2017. november 1., szerda

Novemberi tbr


Sziasztok!

Ma öt bejegyzéssel is jövök, abból ez a második. Igen, belelendültem, s mivel olvasási válságban vagyok, ezért kapóra jön a sok-sok blogposzt írás, hátha meghozza a kedvemet. Ebben a hónapban 6 db könyvet sikerült kiolvasnom, s bemutatom, hogy melyek azok, amelyeket novemberben szeretnék sorra keríteni. 

Egy kis előzmény, azaz ezeket terveztem októberre:

- Dorian Gray képmása - kiolvasva!

- Az álmok első könyve - kiolvasva, sőt a maradék kettő könyvet is kiolvastam!

- A Rudnay-gyilkosságok - el se kezdtem. Nem volt benn a könyvtárban, amikor meg már visszahozták, akkor késő lett volna, nem tudtam volna október végéig befejezni (ugye ez lett volna a BYH könyvklub második olvasmánya).

- Arctalan szerelem - kiolvasva!

- Virágok - nem kezdtem el, nem volt hozzá hangulatom.

Terven kívüli olvasások:

- Az álmok második könyve

- Az álmok harmadik könyve

- Karácsonyi lidércnyomás

Elégedett vagyok a mostani hónapommal, a tbrom nagyját sikerült elolvasnom, és még ráhúztam három másikat is! 

Novemberi tervek:

UPDATE:


Így november 10-én kicsit változtatok rajta... A Vándorsólymot már kiolvastam, viszont a Vörös lázadást és a Felkavaró tartalmat kiveszem, s helyettük ezeket rakom be:

Az új kihívásomhoz olvasom, mivel ez a legrégebbi hozzáadott könyvem molyon. Magyarul már olvastam, s nagyon szerettem, úgyhogy már alig várom, hogy angolul is belemerülhessek. A kihívásról ITT tudsz olvasni bővebben.
Már több, mint egy hónapja ülök rajta, szóval mégiscsak illene ebben a hónapban befejeznem.
A hollófiúkat még nyáron olvastam, egyből beleszerettem, viszont sokáig nem volt elérhető a második rész. Aztán pár hete újranyomta a KMK a papírkötésűt, és tegnap nem tudtam ellenállni, megvásároltam az Alexandrában. Már nagyon várom, hogy végre elkezdhessem! (Csak előbb be akarom fejezni a megkezdett három könyvet.)
UPDATE VÉGE

Még a spook-a-thon előtt kezdtem el, aztán félreraktam, hogy tudjam olvasni az arra szánt könyveket, azonban ez cseppet sem jelenti azt, hogy ne tetszene. Sőt! A jelenlegi 4 olvasmányom közül ez a legesélyesebb, hogy kihúz az olvasási válságból. 
Szeretném ebben a hónapban befejezni, de az se gond, ha átcsúszik, mivel úgyis novellákról van szó, így nem okoz keveredést, ha hosszú ideig húzom az olvasását. 
Bevallom, elég nagy reményekkel álltam neki ennek a könyvnek, de alig haladok vele, és nagyon unalmasnak találom eddig... Remélem beindulnak a történések, mert szeretném szeretni. 
Ez a második olvasmányunk a Noémival közösen alapított BRBC-ben, novemberben egy angol könyv van terítéken. Mindketten letöltöttük, amikor ingyenesen elérhető volt az Amazonon. Kicsit félek ettől a könyvtől, mert utálom a romantikusokat, de annyi jót hallani az írónő eme sorozatáról, hogy adok neki egy esélyt. 
Gaimanes hangulatom volt, de A temető könyve nem volt benn a könyvárban, úgyhogy kivettem ezt a novelláskötetét. Remélem, hogy le fog nyűgözni, mert a Tükör és füst című novelláskötete elég nagy csalódás volt, nem is tudtam végigolvasni. 
Ez egy abszolúte spontán ötlet volt. Blanka, Zsófi, Cucuka és Fireheart - molyos figyelteim - annyit áradoztak róla, hogy beleégett az agyamba ez a könyv, de komolyan. :D Egy ideig próbáltam ellenállni, mivel én és a disztópia nem vagyunk puszipajtások, de aztán tegnap elolvastam a fülszövegét, és hát... le vagyok nyűgözve! Egyből tűkön ülök, hogy holnap mehessek, és kivehessem a könyvtárból. 
Novemberre is hat darab könyvet tervezek, meglátjuk, hogy sikerül-e tartanom ezt a tendenciát. A Mini-könyvklubos havi olvasmányunk, A könyvtolvaj nálam kimarad, mivel áprilisban olvastam újra, és most nem szeretném még egyszer, így is van elég könyv a várólistámon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése