2017. szeptember 30., szombat

Szeptemberi book haul


Sziasztok!

A szeptemberem könyvügyileg nagyon jól telt, 5 kötettel gazdagodtam, amiből egyet már el is olvastam. Hosszú bevezető helyett inkább rögtön bele is kezdek, mert sok-sok szépséges könyvet fogok mutatni. 

Az első kettő együtt érkezett meg, és örömmámorban úsztam, annyira örültem nekik.


Az Eliza and Her Monsterst már el is olvastam, erről nem is írnék bővebben, ITT el tudjátok olvasni az értékelésemet. 

A Hunted egy Szépség és a Szörnyeteg újramesélés. Az írónője pedig onnan lehet ismerős, hogy ő és Amie Kaufmann írta a Lehullott csillagok című YA sci-fi könyvet. 
Beauty ​knows the Beast's forest in her bones--and in her blood.
Though Yeva grew up with the city's highest aristocrats, far from her father's old lodge, she knows that the forest holds secrets and that her father is the only hunter who's ever come close to discovering them.
So when her father loses his fortune and moves Yeva and her sisters back to the outskirts of town, Yeva is secretly relieved. Out in the wilderness, there's no pressure to make idle chatter with vapid baronessas…or to submit to marrying a wealthy gentleman. But Yeva's father's misfortune may have cost him his mind, and when he goes missing in the woods, Yeva sets her sights on one prey: the creature he'd been obsessively tracking just before his disappearance.
Deaf to her sisters' protests, Yeva hunts this strange Beast back into his own territory--a cursed valley, a ruined castle, and a world of creatures that Yeva's only heard about in fairy tales. A world that can bring her ruin or salvation. Who will survive: the Beauty, or the Beast?
A következő a Northanger Abbey (A klastrom titka). Amint megláttam ezt a kiadást, elhatároztam, hogy összegyűjtöm mind a hatot így, és majd havonta egyet újraolvasok, immáron angolul. Ebben nagy motiváció volt a Jane Austen könyvklub film, amit annyira imádok, hogy harmadszorra is ugyanolyan élményt nyújtott, mint első megnézéskor. Ráadásul nem is olyan drágák ezek a kiadások, ezt 2 100 Ft-ért vettem a Bookdepositoryn.


Ez a legutolsó, amit kiadtak, viszont ezt írta meg legelőször. Ebben a könyvében kiparodizálta az akkoriban népszerű gótikus irodalmat, főleg egy adott könyvet: The Mysteries of Udolpho (Udolpho rejtélye - magyarul azonban nem jelent meg).

Az utolsó kettő pedig érdekes módon nem Bookdepos szerzemény, azonban angol nyelvűek. Egy budapesti idegen nyelvű könyvesboltban vettem (Bestsellers), most hétfőn, amikor is a 25. születésnapjukat ünnepelték, így mindenre 25% kedvezmény volt.


A Tower of Dawn az Üvegtrón 6. része, aminek főszereplője most Chaol Westfall, aminek - bevallom őszintén -, nem annyira örülök, mert nem zártam a szívembe túlzottan. No meg így csúszik egy évvel a zárókötet megjelenése, mivel anno úgy volt, hogy a 6. lesz a vége, és ez pedig csak egy novelláskötet lesz, de elég nagyra nőtt.

Az Inkről pedig nincsen sok fogalmam, szóval beszéljen helyettem a fülszöveg.
Every action, every deed, every significant moment is tattooed on your skin for ever. When Leora's father dies, she is determined to see her father remembered forever. She knows he deserves to have all his tattoos removed and made into a Skin Book to stand as a record of his good life. But when she discovers that his ink has been edited and his book is incomplete, she wonders whether she ever knew him at all.
Egy biztos: el vagyok látva újabbnál újabb könyvekkel, és most egy darabig könyvstop is van, mert na... kell az is. Ti milyen könyveket szereztetek be? Megtetszett valamelyik az öt bemutatottból?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése