2017. november 29., szerda

Top 5 Wednesday #32


Sziasztok!

A hónap utolsó szerdáján olyan szerzőket hoztam, akiknek imádom az írásmódját, és szívesen írnék úgy, mint ők. Most nem fogok rangsorolni, egyszerűen azért, mert nem tudok választani közülük.

Sarah J. Maas


Sarah tipikus példa arra, hogy néha mennyire el tud veszni az írói báj a fordításban. Nekem egyébként semmi bajom nincs a magyar verziókkal, de az tény, hogy akkor vettem csak igazán észre, hogy milyen gyönyörűen fogalmaz, amikor elolvastam angolul az ACOMAFot (és aztán az ACOWARt). A Viharok birodalmát még megveszem magyarul, de aztán már csak eredetiben fogom őt olvasni. 

Leslye Walton


Bár még csak egy könyvet olvastam tőle (The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender), de az biztos, hogy ha a többi műve is ilyen remek lesz, akkor új kedvencet avatok. Olyan szépen, líraian ír, annyira csodálatos és szívszorító. Ez a könyve magyarul is megjelent, de még mindig oly kevesen ismerik. Ha egy könyvet kéne ajánlanom az olvasóimnak, akkor az ez lenne. Olvassátok, minél többen!

Stephanie Garber


Imádtam az írónő írásmódját! Igaz, hogy viszonylag elég sok érdekes hasonlatot (légből kapott, nem értelmes) használ, de ettől eltekintve nagyon mázlistának tekinteném magam, ha úgy tudnék írni, mint ő. A Caraval már szintén megjelent magyarul, azt is meleg szívvel tudom ajánlani. 

Oscar Wilde


Rengeteg életbölcsességet szőtt bele a Dorian Gray képmásába, szerencsére gyönyörű mondatokból sem volt hiány. 

Rick Riordan


Hú, de örülnék, ha úgy tudnék írni, mint ő! Akció dús könyveket tesz szerethetővé, a mitológiáról úgy ír, mintha az lenne a világ legérdekesebb dolga (mert az is!), imádnivaló karaktereket hoz létre, és ami a legfontosabb, olyan humora van, hogy szerintem még a legsavanyúbb embert is képes lenne megnevettetni.

Nos, mielőtt befejezném, lenne még három szerző, akiknek imádom az írásmódját, és a könyveit: Agatha Christie (soha senki nem írt még úgy krimit, mint ő, és nem is fog!), J. R. R. Tolkien (az ember egy zseni volt, nyelveket hozott létre, rengeteg világot, szereplőt), Jane Austen (társadalomkritikát senki nem tud úgy írni, mint ő), és végül, de nem utolsósorban J. K. Rowling (nem is magyarázom, Harry Potter, punktum).

További résztvevők:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése