biztos készíteni kell, ez egy nagyon érzelmes történet, valószínűleg a vásznon még jobban átjön. 

Ready Player One (március 29.)


Ezt nem is olvastam, de nem is tervezem. Nem annyira az én világom, és az ilyen könyveket nagyon nehéz elképzelnem, így maradok a filmnél, amit egyébként nem más rendez, mint maga Steven Spielberg. Nagyon menőnek tűnik a képek alapján, kíváncsi vagyok rá, bár nem top prioritásom. 


Időcsavar (április 12.)


Nagyon meglepődtem, mert egyrészt booktube előtt semmit nem hallottam róla, másrészt pedig molyon nagyon nem népszerű. 80% alatt van, és elég kevesen olvasták, pedig külföldön tényleg népszerű. (Mondjuk ezzel a borítóval nem is meglepő, hogy ódzkodnak tőle a gyerekek és a gyereklelkű felnőttek. Jesszusom, ez az egyik legocsmányabb, amit valaha láttam.) Ezzel úgy vagyok, hogy a filmet mindenképpen megnézem, a könyvet pedig majd csak akkor olvasom el, ha tetszik az adaptáció. Reese Witherspoon és Chris Pine is szerepelnek benne, én őket nagyon kedvelem, szóval már csak ezért is adok neki egy esélyt. A könyv egyébként nem egy mai darab, 1962-ben jelent meg eredetileg. 


Nyúl Péter (március 15.)


Ez a mese a Beatrix Potter könyvekből készült, igaz már van pár feldolgozása, de hát ahogy fejlődik a technika, ezek is egyre klasszabbak lesznek. Gyerekként imádtam és most is nagyon várom már, mert egyszerűen imádnivalóak ezek a kis tapsifülesek. Az amerikai premier február 9. lesz, a magyarról nincs még hír. (UPDATE: március 15. a magyar premier!) Olyan nevek narrálják, mint Sam Neil, a csodás színész (aki nekem örökké Merlin lesz), James Corden, akit az amerikai esti műsorokból ismerhettek (mármint nem olyan esti műsor..., hanem talk show), illetve Daisy Ridley, aki a Star Wars újabb részeivel robbant be a köztudatba. 


KÖNYV + FILM
Azaz még nem olvastam a könyvet, de tervezem.

Szeretettel, Simon (június 21.)


Nem voltam túlzottan kíváncsi se a könyvre, se a filmre, aztán nemrég megnéztem a trailerét, és bumm! Ugyanaz rendezi, mint a Csillagainkban a hibát, és annyira átjött a hangulata, hogy összeszorult a gyomrom is. Nagyon-nagyon várom már, de mielőtt megnézem, mindenképpen el szeretném olvasni a könyvet is. 


Nap nap után (március 22.)


Egy lány és egy valaki. Nem átlagos ember, mivel minden nap új testben ébred, és így próbálnak mégis együtt maradni. Az biztos, hogy nem egy szokásos romantikus sztori, David Levithan könyve végre adaptálásra került.


Expedíció (nem fogják a magyar mozikban játszani)


Natalie Portman benne van? Vevő vagyok rá. Egyik kedvenc színésznőm, szóval természetesen meg fogom nézni. Viszont ma sokkolt a hír, hogy ez is könyvadaptáció, eddig azt hittem, hogy csak sima film. Hát, nem, úgy látszik manapság maguktól nem tudnak előállni új ötletekkel. Erről a könyvről se hallottam még semmit, nem igazán hypeolt. Valamiért nem találtam meg a beilleszthető videók között a trailert, szóval most csak ITT tudom megmutatni.

Krumplihéjpite Irodalmi Társaság


Második világháborús történelmi romantikus sztori. A gyengém. Ebben ráadásul egy könyvklub is szerepel. Angliában április 20-a van premiernek írva, magyar dátum viszont nincs még.


We Have Always Lived in the Castle


Jujj, ez nagyon-nagyon várólistás könyv-, és filmügyileg egyaránt. A Spook-a-thonra szerettem volna elolvasni, viszont sajnos nem tudtam bezsúfolni az időkeretembe. Viszont hamarosan megrendelem, mert már tényleg izgatja a fantáziám ez a kicsit kísértetiesnek tűnő történet. 

Az üvegbura


Sylvia Plath-nak csupán ez az egy regénye jelent meg, mielőtt 1963-ban öngyilkos lett. Ezt egyszer már feldolgozták, azonban most Kirsten Dunst is feldolgozza, ezzel megkezdve a rendezői pályafutását is. A főszereplőt Dakota Fanning alakítja.

Maugli 


Érdekesnek tűnik, úgy lesz megoldva, mint például A Gyűrűk Urában Gollam, azaz a színészek arcmimikája teljesen át fog jönni, viszont ugye állatokká lesznek animálva (Action Capture környezetben színészkednek, ezt mondta Andy Seir, aki a bal oldali képen is látható). Amerikában október 19-én lesz a premier.

Pán Péter


Imádom a 2003-as feldolgozást, rengetegszer láttam már, és soha nem tudom megunni. Ezért is meglepő, hogy még nem olvastam a könyvet. Viszont ez változni fog, mivel a legújabb adaptáció előtt sorra kerítem angolul (meg is van a csodaszép Puffin Classics kiadásban). A filmmel meg kicsit gyanakvó vagyok, mivel a legutóbbi, 2015-ös film valami borzadály volt, nem is bírtam 20 percnél tovább nézni. 

CSAK A SOROZAT
Azaz már olvastam a könyvet.

Queen of Shadows


Dobpergés, petárda, tűzijáték! Igen, jól látjátok, az Üvegtrónból sorozat készül, és ha minden jól megy, akkor jövőre már műsorra is tűzik. A Hulu (hasonló, mint a Netflix) rendezi, mint például A szolgálólány meséjét. 

KÖNYV + SOROZAT
Azaz még nem olvastam a könyvet, de tervezem.

The Haunting of the Hill House


Egy újabb Shirley Jackson mű, ezúttal a sorozatoknál. Ez a horror címkét kapta, szóval kétesélyes, hogy megnézem-e, de azért kíváncsi vagyok. A színészgárda már meg is van, de időpont még nincs, mondjuk érdekes, mert epizódnézetben a negyediket október 31-re írja... Nem tudom ez vajon mennyire pontos.

Elveszett próféciák


Neil Gaimannek mostanság rengeteg könyvéből készült adaptáció, szóval nem lehet oka panaszra. Látni még csak a Csillagport láttam, azt nagyon szeretem (bár abszolút más a könyv és film, de itt nem is baj szerintem), de várólistán van még jó pár. Ez egyébként mini sorozat lesz, egy órás részekkel. 

Jó sok összejött, de jövőre már tényleg komolyabban veszem, betartatom magamon. 
Ti miket vártok?

A képek az imdb.com honlapról származnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése