2017. augusztus 16., szerda

Top 5 Wednesday #17


Sziasztok!

Ma egy eléggé különleges témát hoztam, amely igazából egy Jolly Joker, mert ahány ember, annyi értelmezés. Az eredeti így hangzik:
This can be interpreted a bunch of different ways! Fitness comes in many different packages. This can be about characters who are super fast, strong, agile, good at dancing, good at climbing, athletes, or foodies! Whatever it means to you. This is inspired by those routines you see in magazines for actors, but with more of an open mind and less body shaming.
Tehát írhatunk karakterekről, akik szuper gyorsak, erősek, agilisek, jól táncolnak, jól másznak, atléták stb. Ezt a témát amúgy a színészeknek gyártott rutinok inspirálták, amiket a magazinokban látunk, de kevesebb testszégyenítéssel és inkább szélesebb látókörrel.
Én próbáltam vegyesen gyűjtögetni, tehát lesznek benne olyanok, akiket a példába is leírt Sam, viszont kicsit kibővítettem, és olyan karaktereket is bevettem, akik nem feltétlen testi adottságilag csodálandók.

5. Susan Pevensie
Tőle az íjjal való bánásmódot irigylem, illetve, hogy nagyjából minden esetben megőrizte a hidegvérét. Csak gyerekkoromban íjászkodtam egy alkalommal, de azóta mindig is vágyom rá, főleg, amikor nézem a Narniát, mivel Susan miatt még inkább kedvet kapok hozzá.

4. Celaeana Sardothien
Rengeteg edzett, emiatt, meg persze egy másik tényező miatt igazán agilis egy nővé vált. Csodáltam a kitartását (főleg amikor a vörös-sivatagi orgyilkosoknál edzett, ők aztán kemények, mint a kád széle!), illetve, azt hogy tényleg fejlődött, nem adta fel kis idő múlva. Főleg a legutóbbit irigylem tőle, kicsit adhatna a szívósságából.

3. Sirius Black
De igazából ide beírhatnám bármelyik animágust is, mivel nagyon szívesen változnék más állattá is, nemcsak kutyává. Tudom, hogy ez se követi szorosan a témát, de gondolkodás közben beugrott ő is. Irigylem őket, amiért át tudnak változni amikor szeretnének, annyira szívesen kipróbálnám!

2. Hercule Poirot
Nos, ő az, akinek nem a külsejét, nem a testbéli képességét csodálom (mivel szerintem őt még lekörözném a felsoroltak közül lépcsőmászásban. Valószínűleg amikor az ötödik emeletre érnék, ő még csak az elsőn pihegne és franciául káromkodna - persze ízlésesen). A szellemi képessége azonban már annál irigylésre méltóbb! Ahogy megdolgoztatja a kis szürke agysejtjeit, és mindenkit kenterbe verve elsőként jön rá a megoldásra. Vág az öreg esze, mint a borotva!

1. Legolas
Ki ne akarna tündeképességeket szerezni és úgy kinézni, mint ők? Agilisak, nyúlánkok, elegánsak. De ami a leginkább irigylésre méltó, az szerintem az elképesztően éles látása! Én szemüveg nélkül nem látok el messzire, azzal még csak-csak, de ez a szőkeség meg anélkül is olyan nagy távolságot képes belátni, és olyan hanyag eleganciával, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Neki persze az, de egy ilyen kis vaksinak sokat jelentene ez a képesség.

Képek forrásai:

További résztvevők:

2 megjegyzés:

  1. Én is szívesen lennék tünde, mikor először láttam a Gyűrűk urát, már akkor szerelmes lettem abba a fajba :D *-*

    VálaszTörlés