2017. augusztus 9., szerda

Top 5 Wednesday #16


Sziasztok!

Igen, tudom, hogy azt írtam a múltkori bejegyzésben, hogy az eheti T5W bejegyzés számomra felejtős, de aztán elkezdtem nézegetni az olvasmánylistámat, és kiderült, hogy tudok 5 olyan sorozatot, amelynél a második rész jobb lett, mint az első. Mondjuk olyanokat kéne gyűjtenem, amelyeknek a második része lett a legjobb, de azt nem tudok, szóval marad ez a kompromisszumos megoldás. 


5. Hová tűntél? (Ha maradnék)
Ebben a részben Adam szemszögéből olvashatjuk a történéseket, és valószínűleg emiatt preferálom ezt a részt, mivel vele jobban tudtam azonosulni. 

4. Avempartha - Az elfek tornya (Riyria-krónikák)
Borzasztó régen olvastam, de az értékelésemben leírtam, hogy ez a rész még jobban tetszett, mint az első, szóval... hiszek magamnak. :D 

3. Zafírkék (Időtlen szerelem)
Egy szót mondok: Xemerius! Ez a kis vízköpő-szellem bekerült a kedvenc karaktereim közé, imádtam a humorát, csak úgy sziporkázott. De a történet alapjáraton is mozgalmasabb és érdekesebb lett, jobb lett, mint az első. Bár Gwentől itt is a falra másztam sokszor.

2. Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény (Narnia Krónikái)
Aki csak a filmeket ismeri, nem is tudja, hogy vannak olyan részek, amelyekben nincsenek benne a Pevensie testvérek. Pedig a legelső, A varázsló unokaöccse is egy olyan. S bevallom, nekem sokkal jobban tetszenek azok, amelyeket megfilmesítettek, imádom a négy testvért, és a kalandjaikat. 

1. A Court of Mist and Fury (Tüskék és rózsák udvara - A Court of Thorns and Roses)
Meglep valakit, hogy bekerült? Meg, hogy első lett? :D Etalon. Így kell egy amúgy is érdekfeszítő, izgalmas, lenyűgöző regényből egy epic, letehetetlen, lehengerlő folytatást varázsolni! Imádtam, imádtam, imádtam. A főszereplőnk fejlődik, új karaktereket ismerünk meg, akiket egyből a szívünkbe zárhatunk, új helyszínt is kapunk, amit olyan mesterien írt le Sarah, hogy rögtön be is költöztem volna. Well done Sarah, well done.

No, ennyi lettem volna, jövő héten pedig olyan karaktereket kell hoznom, akiknek irigylem az agilitását, szupergyorsaságát, erejét stb. 

További résztvevők:

2 megjegyzés:

  1. Awwawaw....még nem olvastam a Ha maradnékot, de annyira vonz az a könyv *-* főleg, hogy ezek szerint a második még jobb, így még jobban vonz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedvenc nem lett, számomra olyan egyszer olvashatós. De lehet neked jobban tetszene, nem tudom. :D

      Törlés