2017. november 8., szerda

Top 5 Wednesday #29


Sziasztok!

A mai listát egy kicsit másképp fogom megvalósítani, mivel nem tudtam összeszedni 5 olyan karaktert, akit nem kéne kedvelnem, de mégis megteszem. Ezért ehelyett 5 olyan könyvet hoztam, amelyeknek a főszereplői anti-hősök, vagy éppenséggel a rossz útra tévedtek, taszították őket. Még sajnos egyiket sem olvastam, de ami késik, nem múlik - szóval ez egyfajta várólista bepillantás. 

5. Scythe
Ez egy disztópikus könyv, amely világában a betegségek ki lettek iktatva, és, ahhoz, hogy meghalj, professzionális kaszásoknak kell megölni. Citra és Rowan két tinédzser, akiket kiválasztottak, hogy közülük kerüljön ki valamelyik kaszás tanoncnak. S hiába nem akarják, meg kell tanulniuk a gyilkolás "művészetét". Csupán egyikük lehet a kaszásnak a diákja, és amikor kiderül, hogy a győztes első dolga a vesztes kiiktatása lesz, Citra és Rowan egymás ellen feszül az életükért folyó küzdelemben. 

4. Vicious
V. E. Schwab eme regénye Victorról és Eliről szól, akik szobatársak voltak az egyetemen. A végzős évükben együtt végeznek egy kísérletet. Azt szeretnék bebizonyítani, hogy a megfelelő körülmények alatt bárki tud természetfeletti képességeket fejleszteni. De, amikor a tézisüket az elméleti síkból átültetik gyakorlatba, szörnyű dolgok történnek. Tíz évvel később, a két nemezis közül vajon melyik marad életben?

3. And I Darken
Senki nem számít arra, hogy egy hercegnő brutális. Ez Lada Dragwlyának tökéletesen megfelel. Amióta a testvérével, Raduval együtt kiszakították otthonából, Wallachiából, és még édesapjuk is elhagyta őket, tudja, hogy csak akkor élhet túl, ha könyörtelen. Az Oszmán Birodalomba küldték őket, ahol Lada bosszút forral, hogy egy nap visszatérhessen szülőföldjére, és követelje a születésénél fogva megillető jogait. 

2. Forest of a Thousand Lanterns
Ez egy kelet-ázsiai Gonosz Királynő (The Evil Queenretelling, amelynek főszereplője a 18 éves Xifeng. A csillagok nagyságot jósoltak neki, és azt, hogy ő lesz Feng Lu császárnéja. De csak akkor, ha együtt tud élni, magáévá tudja tenni saját, belső sötétségét. Mert ahhoz, hogy bevégezze a sorsát, vissza kell utasítania a férfit, aki szereti őt, és meg kell tanulnia kezelni a mindent felemésztő erejét - amelyet úgy tud táplálni, hogy nemrég megölt emberek szívét eszi meg. Mivel az isten, amely erre az útra küldte, nem lesz elégedett, amíg abszolút nem lesz a lány ereje.

1. Three Dark Crowns
Ez a történet Fennbirn szigetén játszódik, ahol a királyi családban minden generációban hármasikrek születnek - három királynő jelölt, mindegyik egyenlő eséllyel a korona megszerzésére, s mindhárom sajátos mágiával rendelkezik. A nővéreknek meg kell harcolniuk érte - de ez nem csak győzelem és veszteség, hanem élet és halál kérdése. Amint 16 évesek lesznek a lányok, a harc megkezdődik, és a legtovább életben maradt kaparintja meg a koronát. Szövetségek, árulások, könyörtelen bosszú - a végsőkig kitartó királynő talán nem a legerősebbik lesz, hanem a leggonoszabb. 

+1 The Young Elites
Nos, már éppen hozzáadtam a fejlécképet, amikor valamilyen égi sugallat folytán eszembe jutott, hogy bele akartam rakni én ezt a könyvet is, csak elfelejtettem eddig. Ennek a jogait már megvette a KMK, szóval a közeljövőben várható.
Adelina, a főszereplő, nem egy egy tipikus hősnő. Marie Lu egy gonosz történetét akarta elmesélni, nem pedig egy jó karakterét. Nem fél erőszakot alkalmazni, ha azzal eléri a kívánt célját. A történet egyébként azokat az embereket követi, akik ebbe a titkos társaságba tartoznak. Ők a kivetettek, akikre a társadalom egyik fele felnéz, a másik pedig démoni erővel rendelkező szörnyekként tekint rájuk.

Nos, remélem valamelyik könyv felcsigázta az érdeklődéseteket. Igaz, hogy mindegyik angol, de szerintem valamelyik itthoni kiadó biztos lecsap majd rájuk, mivel külföldön elég híresek.
Jövő héten lehet, hogy kimaradok, mivel sose voltam az a nagy könyves pasi bolond, és most a top 5 olyan karaktert kellene megosztanom, akikbe bele voltam zúgva fiatalabb koromban.

További résztvevők:
Gothic
Luthien
Fruzsi
Réta
Vicky
Dorka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése