2017. november 17., péntek

A Teaszünet Díj - The Teabreak Award


Sziasztok!

Ma egy igazán örömteli bejegyzéssel jövök, ugyanis Dorka jelölt engem is erre díjra. Nagyon cuki válaszai voltak, olvassátok el ITT! Még egyszer köszönöm a jelölést.  A díj eredetileg Theától származik, a posztját ITT tudjátok megnézni. Vágjunk is bele!

A SZABÁLYOK

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.

2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.

3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.

4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.

5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.

+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

AZ IDÉZETEM

"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni." J. K. Rowling eme idézete igen fontos számomra, egyfajta emlékeztető, hogy ne felejtsek el élni. 

DORKA KÉRDÉSEI

1. Ha írhatnál egy levelet a jövőbeli énednek, mit mondanál neki?

Kedves jövőbeli énem!

Igazán remélem, hogy leszoktál a kézropogtatásról, mert mindenki idegeire mész vele! Ráadásul nem is tesz jót az ízületeidnek, és nem akarok 30 éves koromban olyan ízületekkel rendelkezni, mint egy öreg nyanya. Ezen kívül nagyon ajánlom, hogy összeszedted már magadat, és kevesebbet idegeskedsz azokon a dolgokon, amiken nem tudsz változtatni, mert nem szeretnék a későbbiek folyamán se megőrülni! Örülnék, ha lenne az életedben valami állandó, ami mellett tényleg kitartasz (khm... blogolás), és nem hagyod abba, csak mert annyira kevés a kitartásod. Szívből remélem, hogy már megtaláltad azt a munkát, ami valóban érdekel, és nem csak azért csinálod, mert kell a pénz. Nem szeretnék csalódni benned! Tudom, hogy menni fog, csak fel kell kelned a kényelmes székedből, és eljárni ... élni. Garantálom, hogyha leszoksz a könyvolvasásról, akkor páros lábbal rúglak seggbe, semmilyen időhiány ne tántorítson el a legkedvesebb hobbidtól! Ne félj, ha változnak az emberek az életedben, nem muszáj egy életen át tartó ismeretségeket szerezned, a lényeg, hogy mindig legyen valaki, akire támaszkodhatsz. Persze örülnék annak, ha akiket ma ismerek, akkor is velem lennének, de semmire nincs garancia. Remélem, hogy vannak veled állatok is, emlékezz, hogy háziállat nélkül nem teljes értékű az élet. 

Puszilom a családot, 
Jelen Virágja

2. Mi tesz téged boldoggá?

Ha egészség van, az már fél boldogság. Aztán fontos, hogy elismerjenek, hogy meglegyen a kellő szociális interakció. Az állataim és a könyveim is azzá tesznek. Meg, ha valamilyen sikert érek el, nem kell rögtön nagyra gondolni, ha már valamiben kitartó vagyok, nekem az is egyfajta sikerrel ér fel. Mondjuk ezt nem tudom jobban leírni, mert van még rengeteg változó az egyenletben, amit nem lehet leírni. Pl. milyen lábbal keltem fel aznap. Nehéz egész nap boldognak lenni, de célom egyszer egy ilyen nap. :)

3. Melyik a kedvenc meséd?

Az Oroszlánkirály. Imádtam gyerekként, mindig bőgtem, amikor Mufasa meghalt. Aztán szerettem még a Macskaarisztokratákat, a Pocahontast, A hercegnő és a koboldot, a Micimackót és A Notre Dame-i toronyőrt is. A lista persze nem teljes, de most hirtelen ezek jutottak eszembe.

4. Melyik könyv volt rád a legnagyobb hatással és miért?

Dorka, ilyen nehéz kérdéseket... Fogalmam sincs, hogy őszinte legyek. Egyik se volt rám olyan NAGY hatással, hogy szögesen megváltoztatta volna a személyiségem. 

5. Mit gondolsz, mi a legnagyobb erősséged?

Ha valami érdekel, akkor abban tényleg kitartó vagyok. Elég megbízható is vagyok, mert a lelkiismeretem nem engedné, hogy ne csináljak meg valamit, amit meg kéne. Tegnap is elkezdtem a Goodreadses posztot, és addig nem fejeztem be, amíg 100%-ig kész nem lettem. Ami kb. hajnali egy volt, de egyszerűen nem volt olyan opció, hogy abbahagyjam. Nagyon rendszerető is vagyok, mindennek megvan a pontos helye, és szerintem elég esztétikusan rendezek be dolgokat. A minimalista stílust kedvelem. Elég jó a nyelvérzékem, mármint nem olyan jó, de nem rossz, szeretem a helyesírást, és magát a nyelvet is, angolt, magyart egyaránt. Meg elég szerény is vagyok, mármint konkrétan nehezemre esett leírni az erősségeimet (ami szerintem pont, hogy nem erősség, de mindegy). Ez utóbbin mondjuk jó lenne csiszolni, mert elég alacsony az önbizalmam. 

6. Mi a legnagyobb félelmed?

Van egy pár. Nem túlzottan szeretem a szűk helyeket, szóval egy liftbe beszorulni nem lenne éppen egy leányálom. Meg hiába tudom, hogy több cápát ölnek meg az emberek, mint fordítva, nem mernék nagyon óceánban úszni, mert félek, hogy egyszer csak bumm... oda a lábam. Meg ilyesmi. Aztán félek a repülőgépektől, szóval necces lesz eljutnom az álomhelyemre (Új-Zéland). De majd megoldom. 

7. Ha valamilyen más típusú blogot vezetnél, milyen lenne az?

Talán, ha többet utaznék, akkor az utazásaimról írogatnék.  

8. Mikor van a legtöbb időd blogokat olvasni?

Változó, órarendtől függő. De átlagban délután szoktam leginkább blogokat olvasgatni.

AZ ÉN 8 KÉRDÉSEM

1. Mikor érlelődött benned a gondolat, hogy blogot hozol létre?

2. Miben változtak meg a személyiségi jegyeid a blog hatására?

3. Mi volt életed legrosszabb könyve?

4. Mit mondanál a kedvenc íródnak, ha találkoznátok élőben? (Ha nem él, akkor pedig mit köszönhetsz neki?)

5. Melyik országba költöznél szívesen és miért? 

6. Mi Magyarországon a kedvenc helyed és miért?

7. Mesélj el egy vicces történetet a gyerekkorodból!

8. Szoktál írni a blogon kívül mást is?

KIVÁLASZTOTT BLOGGEREK

Noémi a Livre fanatique oldalról. 

Réta a Habár, a könyves kocsma oldalról. 

Szandi a Loving a Wild Book oldalról. 

Évi a Bacchante Blues oldalról. 

Heni a Bibliofilblog oldalról. 

Imádom az írásaitokat lányok, és remélem, hogy nagyon sokáig követhetlek még titeket. Sok-sok boldog pillanatot kívánok, és nagyon örülök, hogy megismertelek Titeket. ♥

(A fejléckép alapja a díj kitalálójától származik, de a többi változtatást én csináltam rajta.)

2 megjegyzés:

 1. Köszönöm, hogy kitöltötted ^^ <3
  1: nem is tudtam, hogy Virág a neved...tudom ciki, de nekem mindig Arwen voltál :D
  2: Nekem is az Oroszlánkirály volt/jelenleg is a kedvenc mesém, meg a Macskaarisztokraták, és a Pocahontas :)
  3: én is remélem, hogy ki fogsz tartani a blogolás mellett, mert imádlak olvasni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Abszolút nem ciki, mivel én direkt nem hangoztattam a valódi nevem. :D Csak gondoltam, most már csinálom annyi ideje, hogy megosztom a keresztnevem.
   Köszi! ❤️

   Törlés