2017. augusztus 27., vasárnap

Burn, Rewrite or Reread Book Tag


Sziasztok!

Ma ismét egy book taggel jöttem, ami nem más, mint a Burn, Rewrite or Reread! Erre Réta hívott ki, amit itt is köszönök! Az ő válaszait ITT tudjátok elolvasni.
A feladat: felírsz tetszőleges számú könyvcímet (a lényeg, hogy hárommal osztható legyen), s minden körben hármat kihúzol és el kell döntened, hogy az adott könyvek közül melyiket égetnéd el, íratnád újra és olvasnád újra.
FIGYELEM: ez egy rohadt kegyetlen játék! De egyik könyvnek sem esett baja, csak nekem, amiért ki kellett választanom őket!

Elsőre elég könnyűt kaptam! Elégetem az Illuminae-t, mert abszolút nem jött be, újraíratom a Cresst, mert kicsit hosszú lett, és néhol unalmas volt, s újraolvasom az Ava Lavendert, mivel kedvenc könyvvé vált.


Na, itt jön a fekete leves... Mindegyiket kedvelem igazából, szóval nem könnyű a dolgom. Bár tudnék sorrendet felállítani, szóval tessék: elégetem a Rubinvöröst, mert Gwendolyn irritáló, mint egy zümmögő légy, újraíratom az Egy sötétebb mágiát, mert az eleje unalmas volt, és újraolvasom A villámtolvajt, mert humoros és imádom. 


Gonosz ez a pálya... Elégetném a Gonosz pályát, mert a három közül az tetszett a legkevésbé (bár így is 4.5 csillagos). Na, eddig könnyű volt, de most nem tudok dönteni, mert egyiket se akarnám újraíratni, nekem mindkettő úgy volt tökéletes, ahogy megírták... De talán újraíratnám A hollófiúkat, mert ... nem tudom... :D De Sarah a liebling, szóval az övét nem piszkáljuk. 


Hehe, egyszerű. Égetem a másodikat, mert rengeteg mindent utáltam benne, újraíratom az Ózt, és újraolvasom az ACOWARt. Igaz, hogy utóbbit is újraírathatnám, mivel volt benne pár dolog, ami homályos volt, de mivel még lesznek kiegészítő kötetei, ezért megelőlegezem neki a hitemet. Meg hát, bármikor szívesen újraolvasnám azt, míg az Ózt nem feltétlen. 


Damn... Az tuti, hogy a Zárt ajtókat égetem, nem igazán nyűgözött le, de hogy mit írassak újra? Hmm... Talán az Árnyalatnyi reményt, mert nem volt elég hosszú, még olvastam volna sok-sok oldalon keresztül. Így A könyvtolvajt olvasnám újra, ami nemrég meg is történt, és másodszorra is ugyanolyan élményt nyújtott.


Égetem a Durrell könyvet, mert borzasztóan felidegesített, újraíratom az Üldöztetvét, mert van pár dolog, amin szívesen változtatnék benne, s újraolvasom a Heartlesst Marissa Meyertől, mert egy igazán élvezetes könyvről van szó (egyébként a Könyvmolyképző már megvette hozzá a jogokat, úgyhogy egy idő múlva magyarul is meg fog jelenni!). 


HP8 éghet, kár, hogy létrejött (bár voltak részek, amiket élveztem és szép mondanivalókban sem szűkölködött,  azonban annyi OOC helyzet volt benne, hogy az már fájt... A Cindert újraírnám, mert kiszámítható volt a vége, míg az Óceán az út végént újraolvasnám, bár ahhoz megint olyan hangulatba kell esnem, mivel fontos, hogy ne vidám emberként kezdjen bele az ember.


Egyértelműen az Aristotle-t olvasnám újra, imádtam minden sorát, semmit nem változtatnék rajta. Azonban én egyiket se akarom elégetni a maradék közül! Mind a kettőt kedvelem... ne kelljen választanom! :(
De mivel sajnos muszáj, ezért az Éjszakai cirkuszt íratnám újra, mert szerintem eléggé katyvaszosra sikeredett, én adnék neki valami cselekményt is. S sajnos a Leányrablást kell elégetnem, mivel azt egy picit kevésbé szeretem, mint a másikat.


Az első gondolatomat sajnos nem írhatom le, mert nem illik káromkodni nyilvánosan, de szerintem el tudjátok képzelni (segítek: b betűvel kezdődik). A betyár mindenit!!! Ez kínzás! Tüntetek, és nem fogok égetni! Nem játszunk Fahrenheit 451-eset (egyébként milyen stílusos lenne pont azt elégetni)! Egy biztos, A bronzlovast íratnám újra, és kivenném belőle a száz oldalas forró részeket, és átírnám a karakterek jellemeit, hogy Alexander ne legyen egy kisajátító tulok, Tátya meg ne legyen egy mindent odaadó bambi. A Méregtant égetném el, pedig annyira megszerettem, de a Fahrenheit 451 egy klasszikus, és azt nem fogom a tűz közé dobni, meg mondjuk nem is akarnám, mert szeretem.
Réta, ezt még visszakapod! :D Remélem találok valami hasonló kegyetlen book taget, és akkor te leszel az első, akit kihívlak! :D


A varázslók égjen, csak égjen! Egy papírfecni se maradjon belőle... A vaspróbát íratnám újra, mert nekem valami hiányzott belőle, s az Itt voltam címűt olvasnám újra, az tetszett a leginkább. Bár kell hozzá egyfajta melankolikusabb alaphangulat, mivel öngyilkosságról van szó benne.

Ez lett volna a Burn, Rewrite or Reread Book Tag! Ennél kegyetlenebbet még nem játszottam, de komolyan... figyelmeztetni kéne az embereket, hogy vigyázzanak vele.

Az én kihívottaim:
Attila_Saw,
Midnightsp,
Dorka,
Noémi és
Beatrice!
Brace yourselves! *ördögi kacaj*

5 megjegyzés:

 1. Tök jó ez a book tag :) Örülök, hogy az Avát ennyire szeretted, már megijedtem, hogy elégetted :)) A hollófiúkat nemsokára újraolvasom, mivel megrendeltem a maradék részeket, de valamiért azt inkább én is újraírnám valamiért... kicsit zavaros az eleje, úgy emlékszem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. :) Áh, azt soha nem égetném el. :D Igen, nekem is valami hasonló rémlik, de igazából annyira nem volt zavaró. Te neked van kedved kitölteni ezt a taget? Kíváncsi lennék a tieidre is. :)

   Törlés
  2. Ó, persze :) Bár manapság alig van időm bejegyzést írni :D De szívesen kitölteném :)

   Törlés
 2. Az a Dorka ottan én volnék? O.o látszik, hogy valami miatt kimaradt nálam ez a bejegyzésed :/ végre valaki, aki szemrebbenés nélkül égetné a Rubinvöröst! A varázslókért viszont fáj a szívem.

  VálaszTörlés