2017. augusztus 10., csütörtök

#TheReadingQuest - az olvasási küldetés


Sziasztok!

Ma egy igazán izgalmas hírrel jövök, ugyanis újra láthatáron van egy olvasási kihívás! Tegnap éjjel nézegettem a Goodreads oldalamat, és láttam, hogy Réta csatlakozott a #TheReadingQuest nevezetű csoporthoz. Egyből felfigyeltem a bingószerű thumbnailre és kattintottam. Elolvasgattam a szabályokat, de úgy voltam vele, hogy most egy ideig elég volt ilyen kihívásokból. Aztán reggel még egyszer átbogarásztam, és megváltozott a véleményem, s úgy döntöttem, hogy nem hagyhatom ki, mert nagyon jó mókának tűnik. Réta már lefordította a teljes eredeti posztot, ITT meg tudjátok nézni (érdemes, mert én nem írtam le az összes információt).

Az eredeti kitaláló Aentee, a grafikákat pedig CW készítette. Őszintén szólva ezek a rajzok fogtak meg legelsőre, meg az egész kihívás kreativitása, hogy ötvözi a videó játékokkal az olvasási élményt. 

A LÉNYEG:

Augusztus tizenharmadikától szeptember tizedikéig tart. Nem muszáj, hogy blogod, illetve booktube csatornád legyen - ha van egy Goodreads fiókod, akkor ITT tudsz létrehozni egy új topikot, s ott tudod majd vezetni a tbrodat, és az egyéb infókat (EXP, HP, karakter neve stb.) 
4 karakter közül kell választanod (lovag, dalnok, zsivány és mágus), és a megadott négyzeteken kell teljesítened az olvasási feltételeket (a négyzetek közötti szaggatott vonal színéből látni).


A kék mezők tartalmazzák az extra feladatokat, ezekkel plusz tapasztalat- és életpontokat tudsz szerezni. A cél: minél több tapasztalat- (EXP), és életpont (HP) gyűjtése. Fontos, hogy regisztrálj az eredeti oldal alján - bár anélkül is részt vehetsz benne, de ha neked lesz a legtöbb pontod, és nem regisztráltál, akkor nem kaphatod meg a nyereményt, ami egy előrendelési lehetőség max. 30 ausztrál dollár értékben egy 2017-es vagy 2018-as könyvre.

Az én választásom a mágus karakterre esett. 


A választottaim pedig a következők:

Egy sorozat első része 


Egy másik világban játszódó könyv 


Egy mitológiai alapú könyv


Egy könyv, ami tartalmaz mágiát


Egy könyv, aminek a címe egy szóból áll


Az olvasásokat és a pontokat egy külföldi blogger által létrehozott Excel táblázatban fogom vezetni, amit ITT  letölthettek.
Frissítés: http://apenchantforfantasy.blogspot.hu/2017/08/thereadingquest-updated-tbr-frissitett.html
~

Hello everyone!

This is my sign up post for #TheReadingQuest. To know more about this event, you should check out Aentee's original post HERE. It's such an innovative idea, I'm fond of this quest! 
All the artwork was done by CW. It's gorgeous, so eye-catching. 


I choose the mage character, and here are my books for the tasks:

The first book of a series - Six of Crows (I hope duology counts as series, if not, then I'm gonna change it.)
A book set in a different world - Poison Study
A book based on mythology - The Lost Hero
A book that contains magic - Truthwitch
A book with a one word title - Winter

7 megjegyzés:

 1. Ez jól hangzik. :D És ahogy látom, nem kell feltètlenül angol nyelvűnek lennie a választott könyveknek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem nem, nem írta sehol, hogy csak angol lehet, sőt, a kommenteknél is van szó róla, hogy a világ bármely pontjáról lehet játszani, úgyhogy úgy gondolom, hogy nem kell. Én is magyarul fogok olvasni, és választottam olyat is, ami echte magyar.

   Törlés
 2. Nagyon jó könyveket választottál! Holnap mutatom én is az enyémeket ^^ A Six of Crows és a Truthwitch miatt irigykedek ezerrel! Remélem nagyon jók! A Truthwitch miatt már írtam is pár kiadónak, hogy nem akarják-e kiadni, de csak a sablon köszönő email jött vissza, vagy az se :( :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Kíváncsi vagyok te miket választottad!
   Komolyan? Ajha, pedig szerintem vinnék, mint a cukrot. :D

   Törlés
  2. Én is úgy gondoltam :( Nah de ha jövőre sincs róla hír, megveszem angolul :D

   Törlés