2017. november 2., csütörtök

We're Haunting You Together - Stranger Things Book Tag


Sziasztok!

Ma véget ér a We’re Haunting You Together nevezetű bloggertársulás. Én nagyon élveztem, bár sajnos nem tudtam annyit írni, mint amennyit szerettem volna. No, mindegy, legalább jövőre is megmaradt pár ötletem. Egy book taggel zárnám, konkrétan a Stranger Things Book Taggel, amire Bacchante hívott ki. Ezúton is köszönöm neki. Az ő válaszait ITT olvashatjátok. 

Imádom a Stranger Thingst, már el is kezdtem nézni a második évadját, és eddig szerencsére hozta a szokásos színvonalat. A 80-as évekbeli hangulata annyira megfog, a zenék, a hajviseletek... (amiken roppant jót tudok nevetni). No, de nem szaporítom tovább a szót, jöjjenek a kérdések. 

1. Epikus Intro: Nevezz meg egy könyvet, ami az első oldalától magával ragadott!

Egy elég friss olvasmányomat választom erre, Oscar Wilde klasszikusát, a Dorian Gray képmását. Beszippantott az elején, és nem is engedett sokáig, ennek köszönhető, hogy 2 nap alatt ki is olvastam. Felüdülés volt a stílusa a sok YA után. 

2. Dungeons & Dragons: Nevezz meg egy fantasy birodalmat, amit szívesen bebarangolnál!

Huhh, ebből rengeteg van... de maradok a legrégebbi kedvencnél, A Gyűrűk Uránál. Középfölde, jövök! Minden érdekelne belőle, de mielőtt nekiállnék a nagy útnak, előtte elmennék a Megyébe, Frodóékhoz, és részt vennék egy egész napos evős-dumálós eseményen. Közben menne a jó zene, táncolnánk, sört iszogatnánk... Hmm, de jó is lenne! De, ha ez nem megoldható, akkor kiegyeznék Új-Zélandban is, ahol ugye forgatták a filmeket. 

3. Csapatszellem: Nevezd meg a kedvenc könyves baráti társaságodat!

Ilyet nem kérdezünk egy könyvmolytól! Rengeteg ilyen van, de, mivel muszáj választanom, ezért az A Court of Mist and Fury-ben, illetve az A Court of Wings and Ruinban szereplő baráti társaság - Rhysand, Mor, Feyre, Amren, Cassian és Azriel - lenne a választottam. Imádom őket, többek szimpla barátoknál, mindent megtennének egymásért. 

4. ABC & Karácsonyi Égősor: Nevezd meg a kedvenc, mentális betegséggel/zavarral küzdő karakteredet!

Eliza az Eliza and Her Monstersből. Bár igazából nincs leírva, hogy beteg, de nem egészséges gondolatokkal rendelkezik, szóval ide illő válasz. Magát Elizát nem imádtam, viszont a könyvet annál inkább.

5. The Upside Down: Nevezz meg egy könyvet, amitől pont az ellenkezőjét kaptad annak, amit vártál!

A Rengeteg Naomi Noviktól. Nem feltétlen az ellenkezője, de teljesen másképp képzeltem el. Egy izgalmas, érdekes fantasy világot szerettem volna kapni, azonban csupán idegesítő karakterek jutottak. A szép külső ismét becsapott.

6. Őrült Tudósok: Nevezd meg a legőrültebb disztópikus kormányt, ami eszedbe jut!

Gileád állama, A szolgálólány meséjéből. Gyomorideget okozó, őrült, félelmetes világ ez, ahol a nők az alárendelt nem, s a Szolgálólányok egyetlen feladata az utódnemzés, a gazdagabb, befolyásosabb házaspároknak. Azért őrült, mert senki nem élvezi, de mégse tesznek ellene nagyon semmit...

7. Demogorgon: Nevezz meg egy rémisztő lényt, amit semmi áron nem engednél át a falaidon!

Persze, hogy ilyenkor nem jut eszembe semmi... Mármint, a dementoron kívül, mert az olyan egyértelmű válasz. De most muszáj leszek annál maradni, mert tényleg nem tudok mást. 

8. Függővég: Nevezz meg egy történetet, ami után még többre vágytál!

ACOWAR. És fog is jönni majd, csak bírjam kivárni. Aki olvasta, annak nem meglepő, hogy még többet akarok abból a világból, aki nem, neki meleg szívvel ajánlom, hogy kezdje el ezt a fantasztikus trilógiát, mert nem fog csalódni! Az első rész már kinn van magyarul, Tüskék és rózsák udvara címen, a második elvileg idén jön ki (Köd és harag udvara), de, aki szeret angolul olvasni, kezdje el úgy, mert Sarah írásmódja úgy jön át igazán. 

Kihívnám Rétát, Vicky-t és Abstractelfet, remélem lesz kedvetek hozzá.

A többi résztvevő blogger:

1 megjegyzés: