2017. augusztus 2., szerda

Top 5 Wednesday #15


Sziasztok!

Miután kiderültek az augusztusi témák, örömmel vettem észre, hogy az első héten a borítók is helyet kaptak. Akik ismernek, tudják, hogy nálam egyfajta mánia a borító. Szinte szerelembe tudok esni velük, és nem egy könyvet azért vettem észre, mert rendkívüli volt a külcsínje. Most 5 olyat kerestem, amelyek annyira megtetszettek, hogy szívesen élnék bennük. Elég furcsa egy feladat, de állok elébe! Mivel borítókról van szó, most is tudok sorrendet felállítani, szóval kezdeném is az ötödik helyezettel!

5. Crimson Bound
Ezt pár napja láttam a Prológus Mardekáros borítómustrájában, és instant beleszerelmesedtem! Imádom a zöld színt, s szíves-örömest elfoglalnám azt a kastélyt, az erdővel övezve. Jókat lehetne ott barangolni és olvasgatni!

4. A hobbit
Most láttam Goodreadsen ezt a zsebbe férő kiadást, és ha nem lenne meg egy csodaszép illusztrált kiadás, tuti beneveznék rá. Nagyon szívesen elélnék egy ilyen tájon, s dupla öröm lenne, ha megismerkedhetnék a hobbitokkal. Amíg az elsőre van esély, addig a másodikra max akkor, ha beleszórok valamit a browniemba.

3. Végtelen történet
2015-ben adták ki a szerbek ebben az új köntösben, és be kell valljam, eddig ez a legszebb verzió, amit láttam. Ebbe a borítóba is egyértelműen belemerülnék. Igazán tetszetősnek tűnik a világa, a kastéllyal a háttérben, illetve zöldekkel az előtérben. Rengeteg felfedeznivaló lenne itt is!
2. A Crown of Wishes
Egyfajta ezeregyéjszaka vibeja van, nagyon csalogató. Keleties hangulatú, s az első dolgom biztos az lenne ott, hogy lóra pattanok, és bebarangolom a környéket! Aztán sétálgatnék a szűk utcákon, elnéznék a piacra és alkudoznék a kofákkal.

1. The Bear and the Nightingale
Ha ránézek erre a borítóra, mindig elképzelem, ahogy bevonulok ebbe a vityillóba, jól megrakom a kandallót, készítek egy forró italt, aztán bevackózom magam az egyszemélyes bársony szófába, magamra tekerek egy jó puha takarót, és belefeledkezem egy letehetlen könyvbe.
Ebből szerintem elég jól látni, hogy leginkább a zölderdős-, illetve a hóval borított tájak vonzanak mágnesként. Ezen kívül mondjuk szívesen ellézengenék vízközelben, de most nem találtam olyan borítót. Ez lett a legjobb téma szerintem augusztusban, a többi már nem lelkesített fel ennyire. Jövő héten biztos, hogy kimaradok, mert nem tudok egy olyan sorozatot se, ahol a második volt a legjobb rész számomra. Azután pedig olyan karaktereket kell hoznom, akiknek irigylem az agilitását, szupergyorsaságát, erejét stb. Természetfelettiek is jöhetnek, meglátjuk kiket tudok összegereblyézni.

További résztvevők:

5 megjegyzés:

 1. A Végtelen történeté nagyon szép :)

  VálaszTörlés
 2. OMG! Gyönyörűek! *-* A Végtelen történeté a legszebb *-*

  VálaszTörlés
 3. A The bear and the nightingale pont olyan jó és erős hangulatú könyv, mint ez a borítója. Az angol is szép, de ez teli találat. Csak az a baj vele, hogy mocskos drágán lehet hozzájutni, de kicsi lelkem nem bírta ki, hogy ne vegyem meg. Mindenképp olvasd el egyszer ;).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is nagyon drágállom, de szépen kivárom, amíg leértékelik bookdepon. :D Mindenképp el fogom. :)

   Törlés
  2. Sajnos az amerikai kiadásokra nem szokott akció lenni. :( Nem egyet várok már időtlen idők óta. A max amit ki tudsz használni kb. az a 10 %-os depos kupon. Szurkolok, hogy egyszer lentebb vigyék az árát.

   Törlés