2017. szeptember 11., hétfő

Harry Potter Tag


Sziasztok!

Nem olyan rég láttam ezt a taget Kovács Heni tumblr oldalán, és annyira megtetszett, hogy én is kedvet kaptam kitölteni, főleg most, miután megnéztem az első filmet - ismét rám jött a Potter láz. Az ő válaszait ITT el tudjátok olvasni. 

1. Kedvenc könyv?


Jól bedobott egyből a mély vízbe... Szóval így állunk, kemény kezdés, hát rendben. A jelöltek: 3., 4., 5. Legyen az 5. Imádom Siriust, úgyhogy minden olyan rész, amiben benne van, egy gyöngyszem a számomra.

2. Legkevésbé kedvenc könyv?

Légy szíves ne kövezzetek meg, de a 7. Félreértés ne essék, imádtam azt is, de olyan fájdalmas volt, hogy tudtam, több rész nem lesz. A legkedvencebb részem abból pedig a Halál ereklyéinek a meséje, de az a filmben még epicebb, imádom Emma hangján hallgatni. 

3. Kedvenc film?

Nem is tudom, talán a negyedik. Látványos volt a próbák miatt. Vagy a harmadik rész. 

4. Legkevésbé kedvenc film?

Erre most nincs válaszom. Majd, ha újranéztem őket kritikusabb szemmel, akkor frissítem ezt a választ.

5. Kedvenc idézet?

"Aki álmokból épít várat, elfelejt élni."

6. Kedvenc Weasley?


Sokan mondják rá, hogy buta, de szerintem abszolút nem az. Már az első részben bizonyította ezt, a sakkjátszmával, nagyon logikusan vezetett. Igaz, hogy nem tökéletes barát, hiszen párszor kételkedett Harryben, de mindig visszatért hozzá, és segítette az útján. Hatalmas szíve van.

7. Kedvenc női karakter?


"The brightest witch of her age." Egy igazi példakép. Nagyon okos, intelligens, de abszolút nincs nagyra magával, kitart a barátai és a céljai mellett, és soha nem adja fel. Szívén viseli az elnyomottak jogait (házimanók). Nagy karakterfejlődésen megy át már az első kötetben is, hiszen az elején még nem merte megszegni a szabályokat, de aztán a jó ügy érdekében nem érdekelte már, ha kicsit áthágja azokat. No meg persze könyvmoly, amivel nagyon is tudok azonosulni.

8. Kedvenc gonosztevő?


Kedvencnek semmiképp nem mondanám, de azt el kell ismernem, hogy ő az egyik legveszélyesebb gonosztevő. Első ránézésre egy cuki öregasszonyt látsz, de belülről velejéig rothadt. Szűk látókörű, mindenkit hangulatát lenyomja, és egy igazi *****. Viszonylag nagy a hatalma, és amit eltervez, azt véghez is viszi. 

9. Kedvenc férfi szereplő?


Egy igazi Griffendéles. Mindent feláldoz a barátaiért, a szeretteiért, nem tűri, ha ölbe tett kézzel kell várakoznia, amíg a többiek benn vannak a csata sűrűjében. Rengeteg hibája van, de ezt ellensúlyozza az óriási szívével. Imádom. 💖

10. Kedvenc tanárod?


Igaz, hogy nem nagyon tudtuk meg, hogy milyen tanár is McGalagony, de nekem van egy olyan érzésem, hogy ő a legjobb. Kicsit hasonlít a volt irodalomtanáromra, akit nagyon szerettem. Tiszteletet parancsoló volt, de éreztette velünk, hogy nem néz le minket, és igazán érdekes beszélgetések is zajlottak, pontosabban igen érdekes dolgokat mesélt nekünk. Igazságos és fair tanárnak képzelem tehát ezt a nőt.

Melyiket választanád inkább…

11. A) megmosni Piton haját vagy B) eltölteni egy napot Lockhart hencegését hallgatva?Jézusom. Hát inkább Lockharttal töltök el egy napot, mint hogy hozzányúljak Pitonhoz. Magamban jól elszórakoznék Lockhart baromságain, persze hangosan nem nevetnék, mert akkor kiűzne a világból, ha megsérteném az egóját. 

12. A) egy lelkes Bellatrix-szal vagy B) egy dühös Mollyval párbajoznál? Öhm, egyikkel se? Mindkettő instant halál lenne. De, ha muszáj választani, akkor már inkább a lelkes Bellatrix. 

13. A) a Roxfort Expresszel vagy B) repülő autóval utaznál el a Roxfortba? 


Vonat! Jó lehet ott találkozni újra a barátokkal, elbeszélgetni, nézni a tájat, csokibékát falni, és nem kéne azon aggódni, hogy mikor zuhanunk le. Kicsit nyugalmasabb utazni így, nem?

14. A) megcsókolni Voldemortot vagy B) Umbridge-ot pezsgőfürdőben részesíteni? 

Mi a szösz. Úristen. Egyik undorítóbb eshetőség, mint a másik. Inkább Avada Kedavra.

15. A) Hippogriffen lovagolni vagy B) Tűzvillámon repülni? Igazából mindkettőt szívesen kipróbálnám! Mindkettő marha nagy élmény lehet, de talán főleg a seprű, hiszen ott magadra vagy utalva, nem függsz egy állattól. 

16. Van olyan karakter, aki iránt máshogy éreztél a filmekben? 


Ginny. A filmben eléggé ledegradálták szegényt, a könyvben sokkal szerteágazóbb a karaktere, érdekesebb. Nem csak egy Harry Potter rajongó, mint a filmekben.

17. Van olyan film, ami szerinted jobb volt, mint a könyv?

Nincs, semmi nem jobb a könyveknél.

18. Richard Harris vagy Michael Gambon jobb Dumbledore? 

Őszintén szólva, fogalmam sincs. Amikor régen néztem, nem figyeltem annyira a színészek játékát, így itt is ugyanaz a válaszom, mint a 4. kérdésnél. 

19. Melyik az a dolog (személy vagy esemény), ami nem volt benne a filmben, de te hiányoltad? 

Rengeteg minden! Az elsőből mondjuk a bájitalválasztós feladat, aztán az egész Neville szál, Hóborc, a szellemek nagyobb szerepe, Hermione házi manó mentő szervezkedése és még megannyi más. 

20. Ha átalakíthatnád valamelyik filmet, melyik lenne az?

Ugyanaz a válaszom, mint a 4., és a 18. kérdésnél. 

21. Az érzéseid szerint, melyik az a ház, amelyikbe te is tartozhatnál? 

Mardekár vagy esetleg még a Hollóhát. 

22. Melyik házba soroltak be Pottermore-on?

Egyik kedvenc szóviccem.
Mardekár! És büszke vagyok rá, mert igencsak előítéletes mindenki ezzel a házzal, pedig rengeteg nagyszerű mágus került ki innen. Pár ember miatt megítélni egy egész csoportot elég nagy hiba.

23. Melyik tantárgy lenne a kedvenced? 

Bájitaltan, átváltoztatástan, sötét varázslatok kivédése. 

24. Szerinted melyik a leghasznosabb varázsige, amit érdemes megtanulni? 

Lumos. Mennyire praktikus lenne, nem kéne mindig felállnom, és felkapcsolni a lámpát, ha este olvasni akarok. 

25. Melyik az a karakter, akivel azonnal összebarátkoznál? 

Az első részből az egyik kedvenc beszólása.
Hermione. Aztán együtt mehetnénk könyvtárazni.

26. Ha a tulajdonodban lehetne a Halál ereklyéi közül egy, melyiket választanád? 

A köpönyeget. Igencsak hasznos holmi, jó lenne néha láthatatlannak lenni. 

27. Van olyan dolog, amit megváltoztatnál a könyvekben? 


Szeretném jobban megismerni a házakat, szerintem a Griffendélen kívül nem tudtunk meg sokat a többiről. És persze jó lenne, ha kevesebb előítélet lenne a Mardekárral szemben.

28. Kedvenc Tekergő? 

Sirius. 

29. Ha visszahozhatnál egy szereplőt az életbe, ki lenne az? 

Úgy érzem magam, mint egy papagáj, de Sirius. Harrynek szüksége lenne egy családtagra. 

30. Halál ereklyéi vagy Horcruxok?


Halál ereklyéi, imádtam a meséjét. A horcruxokhoz meg vér tapad, úgyhogy azt nem tudnám jó szívvel választani.

Most nem hívnék ki konkrétan senkit se, aki szeretné, vegye úgy, hogy ki van hívva! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése