2017. szeptember 23., szombat

Oscar-díj Book Tag


Sziasztok!

Ma a legrégebbi book tag adósságomat törlesztem! Erre a tagre még Wandamaci hívott ki jó pár hete, az ő válaszait ITT el tudjátok olvasni, illetve nemrég Attila is kihívott rá a molyon, az övét pedig ITT tudjátok meglesni. Eredetileg csak az előző éves olvasmányaimat jelölhetném, azonban tavaly nem vittem túlzásba az olvasást, így az ideieket is beleszámítom. 

LEGJOBB FILM
Legjobb könyv valaha. Minden műfaji és földrajzi megkötés nélkül, úgyis mondhatnám, hogy Életed Könyve. Ha ez nehéz, legyen az Év Könyve.

Az Év Könyvét választottam ki, bár így is kegyetlen egy kérdés ez...


A nyertes: The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender. Rengeteget meséltem erről a könyvről már, szóval most csupán annyit mondok: aki nem hiszi, járjon utána! :)

LEGJOBB RENDEZŐ
Legjobb író számodra az utóbbi egy évben, vagy összességében. Nehézség esetén megoszthatod posztumusz, – és kortárs-életmű díjakra.

Jelöltek

A nyertes: Sarah J. Maas. Beleírhattam volna Rowlingot is, de most ennél próbáltam inkább olyanokat választani, akiket tavaly/idén először olvastam (bár mondjuk Sarah-tól is olvastam már pár éve, no de mindegy.) Tőle már 8 könyvet olvastam, és eddig egyik sem okozott egy fikarcnyi csalódást sem. Érződik rajta, hogy egyre fejlődik, hiszen az Üvegtrón 1-2. részénél még nem voltam lenyűgözve, de azóta olyan fejlődésen ment át, hogy ihaj.

LEGJOBB NŐI-, ÉS FŐSZEREPLŐ
Legjobban megformált, leghitelesebb, Hozzád legközelebb álló szereplők bármely könyvben.

Jelöltek

A nyertes: Hermione Granger. Tavaly olvastam újra a könyveket angolul, remélem így is számít, hogy nem első olvasás. Nagyon vacilláltam ő és Feyre között, de végül is ő lett a befutó. Hogy mi is a legszimpatikusabb benne? Az, hogy ilyen szerény, önzetlen és intelligens karakter kevés szaladgál a könyvek lapjain. Lehetne egy egoista pipi, aki fennhordja az orrát, mert igazából lenne mire föl, viszont ő a nagyobb jót szolgálja inkább, segíti a társait és közben két lábbal a földön jár. Igazi példakép.

Jelöltek

A nyertes: Rhysand. Igen, tudom, szinte szentségtörés, hogy ők nem együtt lettek nyertesek, ez olyan, mintha Feyre várná, hogy ő lesz majd a bálkirálynő, s aztán hoppon marad, viszont Rhys meg lett szavazva bálkirálynak (milyen hasonlatok pattannak ki..., no mindegy, a lényeg átment). Rhysand igazi éles elme, rendkívüli vezér, igazi barát és félelmetes ellenség. Tapasztalt, talpraesett, empatikus. Gyengéd, azokkal akikkel annak kell lennie, viszont, ha muszáj, akkor keménykezű is tud lenni.

LEGJOBB FORGATÓKÖNYV
Legjobb cselekmény

Jelöltek

A nyertes: A tűz örököse. De az is benne van, hogy már csak azért se az ACOTAR trilógiából választok, mert az úgyis annyit nyert már. :D Tényleg észveszejtő ez a nő, olyan fordulatokat rakott bele, hogy csak néztem, mint Jani a moziban.

LEGJOBB LÁTVÁNYTERVEZÉS/DÍSZLET
Legjobb világépítés

Jelöltek

A nyertes: Heartless. Bár mindegyiknek lenyűgöző  a világfelépítése, az én szívem valamiért mégis ehhez húz. Talán azért is, mert Alice Csodaországban hangulata van (lévén arról is szól - mielőtt még Alice beesett volna a lyukba), ami pedig az egyik kedvenceim között van. Csak úgy ittam a szavait, olyan jó érzés volt olvasni.

LEGJOBB IDEGEN NYELVŰ FILM
Legjobb nem angol/amerikai eredetű könyv

Jelöltek

A nyertes: Leányrablás Budapesten. Egy remek sorozat kezdete, s bár még nem folytattam, mert hát elég népszerű a könyvtárban, és sosincs benn a második rész, de már az elsőnél is éreztem azt a valamit, azt a pluszt. Hangulata ötös, karakterek is erősek, és a cselekménye is pörgős. No meg az írásmódra se lehet kifogásom.

Három kihívottam lenne: Abstractelf, Heni és Vicky. Remélem elfogadjátok a kihívást! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése