2017. november 15., szerda

Top 5 Wednesday #30


Sziasztok!

Azt hittem, hogy ma nem fogok tudni jönni, de aztán meggondoltam magam, és igaz, hogy kicsit nagyon másképp értelmezve, de itt van a mai top 5 listám. Eredetileg gyerekkori könyves szerelmeket kéne hoznom, de olyanom nincsen, mivel nem igazán szoktam annyira bezsongni. Viszont hogy ne maradjon ki egy téma se, ezért ma megosztom az öt, szerintem legsármosabb színészt, akit valamely könyvadaptációból ismertem meg. Szóval, hölgyek előnyben!

5. Danila Kozlovsky


Őt a Vámpírakadémiában láttam. Sokan mondják, hogy borzasztó az a film, de nekem elnyerte a tetszésem, és pont a film miatt szeretném majd valamikor elolvasni a könyveket. Orosz származású, így nem eshetett nehezére eljátszani a szintén orosz Dimitrovot.

4. Jamey McAvoy


Skót színész, legismertebb filmje talán az X-men, de én most nem azt emelném ki, hanem a Vágy és vezeklést, ami Ian McEwan regénye alapján készült. Ezen kívül pedig meglepő dolog, de szerepelt a Narniában is, ő alakította Mr. Tumnust, a kentaurt. Valamely módon könyvhöz köthető filmje még a Jane Austen magánélete, amiben Anne Hathaway-jel játszik.

3. Robert Sean Leonard


Sokaknak ő Dr. Wilson a Dr. House-ból, de nekem örökké a fiatal Neil Perry-t jelenti, a világ egyik legjobb filmjéből, a Holt költők társaságából. A könyvet még nem olvastam, félek, hogy nem érne fel hozzá.

2. Ewan McGregor


Skót színész, akinek a legesleghíresebb szerepe a Star Warsban volt. Nem tudom, mennyien tudják, de ő szerepelt a világ másik legjobb filmjében, a Nagy halban is, amit Tim Burton rendezett 2003-ban. Azzal is ugyanúgy vagyok, mint a Holt költőkkel, nem merem elolvasni a könyvet, nehogy csalódjak. Még egy könyvadaptációs filmjéről tudok, a Trainspottingról, amit angol órán kellett megnéznünk, nem igazán nyerte el a tetszésem, a könyvet messziről elkerülöm.

1. Hans Matheson


Elérkeztünk listám legelső helyére. Ő is skót (úgy látszik el kéne költöznöm Skóciába, a listán ötből hárman onnan származnak) színész, szerintem kevesen ismerik, pedig zseniális. Olyan könyvfeldolgozásokban szerepelt, mint a Nyomorultak, Doktor Zsivágó és Egy tiszta nő.

További résztvevők:
Réta
Luthien
Adri
Gothic
Fruzsi
Dorka
Kukucs

Képek forrásai:
1
2
3
4
5

2 megjegyzés:

  1. Ó, a kedvenc skótjaim! *_*
    Amúgy James McAvoy játszotta a főszerepet a "Mocsok"ban, ami szintén egy Irvine Welsh könyvadaptáció, ahogy a "Trainspotting" is :D

    VálaszTörlés