2017. szeptember 13., szerda

Top 5 Wednesday #21


Sziasztok!

A mai feladat olyan könyvek bemutatása, amelyeknél jobb, ha nem olvasod el a fülszöveget, mert vagy lelövi a poént, vagy egyszerűen nincs rá szükség. Egyébként én minden könyvnek elolvasom, szóval ez rám pont nem vonatkozik, de ha el szeretnétek olvasni az alábbi öt könyvet, akkor ne is pillantsatok az összefoglalására, csak egyből vágjatok bele az olvasásnak!

Mind az öt könyv különleges, és véleményem szerint felesleges a fülszövegeikkel vacakolni, mert úgyse tudják visszaadni azt az élményt. 

5. Galaxis útikalauz stopposoknak
Tiszta nonszensz az egész, minden történik benne, meg semmi is. 

4. Szólít a szörny
Bár én fülszöveg előtt is tudtam, hogy mi a lényege, viszont szerintem még ütősebb lett volna mindenféle tudás nélkül belemenni. Úgyhogy aki még nem olvasta, de tervezi, annak ajánlom, hogy ne olvasson utána a sztorinak!

3. Éjszakai cirkusz
Ennek a könyvnek nem lehet visszaadni a hangulatát pár sorban, mivel itt nem a cselekményen van a hangsúly (nagyon nem - alig történik benne valami), hanem az elképesztő atmoszféráján. 

2. Óceán az út végén
Ismét egy különleges hangulatú könyv, ami szintén nem a történésekre épül. Gaiman remekül bánik a szavakkal, eléd tárul az egész hely, miközben pergeted a lapokat. 

1. Ava Lavender különös és szépséges bánata
És utoljára hagytam a kedvencemet. Minél kevesebbet tudsz róla, annál jobb, annál inkább fog hatni a meglepetés ereje. A fő motívumot lelövi a fülszöveg, persze nem spoiler, hiszen az első pár oldalon kiderül, de mégiscsak jobb magadtól rájönni. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, mennyire megfogott az írónő líraisága, a szavak folyása, a hangulat, a karakterek! Annyira ismeretlen könyv ez a molyon, kérlek, olvassátok!

Jövő héten az 5 kedvenc fan castomat fogom megmutatni, már nagyon várom!

További résztvevők:

2 megjegyzés:

 1. Hű, tök jó ez a téma, nem gond, ha én is posztolok ilyet? :)
  A Lavender egyébként tényleg ilyen... Annyira mondja, hogy a tini Ava lesz a főszereplő, miközben ő szinte csak a könyv felénél jelenik meg..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy baj! Örülök, ha te is csatlakozol! :)
   Hát igen, eléggé félrevezető. :D

   Törlés