2017. szeptember 6., szerda

Top 5 Wednesday #20


Sziasztok!

A szeptemberi témákat elég későn kaptuk meg, mivel az ötletgazda egy könyves eseményen vett részt (Book Net Fest), és rengeteg dolga volt. De a lényeg, hogy még időben megírta, és még én is bőven benne járok a szerdában. Meglepődtem a témákon, de igazából mindegyik kivitelezhető, szerintem most lesznek a legdiverzebb, legérdekesebb topikok. Elsőre a top 5 iskolai tanórámat osztom meg könyvmoly módra. Egy könyv vagy egy karakter képessége alapján kell kitalálnom tanórákat, amelyekre szívesen járnék.

1. Hogyan használjuk ki rendesen szürke agysejtjeinket, avagy nyomozzunk Hercule Poirot-val.

Akár szereted Poirot-t, akár nem, azt el kell ismerned, hogy ez a kis belga nagyon érti a dolgát! Akár egy szobában ülve meg tudná oldani az ügyet, a kellő információ birtokában, persze. Én nagyon szívesen részt vennék egy olyan órán, ahol elmondaná, hogy mikre kell a leginkább figyelni, mik a leggyakoribb hibák, elmondaná a leggyakoribb eseteket és hasonlók. Persze mindezt szögletes keksz, no meg tea mellett mesélné. 

2. Hogyan vezessünk űrhajót, avagy Captain Thorne önálló estje

Órákig, sőt még tovább is elhallgatnám ezt a jóembert beszélni! Annyira nagy dumája van, szerintem az egész osztály fetrengene a röhögéstől, mert ő aztán tudja, hogy mit kell mondani. És ki nem akarna űrhajót vezetni? Én kocsit nem szeretnék, de ha valaki felajánlaná, hogy vigyem el az űrhajóját egy körre, azt minden további nélkül megtenném! (Persze mivel erre nem kerül sor, fellélegezhetnek a földönkívüliek. Majd legközelebb.) 

3. Hogyan rúgjunk szét pár segget, avagy Celaeana bedurvul

Ennek a csajnak van energiája, tartása! Mivel rengeteget edzett, keményen és kitartóan, tanult is jó pár fogást biztosan, ezért hasznát vennénk az ő tudásának. Nem tudom, hogy mennyire lenne jó tanár, szerintem megbőgetne pár embert, de azért akiben látná a potenciált, őt nem hagyná cserben, és megtartaná benne a lelket. Persze kifullasztaná, de hosszú távon megérné.

4.  Hogyan ne unatkozz, avagy Percy megmondja a tutit

Biztos mindenki ismer olyan embert, akivel mindig történik valami. Te meg ott bólogatsz nagyban, amikor felsorolja, hogy nyáron kimentett egy kisgyereket egy égő házból, megmászta a Großglocknert, cápákkal úszott az óceánban, leugrott egy hídról, aztán megkérdezi, hogy: Na, és te mit csináltál? Te meg annyit tudsz kinyögni, hogy: Ő, hát olvastam, meg úsztam, meg még egy kicsit olvastam.
Na, én teljesen ilyennek képzelem Percy Jacksont. Ezzel a gyerekkel mindig történik valami, és komolyan, ha nem görög istenek haragját vonta volna maga után, szinte irigyelném. Így nem - félek a görög istenek haragjától. Mindenesetre vagy tanítsa meg, hogy hogy kell így a sűrűjében lenni, vagy ezentúl mindenhova el kell kísérnem, így biztos nem maradnék le semmiről.

5. Hogyan legyünk elegánsan pimaszok, avagy mindenkinek kell egy Mr. Darcy

Nem én vagyok a legnagyobb Darcy fanatikus, de azért egy picit az én rigid szívemet is megdobogtatja az intellektusa és a charme-ja. No de ennél jobban értékelem Elizabeth Bennett elegáns pimaszságát (az angol sassy szó szerintem jobban visszaadja, magyarban erre nincsen csak egy szó). Imádtam, ahogy kommunikáltak egymással, imádtam a szarkazmusát, imádtam, hogy nem félt visszaszólni. Erre mondjuk rásegített egy kicsit Keira Knightley is, amióta láttam a filmet, nem tudom másként elképzelni Lizt. Szerintem tökéletes volt erre a szerepre.

Nos, ennyi lett volna a mai top 5 listám! Jövő héten olyan könyveket fogok hozni, amelyeket jobb úgy elolvasni, hogy nem tudsz róluk semmit, azaz nem olvastad el a fülszövegüket.

További résztvevők:

1 megjegyzés: