2017. október 4., szerda

Top 5 Wednesday #24


Sziasztok!

Új hónap - új témák. Az október a Halloween jegyében fog zajlani, mindegyik téma kapcsolódik hozzá valamely módon. Első héten az 5 kedvenc boszorkányos könyvemet hoztam el. Egészen tegnapig azt hittem, hogy ez nem fog sikerülni, mert kb. csak a Harry Potter jutott eszembe, azonban megmentésemre sietett a moly, mivel végre megcsinálták azt a funkciót, hogy az olvasmánylistában is lehet címkékre szűrni, ami nagyban megkönnyítette a könyvek összegyűjtését. 

5. Üldöztetve
A Vasdruida Krónikák első részében is már eléggé megjelentek a boszorkányok, de szerintem még több lesz az elkövetkezendő kötetekben. Egy humoros, akciódús, férfi főszereplős fantasy sorozatról van szó, amiben nem csak boszorkányok szerepelnek, mint érdekfeszítő lények. 

4. The Wonderful Wizard of Oz
Mivel még sosem olvastam az Ózt, ezért idén januárban úgy döntöttem, hogy nekiállok. Ebben segítségemre volt a Project Gutenberg, ott ugyanis fel van töltve angolul és legálisan le is lehet tölteni. Akkor kerekedett ki a szemem, amikor megláttam, hogy nem csak egy részes, mint ahogy hittem, hanem 15 (!). Le is töltöttem az összeset angolul, azonban csak a 3. részig jutottam, tovább nem folytattam, mert számomra túlontúl gyermekded. Viszont az elsőt, amelyben szerepel a gonosz nyugati, - keleti és a jóságos északi boszorkány, akárhányszor újra tudnám olvasni, illetve nézni is (a Judy Garlandos verziót természetesen), mivel imádom. 

3. Csillagpor
Bevallom őszintén, először a filmet láttam. De azt kétszer egymás után. Aztán pár hétre rá még egyszer. S végül sort kerítettem a könyvre, ami abszolút más volt, mint a film (de ez már nem is meglepő). Verdikt nincsen, mindkettőt tudom ajánlani, ha még valaki nem látta/olvasta volna. A boszorkány Michelle Pfeiffer pedig zseniális. 

2. Az oroszlán, a boszorkány, a ruhásszekrény
Ennek a műnek szerepelnie kell a listámon! Eléggé egyértelmű, hogy szerepel benne boszorkány, ismert is, szóval nem is ragozom tovább. A lényeg, hogy a kedvencem a hét könyvből. A film is remek. Úgy látszik ez a poszt akár egy filmajánlónak is elmehetne, hiszen ez már a harmadik, amire azt mondom, hogy nézzétek meg. :D

1. A tűz örököse
Egyik kedvenc írónőmnek, az egyik kedvenc sorozatomnak az all-time favorit része! Az új szereplők közül a kedvencem pont egy boszorkány, Manon lett. Megismerhetjük a Fekete Csőrűek klánját, ahova ő tartozik, illetve a másik kettő klán is bemutatásra kerül. Nagyban elősegítette a rengeteg új karakter bevezetése azt, hogy még fantasztikusabbá váljon ez a sorozat, és innentől nem volt megállás! Szóval tényleg, akit nem nyűgözött le az első, vagy esetleg a második, higgye el, hogy a harmadikban nagy pálfordulás történik, és sokkal, de sokkal szövevényesebb és izgalmasabb lesz, mint az előző kötetekben. Nem hiába nem lett kedvenc az első kettő, azok a "nem rossz, nem rossz, de nem dobtam el a könyvet izgatottságomban" kategória. Na, de a többi... 

Ez lett volna mára, nézzetek be a többiekhez is! Amint kikerülnek a posztok, linkelem is lent. Jövő héten pedig 5 ijesztő atmoszférájú könyvet hozok. 

További résztvevők:

Képek forrásai:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése