2017. augusztus 23., szerda

Top 5 Wednesday #18


Sziasztok!

Ma olyan könyveket szedtem össze, amelyeket a molyos csatlakozásom előtt olvastam. 2012-ben csatlakoztam, így elég nehéz dolgom volt e lista összeállítása közben, mivel az olvasmányaim oroszlánrésze 2012 után történt. De azért csak sikerült. :)
Most viszont nem tudok sorrendet felállítani, azzal kezdem, ami a legelsőként jutott az eszembe.

1. Az óriás kenyere (Mary Westmacott)
Agatha Christie-ről már sokszor volt szó a blogon, lényegében neki és Tolkiennek köszönhetem a könyvmoly énemet. Azonban azt már kevesebben tudják, hogy Christie 6 db lélektani regényt is írt Mary Westmacott álnéven. Én mindet elolvastam, mindegyiket imádtam, de ha választani kéne, egyértelműen Az óriás kenyerére szavaznék. Aki szívesen olvasna Agathától, de elege van a krimikből, neki nyugodt szívvel tudom ajánlani. Én már kétszer is olvastam, először 6 éve.

2. A hobbit (J. R. R. Tolkien)
Muszáj vagyok megemlíteni egy Tolkien írást, de A Gyűrűk Urát annyit emlegettem már, hogy nem akartam még ide is azt írni. Helyette írom az előzményét, A hobbitot, amelyet Tolkien eredetileg a gyerekeinek írt mese gyanánt, de én amondó vagyok, hogy felnőtt fejjel is éppoly izgalmas. Ha nem szeretnél nekiugrani a félelmetes nagyságú A Gyűrűk Urának, viszont kíváncsi lennél Tolkien írásmódjára, akkor ez a te könyved!

3. A rettegés tornya (R. L. Stine)
De ide igazából bármelyik Libabőr könyvet beírhatom. Imádtam ezeket az ijesztő kis történeteket, és még tinédzser fejjel is meg tudtak rémiszteni! Igaz, hogy nem adtam nekik max. csillagot molyon utólag, de egyszer igenis élvezhetőek és a céljukat teljesen elérték nálam.

4. Carrie (Stephen King)
Íme egy újabb ijesztő könyv! Ez mondjuk sokkal inkább horror, mint a Libabőr könyvek... 16 évesen olvastam, és igazán lenyűgözött, megrémisztett. De pont arra vágytam akkor. Mostanában nem nagyon olvasok horrort, bár tervben van egy-kettő, de még nem jutottam el odáig. Kingtől mondjuk nem ez a kedvencem (hanem a 11/22/63, de azt nem tudtam ide leírni, mert moly után olvastam).

5. Az arany ember (Jókai Mór)
Én azok közé tartozom, akik szeretik ezt a kötelezőt. Sőt, én kétszer is olvastam, és még a filmet is megnéztem, annyira megfogott a története. Nagyon örülök, hogy nem A kőszívű ember fiai volt a kötelezőnk, szerintem azt nem élveztem volna ennyire. Mindenesetre aki még nem olvasta, nagyon tudom ajánlani, lenyűgöző egy mű!

További résztvevők:
Wandamaci
Réta
Hikari
Gorkie
Noémi
Dorka
Adri
Helie

4 megjegyzés:

 1. Akkor a Carriet és a 11/22/63-at előrébb veszem a Kinges várólistámon :D

  VálaszTörlés
 2. Az aranyember nálam is majdnem bekerült, de Édes Annát jobban szerettem :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na, akkor ezek szerint te is szereted! :D Az Édes Anna is nagyon jó volt. ^^

   Törlés