2017. október 18., szerda

Top 5 Wednesday #26


Sziasztok!

Már csak két téma van hátra a hónapból, hihetetlen, hogy milyen gyorsan megy az idő. Ma is kicsit csalok, mert nem tudtam összeszedni öt olyan könyvet, amiben egy választott paranormális lény van. Így tehát olyanokat osztok meg, amiket szívesen olvasnék. A választott lényeim pedig a szellemek lettek. 

5. Az Archívum
Shwabnak ez a regénye jelent meg először itthon, viszont felkapott csak az Egy sötétebb mágia után lett. Már két könyvét olvastam angolul, és meg kell, hogy mondjam, igazán különleges írói stílussal rendelkezik. Szóval mindenképpen sort akarok valamikor keríteni erre a régebbi művére, és ha tetszik, akkor örülhetek, mert van második része is. 
4. A látók
Pár éve jelent meg, akkor úgy voltam vele, hogy nem érdekel, azonban mióta kijött a harmadik rész Amerikában, és Goodreadsen elég jókat olvastam az egész sorozatról, megjött a kedvem. Plusz azért is tetszetős, mert elvileg vannak benne ijesztőbb elemek, amik kapóra jönnek ebben az évszakban. 
3. A canterville-i kísértet
Meglepődtem, amikor megláttam, hogy ez egy novelláskötet, és így is csak százötven oldalas. Én azt hittem, hogy egy regényről van szó. Igazából a név miatt vagyok kíváncsi, hisz mégiscsak Oscar Wilde-ról van szó, illetve elvileg ez a legmulatságosabb kísértettörténet. 
2. A csavar fordul egyet
Ez az egyedüli, ami szerepel is a Spook-a-thonos tbromon. Egy molyos ismerősöm ajánlotta, nagyon áradozott róla, úgyhogy kedvet kaptam, fel is raktam várólistára, remélhetőleg most végre sorra is kerül. Ha ez nem csigáz fel, akkor semmi sem:

...új nevelőnő érkezik egy angliai vidéki kastélyba. Ez akár egy idill nyitókép is lehetne, a nyugalmat azonban gyorsan megtörik a rejtélyek: mi történt a korábbi alkalmazottakkal, s miféle titokzatos idegenek járnak a kastélyban? Hátborzongató látomások kísértenek, a múlt rejtélyes, a jelen baljós, a valóság és a képzelet határán járunk, és a csavar néha fordul egyet…

1. A temető könyve
Neil Gaiman elég megosztó író, vagy szereted a műveit, vagy nem. Én hála égnek az előbbibe tartozom, eddig három könyvét olvastam, s az mind elnyerte a tetszésemet. Az biztos, hogy nem mindenkihez passzol a műveire oly jellemző furcsaság. Én őt Tim Burtonhöz tudnám hasonlítani, csak ő a filmek világának Gaimane. Ebben a könyvben a főhősünk egy temetőben él, szellemek nevelik és tanítják, gyámja pedig se nem holt, se nem élő. Érdekes, és ha lesz időm, akkor belepasszírozom még októberbe. 
Ennyi lett volna tehát ez a mai T5W bejegyzés, nézzetek be a többiekhez is, hogy ők melyik lényt választották, és milyen könyveket társítottak hozzá. Jövő héten olyan nem horror könyveket hozok, amelyek mégis megborzongattak.

További résztvevők:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése